Micanser Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 TYTUŁ:Noname online game (poprostu narazie nie ma nazwy) GATUNEK:hack&slash online OPIS: Przyznam się, iż poniewarz ne wiedziałem jak zrobić aby server przyjmował każdego gracza i przypisyał mu odpowidnie id (prawie niegdy nie używałem id obiektów), użyłem przykładu (screen z przykładu http://www.gmclan.org/uploader/863/eog_s.jpg ) Oczywiście twórca będzie w credits. A co do samej gry, jest to moja pierwsza gra online (pierwsza na większą ilość graczy niż 2), narazie nie ma głównego celu, poprostu sa dwie grupy walczące między sobą, grafika drzewek i domków na 100 % się zmieni. Poruszamy się za pomocą strzałek, Z i X to przyciski ackcji (Z-strzał z łuku u obu drużyn, atak mieczem o raz stworzenie punktu leczniczego przez niebieskiego maga, lub punktu wskrzeszającego przez czerwonego maga; X-Zasłonięcie u gościa z mieczem, lub silny atak u magów) Enterem piszemy. Czerwony pasek to życie, żółty to siła a niebieski to mana. (Jeśli mamy mało siły i zasłaniamy się np. tarczą, to bedziemy zbyt słabi aby powstrzymać atak i odbierze nam hp, ale mniej niż jakbyśmy się wogłe nie zasłaniali). Musze jeszczę zmienić trochę system poruszania. Narazie tylko ja mogew zakładać server (wam w menu działa tylko przycisk JOIN, nawet EXIT nie działa, tylko aby wyjść z gry, trzeba nacisnąć ESC), Aby zagrać musicie wpisać ip 84.10.101.227 .Server będzie teraz założony przez jakiś czas, i prawdopodobnie jutro, chce aby jak najwięcej osób przetestowało i napisało na forum co zmienić itp. SCREENY: http://www.gmclan.org/uploader/863/nnog_s1.jpg http://www.gmclan.org/uploader/863/nnog_s2.jpg DOWNLOAD: http://www.gmclan.org/uploader/863/nonameonlinegame.rar AUTORZY:Grafika: Micanser (po za domkami, które zmienię) Muzyka: Warcraft 2 i coś czego nie znam Engine: marbs online engine\Micanser http://www.gmclan.org/uploader/863/a67517af0d.rar NAJNOWSZA WERSJA Jeśli zapomniłem czegoś opisać, to sorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 fajnie wygląda, już ściągam. Jeśli będziesz potrzebował jakiejś pomocy przy zaczajeniu 39dll to się pytaj na gg lub na PM. Jak widze, że komuś warto pomóc, to pomocy nie żałuje, a tu widze, że warto ;) EDIT: Noo pogralem z 2 min i musze przyznać że szykuje się coś ciekawego, tylko dla maga to zrób jakiś atak na odległość też. Powiększ czcionkę do pisania bo za mała, i powiększ paski hp,mp itp bo ledwo widze ile czego mam xD. Bardzo fajnie to wygląda, możesz liczyć na moją pomoc ;) PS: Koniecznie dodaj takie paski energii pod obiektami innych graczy bo nie wiem czy mam ich leczyć i czy cie trafiłem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Gra fajna, tylko wszystko takie tycie jest :huh: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 to se wciśnij F4 w czasie gry ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Czemu nie chce się połączyć? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Czemu nie chce się połączyć? :( Bo na razie serwer nie jest właczony, bo Micanser robi poprawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 A kiedy skończy? ^.^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Nie mam zielonego pojęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Tak czy siak - udało mi się wbić na minutę. Maciupkie wszystko nawet po F4. A po za tym wszystko fajnie. PS: Rośnie konkurencja na almory =D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 1 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 No dobra, otwieram server, powiększyłem litery i paski, ale nie wiem czy uało mi się zniszczyć błąd z tym że nie można się odrodzić, bo nie wiem czym jest spowodowany (na testach działa dobrze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 no tak oczywiscie... szczególnie że Almora to MMORPG a to taka zabijanka, Hack'nSlash Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 1 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Nie sądziłem że będzie tyle błędów, napisze jak server będzie włączony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Kurcze =/ włącz go bo chce pograć a właśnie ściągam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Wszystko wypas, ale... po kilku sekundach pojawia się takie okienko, które informuje że czas się skończył. :rollereyes: Wie ktoś dlaczego? Hę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 bo server nie jest postawiony, wchodzisz na chwile na nieistinejący, i ponieważ gra nie otrzymuje informacji to po chwili stwierdza Time Out... eh :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 1 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Chyba wiem czemu nie możecie się atakować (ja jakoś od was mogłem obrywać, ale nie ważne). Zrobiłem aby każdy obiekt innego gracza sprawdzał sowje image_index, jesli image_index=7, to tworzy się obietk ataku. Jeśli ktoś ma duży ping, to nie zobaczy jak inny gracz ma image_index=7 i nie może zostać zaatakowany. Jeśli waszym zdaniem nie to jest problemem, to potrzebuje pomocy, bo jak gram na jednym kompie to moge sie atakować, ping mam cały czas około 30. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Gra zapowiada sie ciekawie.Napewno zagram,ale kiedy będzie serwer? Edit: Mój ping:9969 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Oby szybko :P, gra fajna tylko troche małe wszystko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 1 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 http://www.gmclan.org/uploader/863/nnogv3.rar Jesli znowu cos nie będzie działać, to już nie bede dzisiaj kombinował. Ludziki są małe bo... bo nie potrafie narysować większych i dobrze wyglądajacych XD (na serio) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Roxisz Mik (mogę tak do ciebie mówić?) Gry nie ściągam skoro są jakieś problemy, błędy i bugi, ale sądząc po screenach, opisie i komentarzach poprzedników - gra jest bardzo dobra. Nie poddawaj się! Uda ci się! Don't worry! Be Happy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Spoko xD, Grunt że to twoja grafika a nie zrobiona przez innych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 1 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 CO do grafiki, to czy waszym zdaniem powiniene zmienić wyglad Knight'a? (chyba wyglada troche jak policjant w helmie) SERVER WYŁĄCZONY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 fajny masz opis>Taki nie rozgarnięty ktoś< OPIS: Przyznam się, iż poniewarz ne wiedziałem he he :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 WŁĄCZ GO XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 No właśnie. Nie zdążyłem nawet zagrać x( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Mic włącz serwa. Co do grafiki to mógłbyć użyć Reiner's Tileset bo tam jest fajna grafa izometryczna. BTW. podaj link do przykładu z którago korzystałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 1 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 No dobra, teraz na serio ,to już ostania wersja na dziś, mam nadzije że tym razem będzie dobrze http://www.gmclan.org/uploader/863/nnogv4.rar SERVER WŁĄCZONY EDIT: Guxiowi udalo sie odrodzic! Nie wiem skad mam ten przyklad, posiadam go od ponad 0,5 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 No moim zdaniem poprawa wojownika by dobrze wpłyneła na moje oczy:D Fajnie by było jakbyś troche to poprawił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 No moim zdaniem poprawa wojownika by dobrze wpłyneła na moje oczy:D Fajnie by było jakbyś troche to poprawił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 mówilem ze jak chcesz to ci pomoge :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi