Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Adriann Opublikowano 7 Grudnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 Gatunek: Platformówka akcji z elementami shoot'em upa Opis: W imperium panuje spokój, jedynie od czasu do czasu pojawiają się niewielkie buntujące się grupy. Nadchodzącym etapem zaprowadzenia ostatecznego ładu w państwie jest całkowita delegalizacja miejsc zamieszkania poza megamiastami imperium. Jako dowódca elitarnej jednostki mamy docierać do miejsc które nie chcą się podporządkować i zaprowadzać pokój. Zatem tak, gramy tym złym. Pomysł ten nie ma żadnych podtekstów politycznych, pomyślałem tylko że ciekawe będzie przedstawienie skrajnego chorego świata z perspektywy wyznawcy, części systemu. Gra jest platformówką akcji fabularnie inspirowana Rokiem 1984 i Gwiezdnymi Wojnami a gameplyowo grami takimi na NES'a jak: Batman,Megaman, Castlevania czy Shatterhand. Poza uderzaniem biczem będziemy mieli umiejętności\bronie dodatkowe które będzie można kupować i ulepszać. Będzie je można wymieniać w punktach kontrolnych zależnie od potrzeb. Planuję około 30 misji,10 bossów i wielu subbosów(jeden już jest nawet na screenie), co jakiś czas pojawią się również misje w których latamy na desce(w stylu Goblina ze spider-mana) Premiera: 2020 Autor: Adrian Marzec Gify: Pozostałe gify: https://twitter.com/Addgames92Screeny: Graficzki otoczenia wymagają jeszcze dużo pracy ale między innymi po to zakładam już ten temat by zbierać feedback i móc je dopracować możliwie jak najlepiej:) Cała galeria(strona work in progress) http://www.clockworkmustache.com/games-2/red-order szpaq99, SimianVirus7, Flashek i 5 innych 2 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temporal333 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Wygląda to superowo. Grafika, animacje i sam gameplay wyglądają bardzo pro. Taki pixal art to ja szanuję, bardzo estetycznie, nie kłuje w oczy i cieszy oko. Będę śledził postępy. Adriann 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 9 Grudnia 2019 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Wygląda naprawdę fajnie, chociaż pomyślałbym, żeby coś zdziałać z tymi wielkimi połaciami fioletu, sprawiają one, że na miniaturkach wygląda to trochę biedniej. Ciekawy pomysł i chętnie bym zobaczył video z gameplayu. 2020 coś konkretniej? Początek roku, czy bardziej końcówka? btw lajki i serduszka to największy rak, piszcie normalnie swoje zdanie i feedback, a nie serduszko i wywalone jajxa szpaq99 i Uzjel 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 @ANtY póki jeszcze nikt tutaj nie zrobił botów, do nabijania sobie statystyk to nie ma tragedii , tam wiecie jak kupowanie like na instagramie. Fakt wygląda dobrze, ale gameplay aktualnie wygląda bardzo wolno przez tych stojących przeciwników(Może zbyt dużo nagrałem się w Blasphomeus, czy DeadCells). Jeśli chodzi o grafikę to jedynie gryzie tło w pierwszym screenie, ale to pewnie testowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 9 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 @szpaq99 Tak, gra jest dość wolna bo ma być bardziej czymś w stylu Shovel Knighta niż wymienionych wyżej gier. Z drugiej strony jednak zastanawiam się nad wprowadzeniem czegoś co przyspieszy poruszanie jak dash:)@ANtYRaczej pierwsza połowa 2020. I dziękuję za nawoływanie do wyrażenia zdania. Co prawda jestem momentami atencyjną suką ale w tym wypadku stworzyłem temat by uzyskać feedback zatem będę bardzo wdzięczny za konstruktywną krytykę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 10 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 Swietnie to wyglada, w jakims stopniu przypomina broforce, ale w takim przypadku porownanie niech bedzie komplementem. Grafika jest spojna, animacje sa bardzo dynamiczne, a co najwazniejsze-kolorystyka nie kluje w oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 10 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 Dziękuję za miłe słowa:) Mam pytanko, co sądzicie o koncepcie pokazywania wnętrza budynków dopiero po podejściu blisko? W tej sytuacji kiedy jesteśmy daleko widzimy zewnętrzną część domku,wnętrze tylko ewentualnie przez okna. Zastanawiam się czy to nie będzie nieco upierdliwe, oto eksperyment na szybko: https://imgur.com/n62CMbu Chell i Uzjel 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 11 Grudnia 2019 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Jak najbardziej spoko opcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 12 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 ja nie lubię tego rozwiązania w grach, zwłaszcza, że z tego, co widzę, w budynku bezpośrednio przed graczem są przeciwnicy co do samej gry, powtórzę zdanie poprzedników, wygląda bardzo fajnie. tym bardziej, że to gatunek, w którym ostatnio coraz ciszej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Ja tam jestem fanem tego typu rozwiązań, szczególnie jak są pułapki w grach, i zazwyczaj gracz musi zginąć, i zapamiętać, że coś na niego wyskoczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temporal333 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 moje zdanie jest takie, że pokazywanie wnętrza budynku dopiero gdy jest się blisko wejścia jest całkiem ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi