ProExCurator Opublikowano 9 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Jak mogę zrobić takie okno z ustawieniami? Szukałem gdzieś opcji które by umożliwiały wyskakiwanie takiego okna przed odpaleniem gry, ale nie widzę nigdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalinowski Opublikowano 9 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Jedyne co na razie przychodzi mi do głowy to stworzenie takiego okienka od zera, potraktowanie go jako room0, każdego przycisku, radio, checkboxa, czy listy wyboru jako obiektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykPlayingPOLSKA Opublikowano 9 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Ja proponuję GML draw_rectangle(); draw_sprite(); draw_text(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 9 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Najprościej właśnie zrobić okienka albo w nowym projekcie albo samej grze jak kolega opisał wyżej a ustawienia zapisywać i odczytywać w plikach ini Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProExCurator Opublikowano 9 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Najprościej właśnie zrobić okienka albo w nowym projekcie albo samej grze jak kolega opisał wyżej a ustawienia zapisywać i odczytywać w plikach ini No to jestem zaskoczony, myślałem że jest gdzieś opcja w Game Makerze która po prostu umożliwia wyskakiwanie takiego okna z ustawieniami przed uruchomieniem gry. Nie sądziłem że jest to zaprogramowane jako room w game makerze. Sugerowałem się wyglądem tego okna, bo wygląda jak "typowe windowsowe okno". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 9 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 To mogło być zrobione w czymś innym po prostu. Albo jakaś własna wtyczka ich autorstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 9 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 O wiele łatwiej jest napisać taką aplikację która zapisuje ustawienia do pliku niż robić to w GM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Lutego 2017 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Prawdopodobnie to jest apka w C#, która na koniec zapisuje ustawienia do .ini i odpala docelowe EXE gry. Tak się robiło w latach '90. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalinowski Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 A jeśli nie chcesz pisać kodu z palca, możesz użyć np. Clickteam Fusion, czyli programu konkurencyjnego dla Game Makera. Przy jego pomocy możesz stworzyć takie okienko w pięć minut (a ustawienia zapisać w INI) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProExCurator Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 A jeśli nie chcesz pisać kodu z palca, możesz użyć np. Clickteam Fusion, czyli programu konkurencyjnego dla Game Makera. Przy jego pomocy możesz stworzyć takie okienko w pięć minut (a ustawienia zapisać w INI) Łatwy do ogarnięcia? Sprawdziłem na G2A i na steama za dyszkę można dostać, ale w sumie wolałbym poza steam mieć. Da radę gdzieś dostać za tą cenę poza steam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Lutego 2017 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 C# jest darmowy, z dobrymi kursami w dwie godziny zrobisz taką apkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi