Amadeo Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Tytuł: Pacman 1.2 (In Sky) (Poprawka 27 Maj) Gatunek: gra platformowa Opis: Kolejna gra Pacman w mojej wersji. Jest fajna,trunda. Posiada średnią grafikę. Wszystko zostało stworzone przez ze mnie oprócz postaci i dźwięków. Zachęcam do pobrania. Download: https://gmclan.org/up2239_3_pacman_1_2.html Rozmiar pliku: 1,43 MB Autorzy: Programowanie: Amadeusz Dziopak, z pomocą Krystian Kusz Fabuła: Amadeusz Dziopak Grafika: Amadeusz Dziopak i Mark Overmars (Przykład Pacman) Muzyka: Mark Overmars Screeny: Screen 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Robienie takiej gry o pacmanie mija się z celem, gdyż tam trzeba było niekiedy pomyśleć, sprawnie wyminąć duchy i nie dać się złapać. A tu co - jakaś marna platformówka... Niezbyt ciekawa. 1/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Maja 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Kurcze, jak to jest dobra grafika, to jak wygląda kiepska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadeo Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Wiesz to moja pierwsza gra! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Wiesz to moja pierwsza gra! Wszyscy zresztą wiedzą, jakie mam zdanie na temat umieszczania pierwszych gier na forach... ...niemniej zapamiętaj, że każda taka pierwsza gra będzie traktowana ostro, a to że podwyższają ocenę że to pierwsza gra to tylko dlatego że mają specyficzny system oceniania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 To ja ci powiem że robienie gier na klockach mija się z celem. Tak to się niczego nie nauczysz. Najlepiej jak najszybciej przejść na kod :] naucz się warunków i zmiennych i nic więcej ci nie jest potrzebne do zrobienia dobrej gry :) Pozdrawiam Marek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadeo Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 nie znam języka GM! Także, wiecie. Poprawcie mój projekt i wklejcie na strone. Zobaczymy co sie da zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Właśnie o to chodzi abyś się nauczył :) mamy rozwinięte FAQ, mamy kursy posiadamy również własną wikipedie gm-owską. Przeczytaj kurs o zmiennych i warunkach bo to jest podstawa (najważniejsze) :P Sam jeszcze nie wydałem żadnej gry ale mówię ci bez tego ani rusz :P Pozdrawiam Marek :) Edit: zadawaj pytania, przeszukaj forum( ja się uczyłem GML z przykładami z forum usuwałem jakąś część kodu i sprawdzałem co nie działa następnym razem już wiedziałem co jest co. Ucz się ! :) Edit2: Jeżeli chcesz to ci jutro napiszę całą twoją grę kodem z dokładnymi opisami co i jak abyś dokładnie zrozumiał o co chodzi w tym GML :] chciał bym abyś się nauczył ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 ontopic: Pacman w platformóweczce... hmm... Są już dwie takie gry online (i to lepiej oceniane) więc wolę nie zaśmiecać kompa. Kiedyś lubiłem ale... >>>CAŁY<<< pulpit mam w ikonkach, i jak zainstaluję coś z ikonką na pulpie, to... offtopic: A co do GML... A bu ja wiem? Tylko kilka razy wpisałem kod sam, nie kopiując go (nie da się skopiować z tej strony...) ani nie przepisując. Sam go wymyśliłem i... DZIAŁAŁ! Ale tylko kilka razy, więc nie jestem taki dobry. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Sporo niedociągnięć. słaba grafika, nie wysiliłeś się. Ale jak na pierwszą gre może być. Moja ocenka: 1+1(pierwsza gra)/5 = 2/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 kubos, potrafisz liczyc. Naucz mnie! Wogóle gra dziwna, pomysł ciekawy,ale 'zjarany' .A szkoda ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Programowanie: Amadeusz Dziopak, z pomocą Krystian Kusz O, to chyba o mnie chodzi =3 Przeszedłem ją całą i nie mogę się doczekać Pacman in Jungle ;) kubos, potrafisz liczyc. Naucz mnie! Też umiem. 1+1+1=3 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 To mi nie przypomona pac-mana, z tego co wiem to pacman to zręcznościówka a nie platformowka. Gra ma troszke bugów... Grafika: 2/10 (uzywaj opcji "transparent" przy apteczce) Dźwięk: 2/10 (litośći!!!! Dzwięk z GMa!! LUDZIE! ISTNIEJE www.findsounds.com !) Gryw: 2/10 Razem: 6/30 |||||||||||||||||||| 6 : 30 = 0.2 2/10 ||||||||||||| 10 : 2 =5 |||||||||||| 2 : 2 = 1 CZYLI 1/5 DAJE 1 GWIAZDKA PS: Po co mi .gm6 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadeo Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 dzięki za strone z soundami jeszcze tylko grafika i ok Kryniak daj mi adres tej strony z ktorej masz te super soundy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 https://gmclan.org/index.php?linki=28 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadeo Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 jak sie pisze w kodzie GM klocek "Go to room lv_1" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 room_goto(lv_1); I jeszcze to :) https://gmclan.org/index.php?wiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadeo Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 jaki jest kod gm do ladowania gry? Mam problem. Load the game (plik savegame) PS: Myślę że w czerwcu wyjdzie Pacman in Jungle. Większość składników gry już posiadam. Grafika będzie jednak o wiele lepsza. Będzie więcej rodzajów potworów, a nie tylko jeden. W którejś wersji PacMana 2 będzie aż 18 levelów, gra będzie mniej więcej na tym samym poziomie trudności (chyba łatwiejsza) ale na początku ma się tylko trzy życia. Dźwięk i muzyka też będą o wiele lepsze. Jak ktoś chce, to wsadze w przyszłym tygodniu plik .gm6 (w wersji beta-demo) EDIT: czy to takie trudne (GML)? Double-post jest zły. Chyba, że chodzi o aktualizacje czy nowe wersje, ale w twoim drugim poście tego nie było. Jaklub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 game_load("savegame") GML nie jest trudny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadeo Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 o świetnie. Dzięki za odpowiedz. Kto chce PacMan 2 (Beta Demo) w przyszłym tygodniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 o świetnie. Dzięki za odpowiedz. Kto chce PacMan 2 (Beta Demo) w przyszłym tygodniu? Wolałbym zamiast PacMan 2, PacMan 1.2. Mam nadzieję że poprawisz mechanikę rozgrywki. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadeo Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 będę się starał trochę ułatwić grę, poprawić sterowanie, poprawić levelki. Na pewno dojdzie 7 i 8 level. Belki zostaną poprawione, tło też, będzie również więcej rodaji potworów. NP. POTWOR L - -21 Zycia Potwor Super Extra Strona Game Maker - -99 ZYcia (zart) Jednak poprawki jutro nie będzie. pS. Nie będzie rodzaji potworków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadeo Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 UWAGA Nowa wersja. Zaaktualizowałem download Zapraszam. PacMan 1.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 + Nareszcie jakieś normalne tło. Jednolite ale jednak. - Te same nudy - Parę nowych levelów nic nie zmienia. Tak więc ocena 1(pół plusika)/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Muzyka -(brak) grafika|(w połowie nie twoja) grywalność-(pograć można^^) fabuła-{}; pierwsza gra+ Ocena 2 zmień grafikę na własną nawet jeżeli wyjdzie gorzej to zawsze będzie własna :P oraz dodaj muzykę (niekoniecznie własną i mało piskliwą) wtedy ocena będzie wyższa(bynajmniej moja) To jest ocena obiektywna (czyli nie to że cie lubię/nielubię) jeżęli się postarasz będzie lepiej, ach dobrze żę nie pamiętam mojej 1 gry ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Dalej nudno... Dodanie tła nic nie zmienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadeo Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 belki i tło jest moje. A postacie juz z GM'a. Ale skoro wszyscy źle oceniają PcMana, proszę wszystkich o napisanie jaka powinna być gra! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Po pierwsze: powinno nie być grafiki z gm'a, Po drugie: Musisz dodać jakieś ciekawe bonusy, bo bonus, który jest w każdym pacmanie jest już małym przeżytkiem. (oczywiście możesz go zostawić) Po trzecie: (jak dla mnie) powinno dać się jakoś zabić te stworki bez bonusu (np. naskok na nie albo coś.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadeo Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Po trzecie: (jak dla mnie) powinno dać się jakoś zabić te stworki bez bonusu (np. naskok na nie albo coś.) zbiera się gwiazdke. Jak ją będziesz miał możesz zabijać potwory w każdy sposób, byle się z nimi spotkać. Ja nie proszę o propozycje gry do PcMana tylko do wszystkich gier. Jakie mają one być. np. cały czas akcja itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Ale skoro wszyscy źle oceniają PcMana, proszę wszystkich o napisanie jaka powinna być gra! Taka, żeby gracz grał 6 godzin dziennie i umarł z niedożywienia, bo zapomni o obiadach. Może wyolbrzymiłem, ale gra musi mieć coś, co pozwala za każdym razem bawić się nią, czy to z powodu zbierania lepszych itemów, czy pokonywania losowych, coraz trudniejszych plansz czy też bicia rekordu punktowego. Dlatego każda gra, która ma mniej niż 20 leveli ma u mnie zimno. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi