dolaran Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 mam takie pytanie w room mam speed na 30 i widze ze animacje tak samo ie poruszaja jak zrobić by animacje poruszały sie z pretkoscia np.10 nie zmieniając prętkosci room? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Za prędkość animacji odpowiedzialna jest zmienna image_speed. W obiekcie z owym spritem daj w CREATE: image_speed=1/3 Powinno pomóc :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolaran Opublikowano 14 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 (dziekuje za szybka odpowiedz) i jeszcze jedno jak zmienić prętkość przewijania viewa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 view_hspeed view_vspeed Albo jednorazowo w zakładce "Views" na dole :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolaran Opublikowano 14 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 W obiekcie z owym spritem daj w CREATE: image_speed=1/3 to nie działa (kiedyś wiedziałem jak to się robi ale nie pamiętam ale to co ty piszesz jest blisk tego) na view pomogło (ale gapa jestem wpisywalem obok) ale z image nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Moze daj w stepie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 A co wpisujesz? I gdzie? I czy przypadkiem nie masz czegoś w zdarzeniu DRAW? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Lepiej zrobić to tak: image_speed = 0.3333333333333333333333333333; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolaran Opublikowano 15 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 to nie działą image_speed = 0.3333333333333333333333333333; i proste pytanie strzałki piszemy w ten sposob np: "vk_up" Jak napisać np: "a" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 ord('A') :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolaran Opublikowano 15 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 przykłady pokazują jak zrobić manu gry pn: nowa gra, exit, 1.czy są jakieś przykłady pokazujące menu podczas gry takie co jak nacisne esc to pokazuje sie i pauzuje gre i 2.takie co sluzy do sterowania gra np: wybierania budymków i podążające za view? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 1. https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=6601&hl= <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolaran Opublikowano 15 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 dzieki M@ti002 pierwszy punkt rozwiazany a 2 prosze o jakies rozwiązania. 2.takie co sluzy do sterowania gra np: wybierania budymków i podążające za view? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 chetnie bym ci pomogl ale mozesz nieco jasniej? :P 1. w jakim sensie wybieranie budynkow 2. view podazajacy za graczem? :blink: PS: gratulacje, dolaran! jestes chyba pierwsza osoba, ktora poprawnie napisala moj nick! :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=6683 To jest fajne menu + minimenu i możesz je w kilka sekund edytować w evencie Create. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolaran Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 takie menu jak w np. WARCRAFT3 chyba każdy w nią grał to wiadomo klikam na robotnika i mi sie pokazują budynki jakie moge budować. zrobilem takie nemu ale jak rusze view to one zostaje w miejscu (a zrobilem tak create ocjekt i jak klikne myszą na object to jakiś event (jak dodałem podązanie objectu za view to sie całe menu trzęsie)(oczywiście moje menu nie wygląda jak w warcraft3 to tylko dla wytłumaczenia o jakie menu mi chodzi moje ma 4 klawisze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Pytanie czy to menu podąza za robotnikiem czy za głównym viewem? (nie grałem w W3 :) ) W pierwszym przypadku nie wiem jak ci pomóc ale co do drugiego to możesz wyrzucic to menu poza room i dac na nie drugiego viewa i daj view visible=true jak klikniesz na robotnika! EDIT: zasadniczo w pierwszym przypadku możesz dac to samo tylko view by musiał isc za robotnikiem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi