Matyxex Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Mam błąd z distancem if distance_to_object(P2) < 10 and keyboard_check_pressed(ord('H')) then { hlt+=1 } if distance_to_object(P1) < 10 and keyboard_check_pressed(vk_enter) then { hlt-=1 } if hlt>maxhlt { hlt=maxhlt } if hlt<0 { hlt=0 } Nie działa mi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 a gdzie to dałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 a co sie pokazuje? edit: jaki blad? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 kod jest poprawny musiales zrobic co innego zle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiatcienia Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 fajny dystans 10 to jest o tyle .>. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 fajny dystans 10 to jest o tyle .>. Widać, że to skrypt do jakiejś bijatyki czy innej "mordoklepki". ;] Jeżeli to ma się odnosić do obiektu "wróg" czy jakoś tak, to musisz zaadresować tą zmienną hit do niego... wrog.hit Nie wiem jednak, czy to pomoże. Nawet nie opisałeś, na czym ta gra polega i co się ma dziać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Właśnie powinieneś trochę jaśniej mówić. Jak tak nie idzie to może zrób na point_distance(x1,y1,x2,y2) ja robie właśnie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Bo distance_to_object zazwyczaj nie działa i sypie sie dla wartości y<0. Point distance nadaje sie do tego milion razy lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Czerwca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 dokładnie, wtedy możesz dla konkretnego punktu na obiekcie policzyć odległość, a z odległością do obiektu to różnie bywa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Jeśli to w Create, to wiedz, że zostanie to sprawdzone tylko raz. Wsadź to do Step i wszystko będzie dobrze :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artimal Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 dokładnie a jak ci nie będzie działać to pszekopiuj errora i go nam podaj pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Czerwca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Ty sobie słownik języka polskiego lepiej "pszekopiuj". Ja rozumiem błędy z zamianą "rz" na "ż", ale na "sz", to już jest analfabetyzm! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi