Hriser Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Tytuł: MARVIC 2 Gatunek: platformówka Opis: MARVIC 2 to druga część przygód małego żółwia Marvica. W drugiej części chodzi o to aby pokonać złego Dr. Habbox'a, który porwał ojca naszego bohatera, tym samym następcę do władzy nad miastem. Dlatego musimy wyruszyć w drogę naszpikowaną złymi wysłannikami Doktora i dotrzeć do jego laboratorium. Download: https://gmclan.org/up1838_4_MARVIC_2_0.html Rozmiar pliku: 2,86 MB Autorzy: Programowanie: Hriser ( ja :P ) Fabuła: Hriser Grafika: 95% Hriser , 5% download z internetu Muzyka: Download ( jedynie większość dźwięków/odgłosów wyprodukowana przeze mnie ;P ) Screeny (new): https://gmclan.org/up1838_5_sc01.html & https://gmclan.org/up1838_5_sc2.html P.S: Zgłaszajcie wszelkie uwagi i błędy, które zauważycie :) P.S 2: 3.06 został poprawiony błąd w bossie 1 który uniemożliwiał jego przejście... teraz boss 1 jest banalny, ale przynajmniej da sie go przejść :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 No, no, jestem pod wrażeniem muzyka, dźwięki, grafa wszystko dopasowane, ty to masz talent :D . Popraw to w kolizji z jakimiś bonusami bo tak widać trochę sie przycina. :P Daje 5/5 :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Mi się gra zacina przy kolizji z bonusami ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hriser Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 No właśnie wiem że sie przycina :/ ale to tylko przy pierwszej znajdźce ;P potem już jest OK ;] przynajmniej u mnie tak było :) Ale u Was raczej też tak będzie ;) dz za wyróżnienie :rolleyes: pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 mi też ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Jedyny minus to to ze przy skoku na potworka za wysoko się odbija :) Pozdrawiam Marek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hriser Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Qrde ;/ ale zacina Wam się na moment, czy total-zawias? :/ Napiszcie, to najwyżej zrezygnuje z dzwieku przy zdobyciu owoca, bo to pewnie przez to... :/ :unsure: Jedyny minus to to ze przy skoku na potworka za wysoko się odbija Dzięki Bogu chociaż Tobie sie nie zacina... no ale co z resztą? :unsure: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Mi na dłużej.... Musiałem grę wyłączac.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 total zawias ;/ PS.masz smykałke do platformówek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Qrde ;/ ale zacina Wam się na moment, czy total-zawias? :/ Napiszcie, to najwyżej zrezygnuje z dzwieku przy zdobyciu owoca, bo to pewnie przez to... :/ :unsure: Dzięki Bogu chociaż Tobie sie nie zacina... no ale co z resztą? :unsure: mi też się zacina... tzn. pierwsze 3 razy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hriser Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Spróbuj włączyć jeszcze raz :/ moze sie odwiesi... :/ A jak nie to jeśli jeszcze kilku osobom sie zatnie trzeba bedzie pomajstrować [ wiedziałem, że wszystko poszło za gładko... ] ^ to do Bixon'a ale widze że musze wyrąbać ten dzwiek :/ tylko sie nie zrażajcie do mojej gry... ;P zaraz załącze grę bez dzwieku z owocem moze bedzie cos lepiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 dobra robota troche przycina i w menu z czegoś nie mogłem wyjść ale zrobione konkretnie :) 3... albo 4 dam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hriser Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 ok poprawilem link :) teraz z owocami pewnie bedzie lepiej, ale znowu moze sie pojawic problem z ciastkami :/ [ jak tak to sie powiesze :mellow: ] a z wszystkiego w menu wychodzi sie esc :) a z menu - klik na KONIEC :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 No no, nie jest źle. Gra ma swój styl, ale brak jej "tego czegoś"... Ale zasłużyłeś na trójkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hriser Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 A te ciastka sie zacinaja czy nie?? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Za pierwszym włączeniem gry zacięły się na amen, potem jakoś szło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hriser Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Zaraz, gra jest niedostepna na krotki czas z powodów technicznych ;P [ ale kapa ja nie moge... :/ ] Niedlugo bedzie znowu dostepna :) :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Niezłe. Ale wnerwiające jest to zacinanie się. <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hriser Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 ok :) zobaczcie czy jeszcze sie cokolwiek zacina bo u mnie już jest normalnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Opiszę to szybko: "Cool!" 4x gwiazdka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 3/5 minusy: 1.Przycina się przy łapaniu owoców (około 0.1 sekundy, to niby krótko, ale denerwuje) 2.Różne style grafiki. 3.Mapa źle zbudowana (są szpary) 4.Mało orginalny pomysł. plusy: 1.Dobra muzyczka. 2.Przyjemnie się gra. 3.Pasująca do gry fabuła (prosta fabuła do "prostej" gierki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 jak tak to sie powiesze Dam Ci linę - zawiesza się gra. :D A gierka po prostu FULL WYPAS! Mi się nic nie zacina. Dziwne. Ale ja lubię takie mapowe platformówy! 6/5 daję ocenę! Ta gra idzie w równej parze z CRASH 2D. Ale zrobiłeś trochę za trudną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 NO nawet nieźle dwie gwiazdki bo nie podobają mi się wkaźniki u góry są mało widoczne warto je dać na jakimś tle a po za tym gra sie troche tnie w niektórych miejscach EDIT: i ustaw sobie Depth w objekcjie który rysuje healthbar i punkty na - 1000 bo niektóre objekty go przykrywaja 2/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hriser Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 WYJAŚNIENIA: Przycina się przy łapaniu owoców (około 0.1 sekundy, to niby krótko, ale denerwuje) Przed chwilą załączyłem wersje przy której łapanie owoców nie ma prawa sie juz zacinac Mapa źle zbudowana (są szpary) Jeśli chodzi o to że droga z jednego miejsca do drugiego urywa się przy nich, to wyjaśniam, że zostało to zrobione celowo nie podobają mi się wkaźniki u góry są mało widoczne warto je dać na jakimś tle jeśli dam je na tle, a liczniki mają być na wierzchu to kiedy bohater bedzie w górnym lewym rogu to nie bedzie go widać więc musi zostać tak, jak jest ... end :) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 jeśli dam je na tle, a liczniki mają być na wierzchu to kiedy bohater bedzie w górnym lewym rogu to nie bedzie go widać więc musi zostać tak, jak jest Wiesz co uzyj opcji alpha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Teraz zagrałem (wcześniej mi się przycinało) i gra jest superrr ;) 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Wiesz co uzyj opcji alpha Możesz ją użyć w taki sposób image_alpha = 0.5; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hriser Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 tak wiem, ale juz nie chce nic kombinowac bo jak zaczne przerabiac to... ;P najwazniejsze dla mnie bylo to zeby sie nie zacinalo, bo [ Bixon jest tego zywym dowodem ] nikt w ta gre nie gral tylko ogladal menu... a teraz juz spoko <ulga> co do tego licznika to wiem, ze czasem nic nie widać ( szczególnie w lokacjach 2 i 3 ) ale niech zostanie jak jest :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zesio13 Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 wypas twoje gry o marvicu są fajne ! pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hriser Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 dzieki :thumbsup: rowniez pzdr :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi