XBlacKX Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Obczajcie ten porządek nubki :D Wszystko co potrzebne na pasku i w starcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 A u mnie syf + nie chciało mi się zmieniać domyślnej tapety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 21 Stycznia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 ty to u siebie nazywasz syfem? ;d ja na swój jeszcze tak nie mówię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Gdy ktoś napisze "syf" posiadając kilka ikonek na pulpicie jest taki niegrzeczny :| . #gmclan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zacząłem dbać o porządek bo okienko "Otwórz" lub "Zapisz jako" zacinało się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Gdy ktoś napisze "syf" posiadając kilka ikonek na pulpicie jest taki niegrzeczny :| . #gmclan Pff, dla mnie więcej niż ikona kosza na pulpicie to już syf :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Pff, dla mnie więcej niż ikona kosza na pulpicie to już syf :-) to trzymaj wszystko w koszu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 22 Stycznia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 porzadeczek, a co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 satan mode xD Coś właśnie słyszałem o jakimś godmode w windowsie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 pfff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Wow, toż to w hity najnowsze grasz z tego co widzę ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Najstarsze są najlepsze, tak myślę, że do 2008 roku były dobre gry, potem tylko nieliczne @Cap* Usuń obsługę klawiatur amerykańskiej i Polskiej maszynisty, to nie będzie ci przeskakiwać z QWERTY na QWERTZ No i skina z XP możesz dodać :D Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Najstarsze są najlepsze, tak myślę, że do 2008 roku były dobre gry, potem tylko nieliczne @Cap* Usuń obsługę klawiatur amerykańskiej i Polskiej maszynisty, to nie będzie ci przeskakiwać z QWERTY na QWERTZ No i skina z XP możesz dodać :D Fervi pierdolenie takie, 'nostalgia' + przejedzenie grami != brak fajnych nowych gier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Pierdolenie że nostalgia, to nie prawda. Ja gram w stare gry bo wkurza mnie to w jakim kierunku poszły gry AAA. W większości to po prostu interaktywny film co mnie strasznie irytuje. Ostatnią fajną nową grę jaką grałem to był ten nowy Xcom ale nie wiem na jaką cholerę zmieniali system tur stary był dobry. Chcieli zrobić by gra wyglądała na bardziej dynamiczną i zrobili taki bezsens że podczas twojej tury mogą się poruszać w niektórych sytuacjach jednostki przeciwników - bezsens i lamerstwo. Gdzie się podziały gry z masą przydatnych sekretów do odkrywania, które pomagają w przejściu dalszej części gry a nie jakieś chujowe archivmenty nikomu nie potrzebne. Sekrety to był standard, każda gra je miała a teraz nie ma prawie żadna i co więcej jak się ich nie odkrywało to w niektórych grach można było mieć nie lada wyzwanie by przejść. Żadne firmy już nie dają edytorów leveli do gier, nawet jakiś bardzo okrojonych. Jak to było np w Tenchu 2. Bo przedłużanie życia gry, im się nie opłaca, lepiej jest dla nich zrobić jakiś crapny DLC albo zrobić kolejną tak samo dupną grę jak poprzednia tylko z innymi levelami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 właśnie. kiedyś w jedną grę można było grać baaardzo długo, nawet tak prostą jak Mortyr, i ciągle można w niej było znaleźć jakieś nowe rzeczy do zrobienia/zdobycia, teraz grę przechodzisz w tydzień i możesz się uczyć jej na pamięć - no, może nie dotyczy to takich dzieł jak seria TES, ale tu też zaczyna się robić krucho - o ile w Morrowindzie pełno było ciekawostek, nietypowych rozwiązań, o tyle w Skyrimie twórcy zboczyli w stronę modnego, heroicznego świata fantasy skonstruowanego prawie tak jak w co drugiej nowej grze RPG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Skyrim to takie cwanie zrobione kopiuj wklej kopiuj wklej kopiuj wklej kopiuj wklej tak wyglądają lokacje w tej grze. Nie przeszedłem go, znudził mi się po 4h grania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 29 Stycznia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Gdzie się podziały gry z masą przydatnych sekretów do odkrywania, które pomagają w przejściu dalszej części gry a nie jakieś chujowe archivmenty nikomu nie potrzebne. Sekrety to był standard, każda gra je miała a teraz nie ma prawie żadna i co więcej jak się ich nie odkrywało to w niektórych grach można było mieć nie lada wyzwanie by przejść. Żadne firmy już nie dają edytorów leveli do gier, nawet jakiś bardzo okrojonych. Jak to było np w Tenchu 2. Bo przedłużanie życia gry, im się nie opłaca, lepiej jest dla nich zrobić jakiś crapny DLC albo zrobić kolejną tak samo dupną grę jak poprzednia tylko z innymi levelami. Zależy jak dla kogo, mnie nigdy nie ciekawiło zbieranie masy sekretów do odkrywania, za to achievmenty lubię jak najbardziej, dodatkowo jedyny edytor map z jakiego korzystałem to ten do HoMM3. W sumie w gry AA nie gram od kilku lat poza kilkoma wyjątkami - Skyrim, LoL i BF3, to wszystko w sumie Nie każdy ma czas, żeby grać 100h w strzelankę i odkrywać jakieśtam sekrety, niektórzy wolą 4h intensywnej akcji i zadowolenie z tego, że się jednak grę ukończyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Huder na Twe smutki Dark Souls bez poradnika i połączenia z netem. Polecam, setki godzin zabawy (jeśli można to tak nazwać ;) ) a i tak wszystkich sekretów nie ogarniesz :) a i jasne każdy ma inny gust, ale i w kategori interaktywnego filmu i w kategorii czystej zabawy płynącej z ekranu da się zrobić arcydzieło. A Skrymina wg mnie trochę rozmach zjadł, przez to że wszystko można tyle bzdurnych bugów (misja skradankowa w ktorej nikt nie moze widziec morderstwa, ale wystarczy poczekać aż świadek obróci głowe, jak już leży trup to nikt nawet nie pierdnie i nie podniesie alarmu, nawet jak tego trupa zaciagniesz straznikom pod nogi, albo skill złodziejstwa na 100 i można komuś ukraść "pickpocket" tzw zbroje buty i miecz, oczywiście się nie zczai choćby stał na mrozie. Skroili by ta gre o połowe a bardziej dopracowali i byłoby nieźle) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Huder na Twe smutki Dark Souls bez poradnika i połączenia z netem. Polecam, setki godzin zabawy (jeśli można to tak nazwać ;) ) a i tak wszystkich sekretów nie ogarniesz :) a i jasne każdy ma inny gust, ale i w kategori interaktywnego filmu i w kategorii czystej zabawy płynącej z ekranu da się zrobić arcydzieło. A Skrymina wg mnie trochę rozmach zjadł, przez to że wszystko można tyle bzdurnych bugów (misja skradankowa w ktorej nikt nie moze widziec morderstwa, ale wystarczy poczekać aż świadek obróci głowe, jak już leży trup to nikt nawet nie pierdnie i nie podniesie alarmu, nawet jak tego trupa zaciagniesz straznikom pod nogi, albo skill złodziejstwa na 100 i można komuś ukraść "pickpocket" tzw zbroje buty i miecz, oczywiście się nie zczai choćby stał na mrozie. Skroili by ta gre o połowe a bardziej dopracowali i byłoby nieźle) Nie lubię się czepiać pierdół, ale inni lubią. Popraw z dedykacją dla nich ;) . Moje zdanie jest gdzieś po środku [zwrot którego nienawidzę]. Nie mam nic do nowych gier AAA, choć tutaj temat indie także bym poruszył. Gry mogą mieć jakiś swój wewnętrzny klimat, piękną grafikę, a niektóre nawet i fabułę i masę addonów (to raczej indie ;) ), ale nie czuję już serca w nowych grach, są dla mnie bez duszy. Wszystko, jeśli już jest, to wymuszone, w tej kwestii AAA nawet nie ma co tykać, gry z DLC czy innymi addonami nie mogą być dziełami, w które ktoś włożył miłość. Najlepsze gry jakie znam nie osiągnęły komercyjnych sukcesów i to jest naprawdę smutne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Ja wolę stare gry, choć jak coś fajnego nowego się zdarzy to czemu nie? Gdzie gry takie jak pokemony? Chociaż moim zdaniem polecieli potem w komerchę, o tyle pierwsze "trzy" części były dobre (Yellowopodobne, Crystalopodobne i Rubypodobne), licznik czasu pokazywał wartość przegranych nawet 30h lub więcej, ale się grało, bo fajne były. Teraz to gram w różne Deathmatchy, Urban Terror itd. - bo fajnie się gra z kolegami i nie da się wszystkiego wyczuć, jak nieraz w Fifie (oj, jest już wystarczająco blisko, bardzo duże szanse na strzelenie gola) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 29 Stycznia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 koleś, chyba raczej emeraldopodobne ps. w yellowa nikt nie gra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Ja miałem yellowa, tzn. być może niewiele osób grało, ale yellowopodobne, to red, blue, green. Dobre też są ich wersje odnowione (fire red itd.) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Wcześniej jak się grało w strzelanki to łubudubu a teraz "Naciskaj szybko X !!!" "Za późno" itd. Niby teraz ludzie mogą robić gry takie jak dawniej , ale to byłoby duże ryzyko ,że gra zostanie skrytykowana itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 30 Stycznia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 dobre gry są spoko, a 2012 to był rok tak ######stych gier ze ciezko slowo wydusic +niektore wasze argumenty sa nietrafione, tak jak np. edytory map. Pierwszy z brzegu (mojego dysku) przyklad - Far Cry 3, Left 4 Dead (1 i 2), Portal 2, a przecież w wielu grach edytor poziomów jest niemożliwy ze względu na ich złożoność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 To, że ty nie umiesz, nie znaczy, że jest niemożliwe, zresztą twórcy CryTeku musieli mieć takowy edytor. Zresztą przykładem jest Quake 1 i Xonotic, zupełnie różnie gry graficznie, a ten sam silnik - Myślisz, że bez edytorów dałoby radę? (chociaż ...) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 30 Stycznia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 kolo, to że jakiśtam koleś z cryteku który ma wszystko po kilku latach roboty obcykane i jeszcze mu za to płacą ma coś wspólnego z graczem? no proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Far cry 3 fajny ale Left 4 Dead syf. Wszystkie gry o zombie to syf. Ta moda mi się nie podoba i całe szczęście powoli się kończy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zakład, że jeszcze będzie eksplozja? :I Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 31 Stycznia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 nie no, huder, tego sie po tobie nie spodziewalem mowic ze jakas gra to syf nie ze wzgledu na jej poziom, tylko ze wzgledu na to jakie trendy ci sie podoba a jakie nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Czy to ważne że L4D ma zombiaki czy nie? Jeden z lepszych coopów jakie wyszły na PC. I pewnie gdyby nie sukces L4D, to by nie było tylu gier z coopem na PC obecnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi