Marmot Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Istnieje takie coś jak CD-TEXT, ale szczerze mówiąc, nie spotkałem się jeszcze z odtwarzaczem to obsługującym (ale pewnie są, bo to standard od Sony). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Znacie jakiś program, który pozwoli sprawdzić ile uploadu i downloadu ciągnie dany proces i jakie porty próbuje otworzyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Ostatnio w Niezbędniku był NetLimiter i NetWorx. Sprawdź! (z tymi portami to nie wiem :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Jeśli masz win7 to download i upload procesu możesz sprawdzić w menadżerze zasobów, zobaczyć porty w sumie możesz w firewallu jak się pyta czy zezwalasz na połączenie procesu z netem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Mam win xp, wcześniej używałen netPeekera, miał on wszystko, dało się nawet podglądać pakiety, ich zawartość z jakiego portu i adresu ip lecą. Ale był strasznie niestabilny i nie jest darmowy. Jak go używałem to czasem nie chciał się włączyć albo zawieszał mi system, dlatego poszukuję jakiegoś zamiennika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Ok net limiter nie jest zły, nie ma tylu funkcji co miał netPeeker ale chyba wystarczy, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 szukam programu, który nagra wszystkie dźwięki jakie komputer wydaje do *mp3/*.ogg/*coś na w,v xD widi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Wave, midi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 wave :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Audacity + dll LAME Mp3 Tylko by nagrywać to co dzieje się na kompie to musisz włączyć mix stereo a wyłączyć mikrofon w k. dźwiękowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Istnieje jakiś program dzięki którym mógł bym wyciszyć dźwięki pochodzące z innej aplikacji? Wiem że w win7 tak się da ale ja mam xp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Pamiętacie grę z Amigi 500? Poza tym, że to była strzelanka wiem, że była możliwość przechdozenia przez drzwi i chyba też się po drabinkach albo schodach dało chodzić. :P Wiem, że opis niedokładny, ale tylko tyle pamiętam. Pomocy! :(: EDIT: Przypominam sobie też barwy. Raczej dość ciemna sceneria - chyba granatowo-szarawo-jakaś tam. :P EDIT2: Chyba obczaję Flashbacka, bo ciągle mam skojarzenia. EDIT3: To raczej nie jest to. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Szukam programu do ditheringu, lekki, nie chodzi mi o konwersję do 256 kolorów, ale może mieć redukcję kolorów, maska ma być nie tknięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 GIMP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 A jak w GIMP-ie tego dokonać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Link - Szukam tej gry ;) EDIT: Ściągnąłem wszystkie skany Resetu od 97 do 99 i niema! Nie sadze żeby było w nowszych :/ Chłopaki pomóżcie ;) EDIT2: Poszukiwania zakonczone, dorwałem to w końcu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 A jak w GIMP-ie tego dokonać? Konwersja do trybu indeksowanego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Przecież napisał, że nie chodzi o konwersję do 8 bitów. Jestem natomiast pewny, że istnieje tam narzędzie do redukcji kolorów (sam używałem), tylko zapomniałem, jak się nazywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Kolory->Redukcja kolorów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 W temacie "Nad czym aktualnie pracujesz" umieściłam takie intro, które jest we flashu. Chciałabym mieć je nie w swf, tylko w... najlepiej w gifie, albo sekwencji jpg. Ścieżka ma 114 klatek:/ Wiem, że we flashu można eksportować do gifa, jednak jakość pozostawia b. wiele do życzenia. Stąd, moje pytanie, czy ktoś zna sposób jak wyciągnąć te 114 klatek z flasha, lub jaki program przekonwertuje mi swf na gif, albo na avi, które sobie potnę, albo jeszcze inaczej? Szukałam w google, naściągałam sobie tylko śmieciowych programów, które albo nie działają, albo robią jeszcze gorszy gif niż flash, albo chcą ode mie pienionżki. Pomóżcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 W temacie "Nad czym aktualnie pracujesz" umieściłam takie intro, które jest we flashu. Chciałabym mieć je nie w swf, tylko w... najlepiej w gifie, albo sekwencji jpg. Ścieżka ma 114 klatek:/ Wiem, że we flashu można eksportować do gifa, jednak jakość pozostawia b. wiele do życzenia. Stąd, moje pytanie, czy ktoś zna sposób jak wyciągnąć te 114 klatek z flasha, lub jaki program przekonwertuje mi swf na gif, albo na avi, które sobie potnę, albo jeszcze inaczej? Szukałam w google, naściągałam sobie tylko śmieciowych programów, które albo nie działają, albo robią jeszcze gorszy gif niż flash, albo chcą ode mie pienionżki. Pomóżcie... rób screeny co klatkę i wklejaj do painta, zapisuj a potem wrzuc do game makera zrob gifa i zapisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Jest coś takiego jak FFmpeg, są też binarki na Windowsa, o tu tu. Później wyciągnij sobie bin/ffmpeg.exe do jakiegoś oddzielnego katalogu i tam z linii komend daj tak: ffmpeg -i input.avi frame-%d.jpg Za input.avi wstaw nazwę pliku do przetworzenia. W razie czego CTRL+C przerywa pracę programu. EDIT Ewentualnie użyj Shil Help Pack! Umieść plik AVI w katalogu i uruchom start.bat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Jest coś takiego jak FFmpeg, są też binarki na Windowsa, o tu tu. Później wyciągnij sobie bin/ffmpeg.exe do jakiegoś oddzielnego katalogu i tam z linii komend daj tak: ffmpeg -i input.avi frame-%d.jpg Za input.avi wstaw nazwę pliku do przetworzenia. W razie czego CTRL+C przerywa pracę programu. EDIT Ewentualnie użyj Shil Help Pack! Umieść plik AVI w katalogu i uruchom start.bat. AAAA!!! Mam własny Help Pack!!!! ^^ Dziękować, dziękować, ten program do mię przemówił. Hehe, ściągnęłam FFmpeg dla 32-bit, bo tamten nie ruszał, ale ponieważ ściągałam w ciemno, bo te nazwy niewiele i mówiły, to nie wiem, czy gdybym nie ściągnęła innej wersji, to czy jakość była inna. Bo nieco kwadracikuje w mniejszych wielkościach, chyba przeskaluję swf do 1800 pixeli. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Bo wypluwa w JPG. Może w PNG będzie lepsza jakość. Zaktualizuj start.bat. https://gmclan.org/up152_3_start.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Poszukuję software do renderowania atraktorów. Miał ktoś styczność z tym tematem? ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Bo wypluwa w JPG. Może w PNG będzie lepsza jakość. Zaktualizuj start.bat. https://gmclan.org/up152_3_start.html Dziękuję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 @Exigo: fraktale Newtona itp.? Miałem coś takiego na komputerze, ale chyba już nie znajdę : ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XBlacKX Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 @Exigo zobacz to http://www.chaoscope.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matisowa Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Siemka! szukam programu do odtwarzania plików midi konkretnie pokazuje instrument i dzwięk miałem taki program ale go usunąłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Anvil Studio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi