Nildonar Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Witam wszystkich. Prezentuję moje pierwsze dzieło stworzone w GM :) Jeszcze wiele trzeba poprawić. Ale już teraz chciałbym poznać wasze zdanie na temat mojej gry. Więc mam pytanie: robić dalej czy olać? :D Jeżeli będą pozytywne głosy to poprawię grafikę nurka, dodam animowane roślinki, jakieś kamyczki, muszelki i takie tam podwodne bzdurki. Screen z gry: Demko: https://gmclan.org/up1590_4_s_k.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Nie takie złe tylko ten nurek nie pasuje trochę do reszty grafiki. Poza tym demo za krótkie i to coś czym strzela, takie jakieś... dziwne :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiedeK Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Ciekawy pomysł, w miarę dobre wykonanie. Tak jak napisał blackmaul świetne naboje ;) Problem z nimi tkwi w wyglądzie i tym że swobodnie poruszają się przez ściany :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nildonar Opublikowano 9 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Poprawiłem grafikę nurka, a także grafikę tego czegoś czym strzela :) Zmieniłem sposób ukończenia planszy. Na swojej drodze spotkamy teraz bramki do których otwarcia potrzebujemy klucz i takie które wymagają diamentów. Złe wykorzystanie kluczy uniemożliwi ukończenie planszy. Nowe demo zawiera cały pierwszy poziom gry. Demko: http://www.gmclan.org/up1590_4_s_k_d2.html Screen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Gra bardzo dobra, przypomniała mi starą gre na Atari "Jungle Hunt", czasy dzieciństwa. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Bardzo dobra gra fajny pomysł grafa tylko czym strzelamy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nildonar Opublikowano 9 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Bardzo dobra gra fajny pomysł grafa tylko czym strzelamy?? Najpierw trzeba zabrać broń. Znajduje się ona prawie na końcu poziomu. Wygląda jak taka niebieska strzałeczka :) Strzelamy naciskając ctrl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 POomysl naprawde fajny, wykonanie jak na pierwsza gre to zalicza sie do tych lepszych ;) co wystepuja na tym forum :)). fajnie by bylo jakby koles strzelal z tego jak to sie zwie ;p harpun? :D No i jak plyniemy w Prawo (lub lewo) to moglby lekko (ale naprawde lekko) opadac, a jak nic nie przyciskamy to szybciej ;)... do tego mozna by plynac szybciej w dol bo nieraz smetnie sie plywa :) no ale ocenka 7/10 EDIT: Mam nadzieje ze zatrzymamy Cie tu na dlugi dlugi czas :D hah wstaw sobie jakis avatar (tylko nie wilka) :P i jakas sygnaturke :)) a GDZIE moje manery :D (chyba nizej) WITAJ PRZYBYSZU XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Jak na pierwszą grę, bardzo dobrze :) Szkoda, że tylko jeden poziom. 6/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Jak zobaczyłem screenshota, przypomniały mi się levele w wodzie z Jazz Jackrabbit 2 :) . Tak po screenie mogę powiedzieć, że przydałoby się, jakbyś poprawił poza nurkiem też interface, oraz zrobił trochę inne tło, bo teraz ono wygląda jakby to było na ścianie namalowane :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Jak zobaczyłem screenshota, przypomniały mi się levele w wodzie z Jazz Jackrabbit 2 :) Do wody z Jazz Jackrabbit to jeszcze daleko ale fakt nieco przypomina. Gra mi się wibitne podoba tym bardzie że to pierwsza jest. Ocena 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Nildonar raczej chodziło mi o to czym jest ta niebieska strzałeczka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 powinno się dać płynąć na ukosy w dół a nie tylko w górę. A temu słońcu daj kod tego poruszania się nie w stepie tylko w draw lub beginn step albo end step . Uniknie się wtedy tego efektu drgania tego słońca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi