Maximal Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Start tury: 14.07.2007 - 21:10 Temat: Hazard Czas: 24h Uwagi: Wszystko co wiąże się z traceniem i wygrywaniem punktów/pieniędzy. Gra musi zawierać pewne elementy losowości, żeby nigdy nie można było być pewnym wygranej lub przegranej. Punktowane będą także możliwości obstawiania dowolnych, większych stawek. To już ostatnia tura przed finałem, więc warto nabić sobie trochę punktów. A że temat imo łatwy i przyjemny, powinno pójść bez większych zgrzytów. ;) Powodzenia! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Trzeba rysować własne karty? Nie widze sensu rysować czegoś co będzie prawie identyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 @up: Raczej trzeba. Maximal wykluczył używanie cudzych grafik. (Ale niczego nie mogę być pewny...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 14 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Micanser, a kto Ci kazał rysować akurat karty? :| Poza tym, regulamin obowiązuje tak jak w każdej turze, czyli grafiki muszą być własne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 D.Maximal, a może byśmy na tę turę dali wolną rękę jeśli chodzi o karty? 90% takich programów używa gotowców. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 14 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Nie wydaje mi się, żeby narysowanie kart było aż takim problemem. ;p No, chyba, że lud będzie wyraźnie domagał się zezwolenia na gotowce, wtedy pomyślimy. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Nie wydaje mi się, żeby narysowanie kart było aż takim problemem. ;p No, chyba, że lud będzie wyraźnie domagał się zezwolenia na gotowce, wtedy pomyślimy. :) Tja, 52 karty to nie problem. Włącznie z sylwetkami króla, damy itp. Co to na 24 godziny, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 14 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Tja, 52 karty to nie problem. Włącznie z sylwetkami króla, damy itp. Co to na 24 godziny, nie?~.~ Niech Ci będzie. ;p Można używać gotowych kart. Ale nadal twierdzę, że zrobienie własnych jest wykonalne. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Mi już zwisa ta liga ;] Jak nie będzie jakiegoś naprawdę fajnego tematu to nie robię. Nie powodzenia wszystkim! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karus99 Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Mam ######sty pomysł coś czuje że zdobędę jeden głos. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Może być jakaś wymyślona gra karciana (lub trochę zmieniona)? Bo raczej nie zdąże zaprogramować pokera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Łożeszty... Mam pomysł ale nie wiem czy mi sie uda cokolwiek zrobić... No cóż, spróbować można.. :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 15 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Micanser: może być nawet gra w kulki, byleby miała związek z hazardem. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karus99 Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Kurde nie robie. Gdyby był przynajmniej tydzień to bym zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Rotfl, tydzień na grę hazardową? Kto wam każe karcianki robić, możecie nawet losowanie dużego lotka zrobić, też hazard ;/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karus99 Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Ja chciałem zrobić rosyjską ruletkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Ja chciałem zrobić rosyjską ruletkę. No to proste - dajesz jakąś beznadziejną animację kręcenia i potem wyświetlasz obrazek (czerwony lub czarny) z losowo wygenerowanym numerem. Też mi problem. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 A w rosyjskiej dodatkowo zabijanie i co tu takiego do roboty na tydzień ;p ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mag_Ognia Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Może ja spróbuję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karus99 Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Ale ja chciałem zrobić coś porządnego a nie byle co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Ja chciałem zrobić rosyjską ruletkę. No to niezły z ciebie mastah killah pwnzor, że potrzebujesz na to tygodnia. :rolleyes: Przecież algorytm wygląda mniej więcej tak: 1. Losowanie zmiennej z przedziału 1 do 6 2. Zaokrąglenie 3. Ustawienie switcha na tą zmienną. Teraz zamieńcie se to na C++, Pascala czy nawet gml. ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Chciałem zrobić wyścigi konne, ale nie mam na to czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Nikt o tym nie pomyślał, jestem pierwszy ^^: https://gmclan.org/up1717_3_Jednor_ki_bandyta.html - NOWA WERSJA Tytuł : Jednoręki Bandyta Opis: Co tu pisać xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 https://gmclan.org/up739_3_casssino.html Miłego grania! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 https://gmclan.org/up900_4_jackpot.html :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Noto git :] I tak nie zrobie gry :D :P Powodzenia tym co tworzą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Mam grę i mały problem z wysłaniem jej na neta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 15 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Jeżeli ktoś nie zdążył wysłać gry z powodu problemów technicznych GMClanu, niech wyśle mi ją na PW. Bądźcie uczciwi i przysyłajcie jedynie gry, które zostały ukończone w terminie. No i oczywiście czekam jakieś 15 minut, później nie będę przyjmował prac. PS. Głosowanie odbędzie się prawdopodobnie jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi