Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Stycznia 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Hej, dzisiaj w ramach testów i sprawdzania nietypowego zastosowania pathów w GMie, zrobiłem menu imitujące to które znacie z gry Colin McRae Rally 2.0 Udostępniam kod źródłowy do nauki :) Jeśli nie macie GM:S możecie sobie kod wyciągnąć, jest tylko jeden obiekt i chyba tylko funkcja lerp nie jest dostępna, ale można sobie dopisać ją samemu. Projekt: https://www.dropbox.com/s/ti9dl4exzl5qw4y/CMRMenu.gmz Wersja exe: https://www.dropbox.com/s/1snxzgyl4cjnwff/C...ult-1.0.0.0.zip Gdyby ktoś coś dodał/ulepszył, chwalcie się :) Jak zmieniacie tylko obiekt, to udostępniajcie tylko plik gmx z nim, łatwiej podmienić i będzie lekki. #CA14 - Uzjel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 O dodałeś wskaźnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Oho, chyba wam nie przypadło do gustu ;0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Ale wstaw to na Gmclan to nie zaginie ;) Stostuję jak wrócę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 too high level dla tutejszej gawiedzi, gnysku :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Jak będzie mi się chciało to głębiej to oblukam. Ale puki co widzę że można dodać jeszcze te obrazki składające się z kropek, które były w menu colina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 A propo funkcji lerp: lerp(value1, value2, position) would be defined as following: return argument0 + (argument1 - argument0) * argument2 http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=529923 Dla poniżej GM:S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Otóż to, a gdyby ktoś nie widział o co chodzi z funkcją lerp, to na chłopski rozum: ona zwraca nam liczbę pomiędzy dwiema innymi, na podstawie procentowej odległości (gdzie 100% = 1). Ładniej nazywa się to bodaj interpolacją :) Np. jak mamy 5 i 10, to lerp(5,10,0.5) to jest 7.5, a lerp(5,10,0.9) to jest 9.5. Czyli możemy sobie ładnie zrobić płynne przejście liczbami od 5 do 10 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 linear interpolation. bo są jeszcze interpolacje sinus-/cosinusoidalne, paraboliczne i tak dalej. szkoda, że ich nie dodali do GMa, fajne tweeny możnaby robić tanim kosztem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Właśnie przydały by się takie funkcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Ja sobie je z jQuery przepisałem. Nie takie trudne, może też zarzucę tym przykładem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 W sumie dziś próbowałem przez ciebie gnysek napisać krzywe do mojego liba w Javie :P Tylko programowanie przy 38.5*C gorączki to zły pomysł... Nie pushnąłem jeszcze samych krzywych, ale interpolację mam. pl.shockah.glib.animfx.Interpolate tests.AnimationTest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Niechaj Cie piekło pochłonie za double :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Aż tak źle? D: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice2k1 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 zrobilbym lepsze w 5 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi