Shinji Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Witam mam pewien problem stworzylem animacje w programie graficznym, niestety to imporcie klatek w game markerze mojego bohatera otacza miala otoczka - kazy chyba w zyciu sie z tym spotkal... wie ktos jak ja usunac, bo niechce mi sie recznie taka ilosc klatek dokladnie wycinac dookola. jakiś program, metoda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 musisz powycinać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinji Opublikowano 30 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 I nie ma żadnej innej metody? =( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 GM7 chyba to obsługuje i usuwa bo te kanały alpha czy cos.. ale nie jestem pewien... poprostu nie robi sie animacji w photoshopie itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinji Opublikowano 30 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 No teraz mam nauczyke zeby nie robić, ale troche za poźno bo nie chce tworzyc bohatera na nowo ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 No teraz mam nauczyke zeby nie robić, ale troche za poźno bo nie chce tworzyc bohatera na nowo ^^ Nie wiem, ale jeśli to 2D to możesz zrobić screenshota, zapisać w paint a potem otworzyć w GM ScreenShota robi się poprzez naciśnięcie Prnt Scrn a potem wklejenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 mozesz recznie zmieniac klatke :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAK Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Masz wersie tego pliku z otoczkom w png? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Października 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 tak to jest, jak się kanałów alpha uzywa. jedyna rada - wszystkie klatki zrobić jednym obrazkiem (save as strip w GM np.), otworzyć w Photoshopie lub PSP, zmienić tło na kolor zblizony do otoczki, wybrać "magic wand" i zwiększyć tolerancję tak, aby po zaznaczeniu te białe otoczki zaznaczyły się w ponad 90%. Potem tylko zaznaczenie skasować i wypełnić jakimś innym kolorem (porponuję jasna zieleń, z podstawowej palety, taki najbardziej głupi kolor) i będzie 100 razy lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 spróbuj: w create: image_alpha=0.7 może będzie dobrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 ta Kasa nie oto chodziło. Pewnie nigdy nic nie robiłeś w corelach i photoshopach. Ja bym pobawił się z tolerancją a kiedy będzie tego dostatecznie mało to dokończyć ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAK Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Program gimp ma opcję zaznaczenia według kolorów można zaznaczyć nim otoczkę i usunąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 W PhotoFiltre też to można zrobić różdżką. Program mało zajmuje i do tego jest bezpłatny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Ustaw w GIMP-ie obraz na "indeksowany" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi