Threef Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Tytuł: NA RAZIE BRAK Gatunek: Top-Down Space Shooter Opis: Zaczynam wkręcać się w streamowanie na Twitchu. Cel jest taki aby w końcu wrócić do prac nad 2 Guys 1 Gun, a tam obiecałem że sporo prac będzie na żywo na streamach. Tylko że wciąż jestem początkujący. Dlatego zacząłem streamować coś nowego, czego nie będę się wstydził albo nie jest sekretem. No i ten temat ma służyć niejako do powiadomień o streamie. Ja się głupio czuję spamując ale chłopaki chcą wiec chyba będę to robił w tym temacie. Więc ostrzegam przed penta-postami! I tak na streamach zaczęła powstawać nowa gra. Robimy space shootera który będzie zintegrowany z Twitchem. W ten sposób to widzowie będą decydować o niektórych elementach gry. I ta integracja już jest. Można wpisywać komendy na zmianę parametrów statku, albo spawnować więcej przeciwników/sojuszników. Ciężko napisać cokolwiek o grze w tym momencie więc opis będzie jeszcze edytowany. Autorzy: Programowanie: Damian 'Threef' Komorowski Grafika: HuderLord, Threef Muzyka: Tymczasowo brak Stream Zazwyczaj od godziny 10:00 maksymalnie do 14:00. Niestety nie regularnie, nie w każdy dzień. www.twitch.tv/threef_games Screeny: Aktualności: 26-02-16 - Zrobiliśmy uniwersalny system dla broni który będzie mógł być jeszcze rozwijany. Teraz nie ma różnicy czy broń to shotgun, rakieta czy mina. Różnią się parametrami. 29-02-16 - Poza strumykiem zrobiłem jakiś zalążek UI 01-03-16 - Zrobiliśmy radar. Ślicznie pokazuje jednostki. 03-03-16 - Zaczęliśmy planować umiejętności i zrobiliśmy Dash Następny stream powinien być dopiero w piątek. Zaczniemy wtedy dzielić bronie na moduły które będzie można przypisywać do statku i ulepszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Wrzucił na screena ten koszmarny statek :D O kolorowanie doszło ale mógłbyś hue tylko zmieniać, bo teraz się źle cieniują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 No dobra. Pierwszy link z downloadem!: https://gmclan.org/up3900_3_Twitch_Project_..._1_0_0_0_e.html Dajcie znać jak bardzo okropne jest sterowanie! Słówka wyjaśnienia: Sterowanie najlepiej padem, ale jak ktoś nie ma to klawiaturą i myszką jest tak: - Celowanie jest w kierunku myszki - Strzał jest jednym z 3 skilli Z, X, C - Ale żeby się poruszać trzeba odpalić dopalacz SPACJĄ - Jeszcze jest R dla tych którzy zabiją wszystko, zginą albo gdzieś polecą w kosmos. Bo kosmos ma to do siebie że się nie kończy więc łatwo się zgubić Twitch: Gra może być połączona z Twitchem. Do tego trzeba skonfigurować plik ini. "Twitch channel" to nazwa kanału na którym będzie stream. "chat user" to nazwa naszego użytkownika "user OAuth" to nazwa pliku w którym zapisany jest nasz OAuth czyli odpowiednik hasła. Wygenerować OAuth możńa na wiele sposobów. Najłatwiej odwiedzając tę stronę. [Translations] to komunikaty które pojawiają się na czacie. Teraz będąc podłączonym pod Twitch gra będzie sprawdzać co zostaje napisane na czacie. Tak więc np komenda !help wyświetli komunikat z ini. Komenda !spawn enemy doda nowego przeciwnika. I tak dalej. Zmieniłem teraz zachowanie AI i rozdzielczość gry. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Boje się tego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Mam świeżo instalowany system (miesiąc temu), ale żadnego antywira nie mam. Co prawda antywirusy wykrywają każdą apkę GMa jako wirus, ale mówię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 statek nie odwraca się w stronę kursora, kiedy leci z dużą prędkością (tzn. zaczyna się obracać i przestaje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 mi też wyrzuciło wirusa, co powiem, że jest trochę dziwne, bo mi zawsze wyrzucało, że wirus dopiero po włączeniu,a nie zanim pobiore (błąd wykryło mi w procesie googla chroma). Teraz mi od razu blokuje połączenie z linkiem downloadu, co za bullshit xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Wyluzujcie to tylko avast :D Exp tak ma być. Chcesz skręcić to musisz zwolnić. No mój pad nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Jeśli poprawisz skręcanie, w sensie, żeby skręcać przy dużej prędkości, bo to jest masakra teraz. A tak ogólnie to spoko się zapowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Mniejsza skrętność przy większej prędkości ma sens w statku, ale raczej nie w statku kosmicznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Z tym skręcaniem właśnie taki miałem pomysł aby zmienić jakoś gameplay. Mnie samego to trochę wkurza. Na klawiaturze gra się spoko, ale na padzie gubię się. Wzięło się to stąd że chciałem zrobić takie AI dla botów, a gracz nie może mieć aż takiej przewagi więc musi być ograniczony podobnie. :P Teraz pobrałem Avasta żeby przelecieć skanem i zobaczyć czy coś mam na dysku nie fajnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Zarchiwizowałem stream na YT. Dostępny jest pod jedną playlistą: . Btw ktoś może pamięta co było robione w pierwsze 3 dni? Bo chciałbym dać jakąś nazwę, a nie chce mi się oglądać co kiedy było robione. :/ Ogółem pozbyłem się tego dziwnego ograniczenia skrętności przy dużych prędkościach. Zamiast tego jest ograniczenie przy prędkościach wykraczających poza maksymalne, czyli przy dashu który dziś też zrobiłem. Następny stream prawdopodobnie z piątek i będziemy robić moduły dla statku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Nieźle, zrobiłeś zarchizowałeś stream z 3 marca tego roku :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Nieźle, zrobiłeś zarchizowałeś stream z 3 marca tego roku :DPisanie ręczne dla każdego z nich mocno mnie zmęczyło. lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 YT się nie domyśli : > Gdzie link do gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 YT się nie domyśli : > Gdzie link do gry? Powinno móc się pobrać stąd: https://threef.itch.io/twitch-project Wciąż nie ma nazwy. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 O 10:00 wracam ze strumykiem. www.twitch.tv/threef_games Dziś na pewno dodam nową broń i jak nie będzie nic lepszego do roboty to pobawimy się z interfejsem wyboru broni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 22 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Skończył się internet. To oznacza że nie będzie streamów do końca miesiąca. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Ten jeden raz jak jestem na nogach od rana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Więc na następnym streamie ma być już solidny progress :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zaraz następny stream. :P Znów nie z tego projektu a z czegoś innego. Dziś będę pisał dokumentację do IT was only a dream. A następne streamy będą już z MinoTour. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi