Piczer Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Chciałbym wiedzieć, czy nadaje się jako grafik? Spodobało mi się to trochę... :) Chyba najlepiej mi wychodzą wymiary 32x32... Zrobiłem taki tilesecik: Skomentujcie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Ładnie. Tylko brakuje jakiegoś urozmaicenia, chodzi mi o to, że stara i ziemia są zawsze tego samego koloru. Wycieniuj niektóre miejsca dorysuj jakieś kamienie i ok ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 platformy nawet fajnie ci wyszły. drzewka i drabiny wyglądają okropnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Platformy nie są złe, ale drzewka i drabiny okropne. Poducz się cieniowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 No bo główka drzewka jest 64x32 :D A jest gdzieś w necie art o jakimś cieniowaniu w pixelarcie? Bo tak obserwując świat, pod kątem światła nie mogę się nauczyć xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Drzewka strasznie rozpixelowane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 platformy przypominają mi te z gry tymona tylko jakieś takie rozciągnięte :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 A jest gdzieś w necie art o jakimś cieniowaniu w pixelarcie? Bo tak obserwując świat, pod kątem światła nie mogę się nauczyć xD pix.art.pl ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 pietrus głupoty gada. Pix.art.pl leży trupem, lepiej na pixeljoint.com, albo na własną rękę się uczyć jak ja. =] Co do grafik, dość słabe - będąc całkowicie szczerym. =) EDIT Podglądaj prace innych, staraj się naśladować czyjeś techniki, na Pixelation zdobędziesz masę wiedzy technicznej, możesz się też doradzić innych w sprawie Twoich prac. Możesz też szukać nauczyciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 To może taki trening :] Ty będziesz mówił co mam narysować, ja to spikseluję. Potem ty powiesz co do poprawy, ja to poprawię, aż w końcu odniosę sukces :] Taki sposób może bedzie dobry? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feni-X Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Wiem że tymon ma ci podać temat i że jak ja podam to inni też będą podawać ale co tam :P Narysuj kaczuszkę xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 O kurde... Nie wiem jak kaczka wygląda xD Ale to co.. Zara editnę posta i dam moje arcydzieło! :D (tiaaa...) E: A nie lepiej by było jakiś tileset? :/ postaci nie umiem rysować :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Przydałoby się więcej agresywnego cieniowania, bo za mało kontrastu jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Piczer, nie o to chodzi. To nie ma być rysowane w 5-10min! Broń Cię Boże żeby to było rysowane na czas - chyba że masz wprawę. Chodzi o jakość, a przy uzyskiwaniu takiej można nawet 3-6h ( i więcej ) siedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Nie no... w 5 min to przesada, bo za mało, ale 3h to też jest z deka dużo xD P.S Ale powiedzcie mi jak kaczka wygląda, bo narazie rysuję czaplę xD E: Nie no... Kaczki nie rysuję... Wolę jakieś tilesety... Dacie mi coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Mi się nie podoba Moim zdaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikage Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Hmmm...nie powiem nic odkrywczego . Mi się nawet nie podobają platformy .... a czemu ? No jak każdy się chwilę przyjży , zobaczy że to wszystko , jest bardzo niechlujnie poskładane . A o to chodzi w układaniu platform , żeby każda wyglądała , jakby była jedyna w swoim rodzaju . Najgorszym elementem Tego są jednak drabinki i drzewa . Popracuj lepiej nad tym . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Nie za ładne, moim zdaniem. Nie podoba mi się niemal wszystko, a platformy tylko trochę. Przy prawym brzegu platformy nie bardzo się postarałeś. Wydaje mi się, że wszystkie tilesy pozamieszczałeś w oddzielnych backgroundach: to złe rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Dobra, już wiem, że jest brzydkie, nie musisz mówić xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Człowieku, przysiądź przy tym troche! w Paincie w 2min to ja też umiem! >_> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 No to przejrzałem troche tutoriale, spróbowałem dodać więcej cieni i wyszło mi takie cuś: Porównajcie to z pierwszą wersją i powiedzcie co jeszcze poprawić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Moim zdaniem wciąż zbyt mały kontrast. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Teraz jest OK. :) Tak dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Ranmus, moim celem platformy jest raczej zrobienie bardziej bajkowej, jak np. w Inversach. :) Dawanie dużo kontrastu może dać mniej raalizmu, albo więcej (nie wiem, bo nie próbowałem robić ciemniejszych platform ;) ) E: Zrobiłem jeszcze na rozgrzewkę drabinę: Jednak nie umieszczę jej w tilesecie bo jest nie symetryczna :) (chyba, że powiększę rozmiary, np. 36x32) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 No to kontrast to podstawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Ja nawet chyba pierwszej wersji platform bym nie zrobił, a co dopiero drugiej :lol: Oceniając jednak, nie patrząc na siebie, dostajesz średnią ocenę za te nowe grafiki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Cienike to wszytko ale ta nowa drabina mi się podoba. Dlaczego nie możesz jej tam umieścić? nie czaje cie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi