Maxpayn Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 @Up; oki, ej cos jest z servem nie tak bo proboje sie polaczyc i nie moge pisalo ze full server cos tam a potem juz nie moglem sie polaczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Mic dorub podpisy pod symbolami. Pod niebieskim - niebieskim kolorem Moon Scorpion, a pod czeronym - czerwonym kolorem Blood Sword. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matis3 Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 matis, myślisz, że Micanser będzie miał kompa włączonego 24/7 tylko po to by stawiac serwer ? jeśli gra będzie się rozwijać w takim tempie jak przez ostatnie dni to myślę że warto o tym pomyśleć ale jest jeszcze jedno rozwiązanie: klient zrobiony w gm'ie który odczytuje dane przy użyciu refresh albo uptade server list :) z jednego serwera (sql) zczytując ip danego serwera bądź wysyłając jeśli chcesz grę założyć. w sumie troche pogmatwałem, ale chyba da się zrozumieć ? xD @up a odmieniać umiesz? xD ,,Księżyc skorpion"? ,,Krew miecz"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruby Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 @up a odmieniać umiesz? xD ,,Księżyc skorpion"? ,,Krew miecz"? A angielski umiesz ? :] "blood scorpion" nie czyta się jak "Księżyc skorpion" tylko jak "księżycowy skorpion" Tak samo jest z mieczem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Ta mapa która jest, jest nudna do potęgi... A po za tym za mało osób gra żeby dało się otworzyć bramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruby Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Ta mapa która jest, jest nudna do potęgi... A po za tym za mało osób gra żeby dało się otworzyć bramę. Patrz w przyszłość: jak już będzie grało więcej osób to trzeba będzie zrobić 2 albo 3 bramy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 A co jak będzie pustka? Lepiej zrobić kilka trybów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruby Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 To będzie jeszcze mniej osób, bo każdy wybierze Swój tryb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 http://www.gmclan.org/uploader/863/nnogv10.rar najnowsza wersja, należy zdobyć skarb. To będzie jeszcze mniej osób, bo każdy wybierze Swój tryb Przecież nie bedzie tak, że się podłączasz do servera i wybierasz tryb, tylko admin servera będzie wybierał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 GuXio nie narzekaj,ostatino grałem z ToMoEXem i london i 2:0 wygraliśmy xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 A co do statusowej strony - przydało by się licznik osób online ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 @up W socketach ja niesiedze. Nie wiem, może ranma wie coś? Do almorki zrobił. Pozdrawiam, Iv!n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Już wiem czemu licznik graczy źle działa, i nie jest to moja wina, ani mojej gry, tylko za każdym razem jak ktoś wchodzi na strone iv!n'a, do gry podłancza się nowy bezimienny gracz. Nie wierzycie, sami sprawdzcie, tyle razy ile odświeżycie jego strone, o tyle graczy będzie więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Dlaczego serwer jest offline? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Bo kombinuje w kodzie. Co kilka minut włanczam server na jakies 2 minuty, z powodu testów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Czyli serwer będzie już pod nową wersję??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 W najnowszej wersji będzie można zakładać server :D Ale poniewarz chce wiedzieć o wszystkich błędach itp. stworzenie servera będzie zabezpieczone hasłem :( Ciekawe czy ktoś odgadnie hasło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 To nie lepiej dać komuś aplikację serwerową ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Musiałem dodać server do pliku z grą, dlaczego miał bym komuś dać aplikacje severową? Po raz kolejny powtarzam że dopuki nie ukończe gry, tylko ja będe mógł zakładać server. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Hehe, to nawet bym mógł zrobić Bota do twojej gry ;D. Tak napoważnie to żeby niedodawał się nowy gracz przy łączeniu się PHP z Twoim serwerem to musisz zrobić tak, żeby serwer gry ignorował połączenia bezimiennych graczy. Inaczej statusu nie zrobisz. Pozdrawiam, Iv!n. EDIT: Ok, sorry mój błąd. Poprawiłem, że teraz po sprawdzeniu statusu kończy połączenie, a wtedy o tym zapomniałem. Teraz powinno działać dobrze. Dla nieobeznanych gra działa z portem: 26555 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Ha!Udało mi się zrobić serwer do gry. Narazie można pograć na: Wersja:v10 IP:83.10.68.138 Serwer prawdopodobnie będzie do 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 @Up (Wisznu) Coś ten twój server nie działa tak jakoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 5 Maja 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Co do strony statusowej, to podpowiem, że w aplikacji serwerowej wystarczy zrobić osobny nasłuch na jakimś innym porcie, najlepiej UDP, od biedy TCP. I teraz program do pobierania statusu wysyła zapytanie na ten port i w odpowiedzi dostaje dane w określonym formacie. Najlepiej w formie xml'a, bo to powszechnie znany standard. Coś w tym stylu: <data> <title>Super serwer</title> <players>4</players> <map>forest</map> <description>tutaj jakis opisik</description> </data> Teraz wystarczy to ładnie przeparsować i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Sorka,ale zabrakło pradu i serwer stanął. EDIT: Widzę że jest Micanser,a więc nie będę właczał serwa,bo ma pewnie dla nas nową wersję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Chyba jednak nie będzie (przynajmniej narazie) komputeowych przeciwnikow, bo nie chce mi sie programowac XD Zanim wydam nowa wersje, anpiszcie mi co jeszczemam porwaic ( w dzisiejszej wersji będzie malo poprawionych rzeczy, bo przyszedl do mnie kolega i straciłem dużo czasu). Widzę że jest Micanser,a więc nie będę właczał serwa,bo ma pewnie dla nas nową wersję. Jednak jeszcze nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 anpiszcie mi co jeszczemam porwaic Dodaj wybór map i trybów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 On pytał co ma POPRAWIĆ a nie zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Skoro Mic nie stawia serwa to na co czekasz Wisznu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Co do strony statusowej, to podpowiem, że w aplikacji serwerowej wystarczy zrobić osobny nasłuch na jakimś innym porcie, najlepiej UDP, od biedy TCP. I teraz program do pobierania statusu wysyła zapytanie na ten port i w odpowiedzi dostaje dane w określonym formacie. Najlepiej w formie xml'a, bo to powszechnie znany standard. Coś w tym stylu: <data> <title>Super serwer</title> <players>4</players> <map>forest</map> <description>tutaj jakis opisik</description> </data> Teraz wystarczy to ładnie przeparsować i po sprawie. No, pomysł jest dobry:D. Gorzej z wykonaniem ;pp. Pozdrawiam, Iv!n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 OK,serwer stoi na:83.10.60.232 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi