Cygnus Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Cześć wszystkim mam taki problem Co zrobić żeby na teksturach nie było widać łączeń np mam jakąś tam teksturę o wymiarach 60x60 np trawa no i jak zrobić,że jak przyłączę drugą taka samą,żeby nie było widać łączeń. Jest na to chłopaki jakiś sposób?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Zrobić teksturę 64x64, albo 128x128. Ogółem to tekstury muszą być w rozmiarach potęgi liczby 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Poszukaj seamless textures tutorial w googlu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Września 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Ale w ogóle mówimy o teksturach na obiekty 3D? Czy o czym? Może chodzi o tilesy i skalowanie okna gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cygnus Opublikowano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 No właśnie mam na myśli to,że mam gotowe zrobione tekstury 60x60 np trawe i teraz taka sama obok druga łączę,i tak połączyć żeby łączeń między nimi nie było widać o to mi właśnie chodzi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cygnus Opublikowano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Mam sobie pokój 1280x720 i w nim tekstury o rozmiarach 60x60 i to jest trawa wszystko jest 2D i chciałbym je tak połączyć dwa takie same ze sobą żeby łączeń nie było widać;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Września 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 To masz tekstury, czy używasz tilesetów? Jesli widać łączenia, to znaczy, że skalujesz poziom. Albo musisz skorzystać z aplication_surface i skalować, albo dodać przerwy pomiędzy tilesami i zrobić dodatkowo 1 piksel naokoło. Polecam: https://www.yoyogames.com/tech_blog/45 - o applcation_surface https://www.yoyogames.com/tech_blog/8 - właśnie o tych przerwach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cygnus Opublikowano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 To są Tilesety chyba;) no właśnie walczę z tym żeby łączeń nie było:/ bo denerwujące jest to...I nie zbyt estetyczne na planszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Pokaż te tilesety, bo może z nimi jest coś nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi