PsichiX Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Programik do tworzenia prostych gier typu: strzelanka Jutro będą przykłady DLOAD A teraz ściągajcie i oceniajcie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Gra niechce się zapisać a jeśli włącze okno wyboru sprita i nacisne anuluj to wyskakuje błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Doczekac sie nie moglem :P (Ale po tych PW juz o tym wiesz :D) Teraz troche ogólników: Po wybraniu ladowania sprite'a i kliknieciu Anuluj. W jakim formacie powinny byc sprite'y? Bo zadnego wybrac nie moge :angry: Jak zapisac aktualnie edytowana gre? EDIT: kasmilus byl szybszy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 nie jest to zle, ale nie ma sensu. technicznie 8/10 (to menu kreatora powinno byc przejrzyste, a nie bajerantzkie), ale przeciez po co robic game makera w game makerze XD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 jak ja nawet nie wiem jak tam się gry robi... Wchodzę wybieram wszystko tworze level ładuje go i jak mam przetestować te grę? :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Trzeba ją zapisać ale zapisać sie nieda jak już pisane było wcześniej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 No wlasnie, to jest z błędów tej wersji, nie da się nic zrobić :) EDIT: Cholender! Kasmilus znowu byl szybszy :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 No wlasnie, to jest z błędów tej wersji, nie da się nic zrobić :) EDIT: Cholender! Kasmilus znowu byl szybszy :lol2: Litości! Holandia - Holender Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Sam progam jest, yyy... słaby. Pomysł dobry, wykonanie beznadziejne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Cholera - Cholender rodzaj męski cholery :] Ewentualnie choleryk :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Cholera - Cholender rodzaj męski cholery :] Tym mnie zabiłeś... ~~ Ja mam takie pytanie do autora programu: jaki sens ma robienie programu do gier w programie do gier? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Już taki temat był przerabiany w The Games Factory (albo mmf, nie pamiętam). IMO jeśli nie prezentuje jakiś specjalnych możliwości takie coś jest bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 gdzieś ktoś pisał że ciekawe mogło by być zrobienie programu do robienia gier w programie do robienia gier. Psychix to podpatrzył i wyszło to co jest :/ czyli słaby program robiony na szybko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 ale przeciez po co robic game makera w game makerze XD?Popieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Hm ludzie moga to wybrac jesli GM bedzie dla nich za trudny :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serge Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Nienawidze gier i programów chaotycznych, tzw. nie wiem co i jak... A to trochę takie jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Jeśli ten program zrobiłeś po to, by poćwiczyć w gm i pokazałeś nam go, bo chciałeś pochwalić się swoimi umiejętnościami, to zrozumiem. Ale jeśli zrobiłeś ten program, w nadzieji że ktoś bedzie z niego korzystał, to mam jedno pytanie: Gościu, czy ty z księżyca spadłeś?" (czy jakoś tak). Ogółem program w porównaniu do gm (a z czym niby mam go porównywać :D ) ma marne możliwości (wiem że odkrywcze). Ale i tak gratuluje tego, ze potrafiłeś coś takiego zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Bardzo dobrze wykonany program pod wg. hm... programistycznym (hehe ale napisalem :lol2: ) jednak faktycznie co do samych opcji programu to troche male aha i troche to menu takie za ostre zrob bardziej przyjemne (co za duzo to nie zdrowo ;) ) ale bardzo dobrze wykonany GRATULUJE :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Hm ludzie moga to wybrac jesli GM bedzie dla nich za trudny :] Wtedy idą po Tgf'a. Albo 3dgm, dla tych bardziej tfu!rczych. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 chcecie coś porządnego? tu macie: http://forums.gamemaker.nl/index.php?showt...=169572&hl= FPS Designer w game makerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Najciekawsze w tym programie jest FAQ. Can I have editable? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Września 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Bardzo dobrze wykonany program pod wg. hm... programistycznym (hehe ale napisalem :lol2: )Hmm... pod względem programistycznym? A to PsichiX udostępnił źródła? Ja ściągnąłem i była tylko binarka. :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 26 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Program żeczywiście nie zaskakuje, i nie ma co go porównywać do GM'a, ale w założeniu miał być prostym programem do tworzenia równie prostych gier. Program czyta sprity i tła w formacie BMP. A skoro program nie jest arcydziełem to daje GM6 (jako przykład :P ): DLOAD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Jak dla mnie to dosc kontrowersyjna decyzja :( Pelno noobow przerobi grafike i bedze sie chwalic ze program zrobilo :| EDIT: W czasie wlacznia gm6 wyskakuje jakis blad. Przez to wiem ze PsichiX ma na imie Nie powiem jak :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 26 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Ale ufam noobom (w końcu sam kiedyś byłem newbie i nic takiego nie robiłem) i prośba: bez mojej zgody nie podawaj moich danych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Dobra zmodyfikowalem tamtego posta :P. A z tym zaufaniem uwazaj zebys sie nie przecenil niestety :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Litosci... Cholera - choroba... Holender - czlowiek z Holandii.. Btw. wlasnie sie kapnalem, ze to w ogole nie dziala. >XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 26 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Do NOOBÓW (i nie tylko): Dałem GM6 jako przykład wiec można co nieco podpatrzeć i wykozystać w swoich projektach (wtedy należy dodać mnie do creditsów, rzecz jasna :P ), ale nie przerabiać i dawać jako swoje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Do NOOBÓW (i nie tylko): Dałem GM6 jako przykład wiec można co nieco podpatrzeć i wykozystać w swoich projektach (wtedy należy dodać mnie do creditsów, rzecz jasna tongue2.gif ), ale nie przerabiać i dawać jako sw I to mi się podoba :) . FLOSS rulz :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 może i FLOSS rules ale sam byś dużego projektu nie dał.... :poster_oops: :offtopic: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi