Jakim Opublikowano 26 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 :) Dwa nowe utwory o podobnym charakterze na freemusic: Jakim - Running (2) EDIT: poruszający (mam nadzieję :)) utwór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzu Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Szkoda że nie ma screenów, ale i tak pograłem i fajna ta muza, dałem mamie żeby posłuchała i jeszcze do tej pory ryczy, o tacie nie wspominając. Więcej takich kawałków! 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 To pianinko świetnie wyszło :) Podoba mi się tym bardziej, że ja osobiście nigdy nie mogłem nic z pianina wykrzesać ^^. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Pianinko dobre, jednak wolałbym usłyszec je w szybszym wykonaniu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Na szybsze wykonanie nie ma co liczyć (wymaga tego charakter utworu), niemniej ten preview postaram się zrearanżować przy użyciu dobrych sampli i wtyczek - ogólnie dobrodziejstw dzisiejszej techniki :). http://shoustsim.ovh.org/piano.php - to samo + dodany optymistyczny motyw (razem długość 3:14). Poza tym cieszę, że się podoba :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 No teraz to naprawdę super :P . Powiedzcie mi tylko jak wy to robicie? Mi wena się kończy po 30 sekundach utworu :) nie mam pomysłu na resztę (imo tworzę muzykę od dwóch tygodni, ale czy wasze początki też tak wyglądały?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Masz wenę - siadasz i kończysz kawałek :). Tak samo było tutaj - wena się odezwała dopiero dziś. To nie zależy od stopnia zaawansowania twórcy - co prawda techniką i wprawą można zatuszować po części brak natchnienia, ale nawet wtedy słychać, który kawałek tryska wewnętrzną "mocą". Tworzenie na siłę raczej nie ma sensu - chyba że deadline jutro, a Ty nie masz nic ;D. No i zauważyłem u siebie, że utwory komponowane na organkach są bardziej chwytliwe (ale też i mniej złożone) niż te stworzone w całości na kompie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 @up: Dzięki. Ja zawsze zapominam melodii, no ale spróbuje jakoś sobie radzić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 W takim razie musisz grać do znudzenia i kilkadziesiąt razy powtarzać te same takty - jeśli koniecznie chcesz, żeby nic Ci nie uciekło (skąd ja to znam :)). Czasami lepiej tak zrobić, niż w trakcie przepisywania zapomnieć, co było potem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Dzięki za support :P Dla głębszego zrozumienia postaram się podrzucić niedługo jakiś mały kawałek tutaj ^^ . EDIT: Chociażby to 18 sekund ( http://www.soundupload.com/pop/4e3spge6kgkicxke ). Sorry, że takie krótkie, ale myślę, ze dobry przykład. Po kilkunastu sekundach kompletna amnezja ^^ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Aż szkoda, że to nie jest dłuższe i bardziej rozbudowane :( . Poza tym kołysanka to raczej nie jest - za to klimat jest, i to jak najbardziej! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 @up: Dzięki. Akurat pracuje nad innym kawałkiem, ale jak mnie najdzie wena to spróbuję dokończyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 --- Przed chwilą światło dzienne ujrzał nowy kawałek zwany BrainSquashingTorture aka Machinery 2 aka Alert in da Fabrika aka Wyłącz to mamo -> http://shoustsim.ovh.org/brain.php (dodano również na freemuziq). Przed przesłuchaniem zapoznaj się z ulotką, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą. No i wisienka na torcie - animacja z nut w ModPlug Trackerze :). (kliknij w obrazek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 11 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 [doublepost konieczny, brakuje możliwości usuwania postów/edycji z oznaczeniem jako nowe] Lans mode on: http://www.lastfm.pl/music/Jakim Od ostatniego czasu wyszły trzy utwory: - (^^,) - Ekopiryna - We are Aliens (chiptune x2 + experimental noise) Zapraszam do oceny :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 "(^^,)" strasznie mi przypomina pewna gierke arcade, crazy chefs czy cos takiego :D reszta juz nie fajna :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 :) Małe re: co do zjazdu PSK Party-Question PSK A tu: Zyklon F Zapraszam do oceny :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelnr1 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Piosenki Epica 3 ,forest i Wormatic znajdą się w Battle of England-chyba się nie obrazisz PS. łap creditsa :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Aha. Nie no, spoko, ale następnym razem najpierw się pytamy, a dopiero potem używamy. Takie zagrania nie są fair wobec osób, które najpierw ze mną to uzgodniły. Wyobraź sobie np., że niektóre utwory były płatne, i co wtedy? Oczywiście to przykład, ale dużo moich utworów jest pisanych specjalnie pod jakąś grę i nie wypada spreadować ich gdzie indziej. Jakby co przypominam ostatni utwór - zaginął wśród "poraz-kolejny-edytowanych-postów" ;). Zyklon F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Jakby były płatne to byś ich tu nie wrzucał, albo napisałbyś, że nie wolno ich używać. To byłoby nie fair wobec osób, które najpierw ze mną to uzgodniły. A Zylkon jak na ciebie cienki. Wolę twoje utwory w bardziej oldskulowych klimatach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zraniłeś mnie na wskroś :(. Idę się pociąć plastikową żyletką i przedawkować witaminę C. Oczywiście, że płatnych nie wrzucę, ale czasami zdarza mi się wypuszczać pod publikę kawałki z innych gier. Utwory do użycia znajdują się oddzielnie na freemusic (odnośnik w stopce). Proponuję z góry zakładać, że jeżeli kawałek jest w ewentualnych plajerach, a nie ma go na wspomnianej stronie - jest nie do spożycia przez ludzi. Tfu, do użycia. Z "Zyklonem" to bardziej taki skok na głębszą wodę - z innymi samplami - z perspektywy człowieka, który gitary się w życiu nasłuchał, brzmienia mogą wydawać się bardzo sztuczne i plastikowe. No, ale aż taki mastah nie jestem, żeby uzyskiwać realistyczne brzmienia w trackerach przy umiarkowanym rozmiarze :). Kompozycyjnie zresztą z założenia miało nie być "przekombinowania" - inni słuchacze przy tego typu utworach nie znoszą zbytniej zmienności. Oczywiście lubię budować złożone utwory, ale tworzenie mniej zaawansowanego kawałka jest niezłym relaksatorem; mam nadzieję, że wiesz, co chciałem uzyskać w tym utworze - prosty i w miarę możliwości łatwy do zapamiętania motyw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarfron Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zraniłeś mnie na wskroś :( . Idę się pociąć plastikową żyletką i przedawkować witaminę C. Oczywiście, że płatnych nie wrzucę, ale czasami zdarza mi się wypuszczać pod publikę kawałki z innych gier. Utwory do użycia znajdują się oddzielnie na freemusic (odnośnik w stopce). Proponuję z góry zakładać, że jeżeli kawałek jest w ewentualnych plajerach, a nie ma go na wspomnianej stronie - jest nie do spożycia przez ludzi. Tfu, do użycia. Z "Zyklonem" to bardziej taki skok na głębszą wodę - z innymi samplami - z perspektywy człowieka, który gitary się w życiu nasłuchał, brzmienia mogą wydawać się bardzo sztuczne i plastikowe. No, ale aż taki mastah nie jestem, żeby uzyskiwać realistyczne brzmienia w trackerach przy umiarkowanym rozmiarze :) . Kompozycyjnie zresztą z założenia miało nie być "przekombinowania" - inni słuchacze przy tego typu utworach nie znoszą zbytniej zmienności. Oczywiście lubię budować złożone utwory, ale tworzenie mniej zaawansowanego kawałka jest niezłym relaksatorem; mam nadzieję, że wiesz, co chciałem uzyskać w tym utworze - prosty i w miarę możliwości łatwy do zapamiętania motyw. Czyli te utwory muzyczne, które są w linku z twojej sygnaturki można wykorzystać w gierce, jeśli umieści się cie w creditsach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Tak by wynikało z opisu i samej nazwy strony :). Specjalnie dla Flaque szybki oldskul: http://www.shoustsim.ovh.org/baloo.php ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 heheh fajne podoba mi sie;] country ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarfron Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Tak by wynikało z opisu i samej nazwy strony :) . Specjalnie dla Flaque szybki oldskul: http://www.shoustsim.ovh.org/baloo.php ;] Dzięki tak tylko chciałem się upewnić. a to muzyczka nie wiem ale coś mi przypomina hmm nie przypadkiem coś ala twój remake z gry księga dżungli z konsoli nes ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 "księga dżungli z konsoli nes" lol, nie znam :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarfron Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 "księga dżungli z konsoli nes" lol, nie znam :) . Poszperałem i teraz jestem pewny że brzmi strasznie podobnie :) http://pl.youtube.com/watch?v=IybPi2dXkk8 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Haha, już wiem dlaczego. Zrobiłem cover coveru, nie znając pierwowzoru :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Epica 4 - uwaga, mocny stuff ;]. Niestrawny dla sporej części użytkowników, jak mogę się domyślić - ale innym może podejdzie ten kawałek :). Plucking Thoughts - też tylko-dla-wybrańców utwór: jazz + flamenco. 4 kanały, format mod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 15 Lutego 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Ten drugi utworek znacznie lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Ten pierwszy nie moje klimaty. Drugi z resztą też, ale fajne wykonanie, więc mówię, że jest dobry. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi