miki77 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 OK,serwer stoi na:83.10.60.232 Nareszcie możemy pograć! Tylko, że wyłącznie ja jestem na servie :/ Grać ludzie, grać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Poniewarz nie żdążyłem zrobić dziś nic ciekawego, ani nie chciałem robić znowu bram, które was tak wkurzają, zrobiłem mape na której chodzi główni o walke (wygrać można waląc w flage worgów). Miłego grania. http://www.gmclan.org/up863_4_nnogv11.html Wisznu, jeśli się nie myle, przerobiłeś przykład servera, aby działałz moją grą, jednak mój server jest troche inny, bo w twoim nie ma kodu na wysyłanie informacji o tym czy ktoś pisze i o tym ile kto ma hp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Iv!n możesz już robić stronę ze statami serwów,adres:nnog.no-ip.pl @Mic: Przesyłanie HP działa xD @EDIT: mój serwer działa tylko pod v10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Oto skrin z dzisiejszej bitwy, która nadal trwa. Jak widać przy grze można się nieźle rozerwać xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 @up No to mamy już prawie opensource serwer. Jak otsy do tibi ;D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Ja proponuje: -dodać możliwość rozmowy w teamie -dodać możliwość przyśpieszania -wizardowi spada za dużo many gdy kogoś atakuje -dodać wizardowi i magowi atak na dystans -możliwość wyłączenia czatu gdy przez przypadek naciśniemy enter -gdy wyjde z serwa powinno mnie wyrzucić do menu -przycisk EXIT nie działa podobnie jak CREDITS i HELP to chyba wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 -dodać możliwość przyśpieszania Przyspiesznie moim zdaniem jest głupie. -wizardowi spada za dużo many gdy kogoś atakuje Tak ale atak jest naprawde silny. -dodać wizardowi i magowi atak na dystans Jak chcerz strzelać to graj łucznikami. Mogowie i Wizardowie pełnią bardziej rolę drużynowych lekarzy niż wojowników. Gdyby dać im atak na dystans Kinght i Warrior stali by się najsłabsi. Z resztą się zgadzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 5 Maja 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 No, pomysł jest dobry:D. Gorzej z wykonaniem ;pp.To nie jest pomysł, tylko zasugerowanie sprawdzonej techniki z życia wziętej. ;) Tak jest np. w Ots'ach. Generowanie xml'a na serwerze to banał, bo wystarczy skleić ładnie tekst. Gorzej po stronie odbiorcy. Serwery do Almory pingowane są przy pomocy specjalnej aplikacji napisanej w mono (C# .net), gdzie parsowanie xml'a to banał w porównaniu do php. Wisznu, jeśli się nie myle, przerobiłeś przykład servera, aby działałz moją grą, jednak mój server jest troche inny, bo w twoim nie ma kodu na wysyłanie informacji o tym czy ktoś pisze i o tym ile kto ma hp.No to sobie podpatrzy protokół, sprawdzi jak sam to zrobiłeś i po kłopocie. ;) Jeszcze raz przypominam, skąd się wzięły pirackie serwery wow'a? :] Takich gier po prostu nie da się łatwo i dobrze zabezpieczyć, Borek też już to przerabiał. :) Polecam na początku wprowadzić kodowanie przesyłanych danych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Wisznu, pracuj nad v11 a potem pracuj nad kolejną i tak będziemy sobie grać za darmo jako 70-cio latki kiedy to gra będzie płatna :] A raczej wszyscy pracujmy nad hasłem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Jak bym znal port to by już dawno serw stał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mater Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Kiedy bedzie serw online? Jeszcze nie gralem ale widze ze niezla gra :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Serwer już stoi adres w sygnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Mam pytanie, czy ktoś wogłe zauważył różnice takie jak: łatwiejsze trafianie mieczem, płynny ruch innych graczy, zmniejszona czcionka. Mam pytanie, kiedy uda się komuś ukończyc mniej więcej jakąś muzyczkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 @Wisznu Serwer -Widzę graczy którzy sobie "latają" -Zdobyłem punkt i miałem Time Out, wracam a punktów wciąż zero (dla niekumatych strzeliłem w flagę wroga i było "lalala") -Zrypana animacja jednostek To tyle do "nielegalnego" serwera (legalny by był jakby ktoś zgadł hasło a wtedy pewnie się okaże, że serwa się założyć nie da i to taki żarcik bo serw w 0.30mb sie zmieściłby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 legalny by był jakby ktoś zgadł hasło Chcesz się założyć że jest legalny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Nie wiem o co się chcesz zakładać skoro mówimy o "legalności" serwera Wisznu, poza tym tak jak i teraz "nielegalny" dałem w cudzysłów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Jak narazie serwer Wisznu jest legalny bo Micanser jemu tego jak widzę niezabronił. Pozdrawiam, Iv!n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Mam nazwę dla gry: Fantasty Arena Online. [fao :P] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Jak narazie serwer Wisznu jest legalny bo Micanser jemu tego jak widzę niezabronił. Pozdrawiam, Iv!n. Nie powiedziałem, że serwer Wisznu jest nielagalny tylko "nielegalny" a to duża różnica (w tym wypadku jest to nieoficjalny, gorszy od oficjalnego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 lol xD jak wam działają 2 gry razem to poprostu zmiencie se porty w swoich produkcjach :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Odgadł ktoś hasło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Tak, ja. Mam pytanie, byłby ktoś w stanie narysować smoka w widoku izometrycznym w 4 stronach za animacja chodzenia i animacją otwierania paszczy? (potrzebne pilnie jeszcze dzisiaj) miejwięcej 64x48. lol xD jak wam działają 2 gry razem to poprostu zmiencie se porty w swoich produkcjach Port zmieniałem wielokrtonie, problem w tym, że on ciągle go odgaduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Tak, ja. To było wiadome, bo ty je zrobiłeś... Możesz dac nam jakąś podpowiedz do jego odgadnięcia ? Jak Winszu (nie wiem czy dobrze piszę, wrazie co sorry ;) ) odgaduje ciągle porty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Jak Winszu (nie wiem czy dobrze piszę, wrazie co sorry ) odgaduje ciągle porty ? To była ironia, ale on wie jakie mam porty, jakoś "sprawdza" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vestor Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 ale jak i jest ten widok o który ci chodzi (izometrycznym) jak to wygląda a i jeszce jak sie loguje dotej gry to po kilku sekundach pojawia się błąd i wyłącza się gra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 ale jak i jest ten widok o który ci chodzi (izometrycznym) jak to wygląda Z ukosu, nie masz co się fatygować, bo jeśli twoja praca nie była bo o wieeeeeeele lepsza od pozostałych, to wole sam narysować. a i jeszce jak sie loguje dotej gry to po kilku sekundach pojawia się błąd i wyłącza się gra Bo nie ma założonego servera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vestor Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Co się fatygować :angry: ale jak chcesz smoka nie będzie a jeszcze zrezygnowałem z painta , jakby co to masz jeszcze tu ludzika jak bęndziesz chciał https://gmclan.org/up1982_6_u.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Proponuj smoka z tibi przerobić ^^ akurat grafa izometryczna i ładnie wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Izometrzyczny czyli, jaki taki: czy taki: ? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Narysowałem narazie tylko z frontu i chciałem żebyś się wypowiedział czy to ma być w tym stylu(można ściemnić trochę), dziś już jak coś reszty nie zdążyłbym, najwyżej jutro. 64 x 48 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi