bartekozaur Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Mam takie pytanie. Jak można zrobić by każdy gracz mógł zapisać swój stan gry a potem go otworzyć ??? :book: :book: PS jak by ktoś mógł zrobić przykład to proszę podać link albo przesłać ten przykład na E-mail profilmoj@interia.pl :thumbsup: Z góry dzięki :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Omg, ludzie - nawet taki klocek jest :X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zapisujesz za pomocą: GML game_save("nazwa Gry") A odczytujesz: GML game_load("nazwa gry") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Masz dwa klocki do tego: Edit: Nie zdążyłem ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekozaur Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Masz dwa klocki do tego: Edit: Nie zdążyłem ;p Dzięki :D :) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Albo ulepszone: GML //zapis folder="saves" roz=".sav" name=get_string("Podaj nazwę:","save"); game_save(folder + "\" + name + roz); show_message("Gra zapisana!"); GML //odczyt folder="saves" roz=".sav" name=get_string("Podaj nazwę:","save"); if (file_exists(folder + "\" + name + roz); { game_load(folder + "\" + name + roz); show_message("Gra zapisana!"); } else { show_message("Brak pliku!") } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Też mi ulepszenie, jakieś upiększacze xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 J ma błąd w odczytywaniu game_load(folder + "\" + name + roz); do daj na końcu ")" by zamknąć pierwszą funkcje czyli: game_load(folder + "\" + name + roz)); a i jeszcze coś mi błąd wyskakuje z else nie wiem co zrobić pomóżcie. Edit: Przepraszam zła linijka if (file_exists(folder + "\" + name + roz)); To ta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 to pokaż resztę kodu. po co ten nawias na końcu ? GML game_load( sciezka ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Ale co z tym else Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 skąd mam widzieć jasnowidzem nie jestem, pokaż resztę kodu. ! możliwe, że po else nie masz nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 GML //odczyt folder="saves" roz=".sav" name=get_string("Podaj nazwę:","save"); if (file_exists(folder + "\" + name + roz); { game_load(folder + "\" + name + roz)); show_message("Gra zapisana!"); } else { show_message("Brak pliku!") } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maskow Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 GML //odczyt folder="saves"; roz=".sav"; name=get_string("Podaj nazwę:","save"); if (file_exists(folder + "\" + name + roz) ) { game_load(folder + "\" + name + roz); show_message("Gra zapisana!"); } else { show_message("Brak pliku!"); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 GML //odczyt folder="saves"; roz=".sav"; name=get_string("Podaj nazwę:","save"); if (file_exists(folder + "\" + name + roz)) { game_load(folder + "\" + name + roz); show_message("Gra zapisana!"); } else { show_message("Brak pliku!"); } ludzie nie piszcie głupot !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Dalej nie wiem o co chodzi u mnie else nie działa (błąd pokazuje) co zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Podaj dokładną treść błędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Fatal Error in action number 1 of Key Press Event for O-key Key for object object0: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 11 else at position 2: Unexpected symbol in expression. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Pewnie gdzieś masz wewalone jeszcze jedno else :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Nie, bo jak sprawdzam poprawność kodu to mi wyświetla błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Fatal Error in action number 1 of Key Press Event for O-key Key for object object0: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 11 else at position 2: Unexpected symbol in expression. o jezu naprawde wam sie ludzie ciezko doczytac o co moze chodzic z tym bledem, masz linijke, pozycje i kurde o ktore slowko chodzi no to czego jeszcze chcesz? -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Nie, bo jak sprawdzam poprawność kodu to mi wyświetla błąd No właśnie - wyświetla błąd :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Poprostu mam 1 else i on wywala błąd przez to że jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 lol niemożliwe... Prześlij caaaaaaały kod z tego eventu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Oto on: GML //odczyt folder="saves" roz=".sav" name=get_string("Podaj nazwę:","save"); if (file_exists(folder + "\" + name + roz)); { game_load(folder + "\" + name + roz); show_message("Gra zapisana!"); } else { show_message("Brak pliku!") } Trzeba zrobić że jak nie ma pliku to wyświetla Brak PLIKU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 if (file_exists(folder + "\" + name + roz))---->;<---- Co tam robi ten średnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Nie wiem ja tego nie pisałem (kodu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 No to na co czekasz - wywalaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Już wiem do czego to - To żeby pokierować do pliku czyli saves\save.sav Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Ale wywal ten średnik! po warunkach nie stawia się średników!!! bosh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Ale jest potrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi