Sutikku Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Np. zmieniam rotacje sprite używając image_angle, a jak zmienić coś co narysowałem za pomocą draw? Na przykład coś takiego: -Narysowałem linię używając draw_line -Obracam obiekt, a linia stoi w miejscu Ja bym chciał by się obróciła razem z rotacją obiektu. Podejrzewam, że jest to coś banalnego, ale widocznie nie dla mnie :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 obliczyć, gdzie powinien byc ten punkt ? lenghtdir_x/y zobacz w manualu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zombie-Games Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 no i mnie gnysek wyprzedził ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zawsze żyłem w śmiertelnym przekonaniu, że lengthdiry to magia, mugolom nie dostępna. "Nie taki diabeł straszny jakim go malują" - teraz rozumiem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Nie chcę robić miliona tematów, więc zapytam tutaj. Jak ustawić maskę, z tego co narysowałem? Coś w stylu mask_index = draw_line(). Chyba mam nawet pomysł, ale mam taką skrytą nadzieje, że jest jakiś bardzo prościutki na to sposób w stylu: mask_draw = (...). Szukałem w dokumentacji, ale trzeba wiedzieć czego szukać ;C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 maskę możesz ustawić tylko ze sprita chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Hmmm...a czy da się sprawdzać kolizje o takie kąty z draw? Bo jeżeli nie, to rysowanie za pomocą draw, trochę traci urok ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 a czy da się sprawdzać kolizje o takie kąty z draw? Tzn? Bo chyba nie rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Tak, wiem, wiem, napisałem to dość dziwnie. Daję przykład: -Narysowałem koło przez draw_circle, -przy kolizji z blokiem narysowane koło się niszczy (w przypadku w którym koło ma różne wielkości, nie ma sensu dawać 10 masek, dla każdego innego koła) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 GML if(point_distance(blok_x, blok_y, kolo_x, kolo_y) <= wielkosc_kola) { //blablabla niszczy koło } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 GML if(point_distance(x, y, kolo_x, kolo_y) <= wielkosc_kola) { //blablabla } Nie wpadłbym na to, nigdy, przenigdy ;O Myślę, że to wszystko. Dziękuje wszystkim zainteresowanych pomocą :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Po za tym geomoetria się kłania :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Po za tym geomoetria się kłania :P Dopiero skończyłem podstawówkę, moja geometria to obliczanie objętości graniastosłupa ;__; Tak bardzo zaniżony poziom w szkołach ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 A faktycznie nie zauważyłem twojego wieku. Myślałem że jesteś starszy bo nie piszesz z błędami ani nie zakładasz debilnych tematów typu: "Jak zrobić mmo proszzz to pilne !!!11onoenene" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 A faktycznie nie zauważyłem twojego wieku. Myślałem że jesteś starszy bo nie piszesz z błędami ani nie zakładasz debilnych tematów typu: "Jak zrobić mmo proszzz to pilne !!!11onoenene" Jestem dość dziwnym dzieckiem...W każdym razie o trygonometrii i podobnych rzeczach, dowiedziałem się dopiero na gmclanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 collision_line ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 collision_line ? Już sobie poradziłem na podstawie tego co mi wysłał ediepl. Z niewyjaśnionych przyczyn ostatnią rzeczą o której bym pomyślał były funkcje collision. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amaterasu Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Jestem dość dziwnym dzieckiem...W każdym razie o trygonometrii i podobnych rzeczach, dowiedziałem się dopiero na gmclanie. *fistbump* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi