Szymek Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Czy jest taka możliwość aby samemu wgrywać gry na gameboya?? Bo ja słyszałem o takiej super dyskietce do gameboya na którą można wgrywać romy wiecie może coś o tym?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 <_< hmmm... nie da się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Maja 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Da się: http://allegro.pl/search.php?string=nagryw...&category=9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Kupujesz taki sprzęt do zgrywania, czyste kasetki i zgrywasz. Coś takiego stosuje się też przy Homebrewach na Nintendo DS czy też piratach. I niestety wydaje mi się, że takie jest główne zastosowanie tych maszynek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Takie nagrywarki to fajna rzecz, bo można wykorzystywać wtedy zasoby strony http://pdroms.de gdzie jest dużo fajnych, darmowych, legalnych gier na konsole (na razie jest w przebudowie :P ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 No jest ale niema na gbc nagrywarki :( . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 No to masz klops. Ale pamiętam, że były. Czytałem o tym w readme freewarowego Q*Berta na GBC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Da się ... niestety Game boy color to konsola 2 generacje wstecz i wątpie czy taką nagrywarke do GBC jeszcze dostaniesz - szukaj na serwisach aukcyjnych albo w sklepach konsolowych w których sprzedają stare konsole - tam może jeszcze znajdziesz chociaż szczerze w to wątpie. PS. Zazwyczaj znajdziesz to pod nazwą Nagrywarka, Programator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Ciekawa rzecz, ta nagrywarka. :) Sam mam GBA, za którego niegdyś wybuliłem sporo kasy i szkoda mi teraz, żeby się zmarnował. Skoro już jest taki temat, to zadam pytanie: ile mniej więcej gier zmieści się na karcie 32-megabajtowej? Zainteresował mnie ten przedmiot i zastanawiam się nad kupnem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Szybkie dzielenie: Około 8 romów 4-megabajtowych (Super Mario Advance 4 ma 4mb) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 ['] jakie nagrywarki? są specjalne karty do gb z czytnikami miniSD czy innych fleszów, wciskasz flesza z nagraną grą i indżoj. :| tak samo jest z NDS. tylko zwracam uwagę, że gnysek pomaga piratom. :| kryminalista. :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Odezwał się LittleFish - wielki antyfan wszystkich większych na forum. :P tylko zwracam uwagę, że gnysek pomaga piratom. :| kryminalista. :| Sprzedawcy nagrywarek DVD i CD też pomagają piratom. :| Kryminaliści. :| Nie każdy nóż kuchenny jest do zabijania, a gospodyni domowa nie jest Billadenem. Ot co. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Maja 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Da się ... niestety Game boy color to konsola 2 generacje wstecz i wątpie czy taką nagrywarke do GBC jeszcze dostaniesz - szukaj na serwisach aukcyjnych albo w sklepach konsolowych w których sprzedają stare konsole - tam może jeszcze znajdziesz chociaż szczerze w to wątpie. PS. Zazwyczaj znajdziesz to pod nazwą Nagrywarka, Programator. kurna, to ja podaję linka na allegro, gdzie nagrywarek pełno, a ten mi tu pisze, że wątpi że takie coś dostaniesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 ale nagrywarki i karty z czytnikami SD są wyłącznie do piracenia. nielicencjonowane przez nintendo gry na gameboya = piractwo. :) (a ja nie jestem przeciwnikiem tych "wielkich", tylko sobie zażartowałem ; d) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 No to po co ludzie tworzą homebrewy na konsole? :P I czemu pracownicy Allegro nie kasują takich aukcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 kurna, to ja podaję linka na allegro, gdzie nagrywarek pełno, a ten mi tu pisze, że wątpi że takie coś dostaniesz... Tak gnysek wiem ... tylko że te wszystkie nagrywarki pasują tylko do Game Boya Advance i Nintendo DS wierz mi znam się na rzeczy ... do GBC żaden z tych cartridge'ów nie wejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 13 Maja 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 nielicencjonowane przez nintendo gry na gameboya = piractwo.Nie piractwo tylko conajwyżej złamanie zasad użytkowania gameboya skutkujące utratą gwarancji. Klawiaturą od komputera też możesz orać pole, i co? Ktoś Ci zabroni? :] Nielicencjonowanych gier (darmowych) można sobie używać dowolnie. A co z taką nagrywarką zrobi Szymek, to już nie nasza sprawa, przecież nie napisał, że ma zamiar piracić (choć na 99% pewne, to jest ten 1% szansy... w końcu istnieje zasada domniemania niewinności ;) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi