Borek Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Tu nie tyle chodzi o moc procesora, a o pamięć w karcie graficznej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Karta grafiki tu i u mnie w domu jest Radeon 9550 128Mb :) Dosyc dobra myślę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Radeon 9550 128Mb Identyko jak moja, ale na drugim kompie. To NAPEWNO nie wina procesora! Ja mam (na tym kompie) 1,6 GHz i 512 RAMu i ZAWSZE mam pasek FPS pełny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 A jaka karte grafiki masz na tym pierwszym kompie na którym grasz? Kurde nie wiem od czego to już w końcu zalezy :D Hmmm z tego wynika ze masz komp gorszy od mojego a masz lepszy fps niz ja :D Dziwne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 GeForce 4 MX. Jest chyba gorszy od Radeona 9550... Napewno od karty to zależy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 GeForce 4 MX. Jest chyba gorszy od Radeona 9550... Na pewno od karty to zależy? NO i to bynajmniej 2-3x jeśli nie więcej;p wie bo właśnie wymieniam Geforce4 mx 440 na ATI Radeona Saphire 9550 ale ja ile dobrze pamiętam zamówiłem 256mb ale nie pamiętam PS. można też zobaczyć na obsługiwaną wersje Directxa Radeon=9 Geforce4 mx=7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Czyli na moim kompie powinna chodzic bez problemu... hmmm... no nie wiem - zobaczę jak dokupie ten RAM i napisze czy coś się zmieniło. A nie wiecie dlaczego wyskakuje ten błąd systemu ze zrzucaniem pamięci fizycznej?(na tym drugim kompie) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 a ile ramu masz? ja mam 512 i u mnie chodzi lux an tej karcie graficznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mag_Ognia Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Nie MXy obsługują direxa 9.x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 a ile ramu masz? ja mam 512 i u mnie chodzi lux an tej karcie graficznej Napiszę jeszcze raz - na moim kompie mam : 2Gh procek, 512RAMu, radek 9550 128mb i mam poniżej połowy FPSów; Natomiast na tym kompie na którym gram teraz jest 1,8GH procek, 786RAMu, radeon 9000 128mb(chyba) i mam max FPS Oo Ale po jakimś nieokreślonym czasie grania wysakuje mi błąd systemu i zrzucanie pamięci fizycznej.. :huh: No i nie wiem co się dzieje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 @Mag_ognia: trudno się domyślić że chodziło mi że nie jest zgodna z DX9.0?tzn że można grać w gry które do uruchomienia gry potrzebują DX9.0 ale nie można grać w gry które opierają si na directx 9.0 np W CoD2 w ustawianiach masz domyślnie DX9.0 ale gra wtedy okropnie się tnie i masz max 15 fps a jeśli zmienisz na Dx7.0 fps'ów masz 60+ @Yoda: zobacz może nie masz aktualnych sterowników do karty graficznej albo masz starą wersje directx jeśli nic nie pomaga poszukaj programów do usprawniania pracy win, ramu, karty graficznej, procesora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 A moglibyście polecić mi jakieś sterowaniki do Radka 9550 - bo jakich nie wgram to ostatnio mam ciągle jakieś błędy - nawet oryginalne z płytki nie działają :huh: Zastanawiam sie czy nie wgrac Omeg - podobno sa dobre! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 nie znam ale skoro nawet oryginalnych z płyty wgrać nie możesz musisz mieć problem z kartą graficzną albo windowsem Ps. sprawdź czy te sterowniki nie wymagają może Net framework1.0 (czy jakoś tak) albo Service packa 2 może czegoś eni masz co potrzebne jest do instalacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 No tego NET Frameworka wgrywałem ale nie w tym rzecz - sterowniki się wgrały tylko to Catalyst Control Center mi nie chodzi chyba... Spróbuję wgrac te Omegi - może poskutkują! PS: Service Packa 2 Mam! EDIT: Grzebałem troche w necie :D I znalazłem sterowniki Catalyst - czy to się czymś różni od zwykłych Display Driverów? Pytam się tak głupio bo nie znam się za bardzo na kompie "od srodka" W sensie bebechów, a chciałbym doprowadzic tą karte graficzną do porządku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 No tego NET Frameworka wgrywałem ale nie w tym rzecz - sterowniki się wgrały tylko to Catalyst Control Center mi nie chodzi chyba... Spróbuję wgrac te Omegi - może poskutkują! PS: Service Packa 2 Mam! EDIT: Grzebałem troche w necie biggrin.gif I znalazłem sterowniki Catalyst - czy to się czymś różni od zwykłych Display Driverów? Pytam się tak głupio bo nie znam się za bardzo na kompie "od srodka" W sensie bebechów, a chciałbym doprowadzic tą karte graficzną do porządku! Ten twój Radek to dość stara karta i być może nie są już pod niego specjalnie tworzone stery, stąd problemy. ;/ Czy to niedziałanie nawet tych oryginalnych polega właśnie na tym, że nie ma tylko tego Control Center? A te sterowniki różnią się chyba tylko tym, że masz też właśnie...Catalyst Control Center. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 No przy włączaniu kompa wyskakuje mi błąd że nie można załdowac tego i tego (chyba odnośnie ccc) Ale moge nawigowac monitorem z windowsowego okna własciwosci. W zasadzie ten ccc to kula u nogi i chyba ściągnę najnowsze same Display Drivers i DirectXa 9 i zobacze - jak nie poskutkuje to nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 jak nie poskutkuje to nie wiem... Formacik? ;D Hm, może czas na konserwację sprzętu. Zajrzyj do środka, przeczyść porty, oceń stan karty. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Wiesz co?? Właśnie jestem świeżo po formacie :D Troche szybciej mi Almora szła ale i tak to jest wolno... I co zauważyłem? :P Jak gram rano (przed 10) To fps mam gdzies tak 70%. A później spaaaaada! i to zawsze jak włączam to jest duzy fps a potem zmniejsza się :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Wiesz co?? Właśnie jestem świeżo po formacie biggrin.gif Troche szybciej mi Almora szła ale i tak to jest wolno... I co zauważyłem? tongue2.gif Jak gram rano (przed 10) To fps mam gdzies tak 70%. A później spaaaaada! i to zawsze jak włączam to jest duzy fps a potem zmniejsza się sad.gif No to jest jednak chyba wina braku pamięci, skoro systematycznie spada. ;/ Może masz po prostu kiepskie kości pamięci+niezbyt szybki HDD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Też tak myślę - bo ogólnie komp mi wolno chodzi. jak te new stery nie pomogą to dokupuje jeszcze 512RAMu - wtedy musi przyspieszyć nie ma co :) PS: Po niedługim czasie grania wywala mi komunikat braku pamięci wirtualnej więc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 PS: Po niedługim czasie grania wywala mi komunikat braku pamięci wirtualnej więc... Właściwości Systemu (prawym na Mój Komputer)--->Zaawansowane--->Wydajność(ustawienia)--->Zaawansowane--->(sekcja Pamięć Wirtualna) I tam sobie powiększ jej rozmiar trochę. :) Na starym komputerze też tak robiłem, by odpalić Almorę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Hmmm sprawdzę to u siebie jak tylko wróce do domu... i dla takiego kompa jak mam ile powinienem ustawic zeby wszystko było ok? (2gh, 512ram) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Ustaw sobie kolejne 512mb, jeżeli jest mniej. To nie będzie działać tak szybko, jak gb ramu, ale powinno pozwolić na grę. A jeżeli masz już wirtualnej 512, to dodaj sobie jeszcze z 200mb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 OK wypróbuję ;) Tak czy siak dokupię sobie chyba ten Ram bo mojemu kompowi przyda się odświeżenie! Dzięki za wszystko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Ten twój Radek to dość stara karta i być może nie są już pod niego specjalnie tworzone stery, stąd problemy. ;/ hahah a moja nvida grforce4 mx440 jest nowsza według ciebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Wracając do tematu: Miałem dziś dużo bugów w Almorze: - Gdy wszedłem do "The Underground" ERROR in action number 2 of Step Event for object Cave_1_Floor: Trying to delete non-existing sprite. - Oprócz tego miałem jeszcze błędy wychodząc z "The Underground" i wchodząc do "The Dungeons" - Gdy raz wszedłem do underground całą mapę (planszę) na czarno pomalowano (lol xD). Widziałem tylko obiekty takie jak: Graczy, potwory, krew podczas hitania :S. Kliknąłem magiczny przycisk "Disconnect" i odczekałem chwilę. Wszedłem znów, ale nic się nie zmieniło. P.S. Dziś mam pecha, mimo że wbiłem 31 lvl :S . P.S.2 Widziałem gostka z donatorem dziś. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 hahah a moja nvida grforce4 mx440 jest nowsza według ciebie? Przepraszam, ale ja NIC nie mówiłem o Twojej karcie!!! W ogóle naucz się dobrze interpretować tekst. ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 wiem że nic nie powiedziałeś ale skoro mówisz na radka 9550 ze jest stary strach pomyśleć co to dla ciebie jest nowość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 wiem że nic nie powiedziałeś ale skoro mówisz na radka 9550 ze jest stary strach pomyśleć co to dla ciebie jest nowość Ten twój Radek to dość stara karta i być może nie są już pod niego specjalnie tworzone stery, stąd problemy. ;/ :] Żaden stary -ta karta ma po prostu najlepsze lata za sobą i nowe sterowniki "dla całej rodziny kart" nie są już pod nią specjalnie tworzone, tylko mają "gwarancję" producenta, że "powinny jeszcze działać". To sie nie musi w 100% przypadków sprawdzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 Mnie irytuje fakt, że potwory czasami atakują w jednej chwili oraz że można zginąć, gdy ma się pełnię życia (powinna być jakaś blokada, zostaje jedno życie). Poza tym czekam na nowe, świeże potwory :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi