Matrix_ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Witam Szukam kodu na otwarcie strony internetowej w aplikacji. Korzystam z GM:S Komenda: GML execute_shell('https://forum.gmclan.org/',0); Nie działa... Coś się zmieniło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Grudnia 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 A zaglądałeś w dokumentację programu? Dział obsolete to funkcje porzucone. funkcja której szukasz - url_open Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 A zaglądałeś w dokumentację programu? Dział obsolete to funkcje porzucone. funkcja której szukasz - url_open Jest to jednak funkcja która otwiera stronę w przeglądarce, a nie w mojej apliakcji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Grudnia 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Takowej funkcji nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Takowej funkcji nie ma. To w jaki sposób zrobić przeglądarkę w GM:S ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 3 Grudnia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 To w jaki sposób zrobić przeglądarkę w GM:S ? nie pytając na forum o magiczną linijkę kodu, a zaprzęgając mózg i google do pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 nie pytając na forum o magiczną linijkę kodu, a zaprzęgając mózg i google do pracy Mózg nie pomorze bo nie zna... Google zapchany jest darmowym GM:S... A magiczną linijkę kodu, tylko dla starszych wersji znalazłem... [edit] Nawet w google, mój temat znalazłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdfMaciej Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Polecam wygooglować: game maker making a browser, bądź game maker making an internet browser. Obie opcje znalazły mi twoje upragnione wyniki, jednak, nie oczekuj na dar z nieba, aby ci ktoś napisał cały kod. W razie gdyby ci Google nie znalazło, zawsze masz Bing, DuckDuckGo, oraz wiele innych darmowych wyszukiwarek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Polecam wygooglować: game maker making a browser, bądź game maker making an internet browser. Obie opcje znalazły mi twoje upragnione wyniki, jednak, nie oczekuj na dar z nieba, aby ci ktoś napisał cały kod. W razie gdyby ci Google nie znalazło, zawsze masz Bing, DuckDuckGo, oraz wiele innych darmowych wyszukiwarek. Nie potrzebuję całego kodu do stworzenia przeglądarki. Potrzebuje tylko linijki kodu, które otworzą mi stronę w programie moim... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdfMaciej Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Czuję się w tym momencie ofiarą prowokacji. Komputer nie zrobi tego, czego ty chcesz - zrobi to, co mu będziesz kazał. Jeśli chcesz przeglądarkę w twojej aplikacji, musisz ją najpierw zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Czuję się w tym momencie ofiarą prowokacji. Komputer nie zrobi tego, czego ty chcesz - zrobi to, co mu będziesz kazał. Jeśli chcesz przeglądarkę w twojej aplikacji, musisz ją najpierw zrobić... Nie chodziło mi o to żeby Ciebie sprowokować, Przepraszam. Tylko ja nie chce zrobić całej przeglądarki, z cofaniem, ustawianiem strony domowej, zakładek, dodatków, kart itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdfMaciej Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Nawet nie wspominałem o "całej" przeglądarce. Szybkie wyszukanie w Google, zaoszczędziło by tobie czas. "game maker internet browser", bez cudzysłowiów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 window_show_url() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Nawet nie wspominałem o "całej" przeglądarce. Szybkie wyszukanie w Google, zaoszczędziło by tobie czas. "game maker internet browser", bez cudzysłowiów. Wyszukiwałem, nadal nie znam odpowiedzi. Wszystkie komendy nie są kompatybilne z GM:S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 window_show_url() Nie działa mi ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ereg Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 window_show_url()to jaka werzja GMS zna tako komende? :) robice z tego tajemnice wojskowo a duzo informacji z googla jest do kitu. ja przyznaje niewiem jak na to, bo z webem niedzalialam, ale niejest to tak proste dla kogos kto niejest zbiegly roboto na webie prze gm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Nie działa mi ;/I nic dziwnego. Pozwolę sobie zacytować:Takowej funkcji nie ma. Nie ma możliwości wyświetlenia strony internetowej wewnątrz okna gry w GM:Studio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 I nic dziwnego. Pozwolę sobie zacytować: Nie ma możliwości wyświetlenia strony internetowej wewnątrz okna gry w GM:Studio. A w GM8 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 W 8.1 (czyli chyba też w 8) jest funkcja splash_show_web("http://www.google.com",0) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 W 8.1 (czyli chyba też w 8) jest funkcja splash_show_web("http://www.google.com",0) Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Nie polecam robić aplikacji w Game Maker (Jak sama nazwa wskazuje Gier Tworzenie). Bardziej polecam nauczyć się podstaw C# i wtedy bawić się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ereg Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 przepraszam, ale glowa mi to niebierze. jesli niemozna wogule pokazac strone internetowo v GMS, to dlaczego chlopaka gonicie po googlu apod ? :) szperam bo tema mnie interesuje z dlugiej perspektywy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Grudnia 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Ja mu powiedziałem, że nie można. Po prostu reszta odsyła do googli bo sama nie zna odpowiedzi. Tak jak w szkole, jak nauczycielka pyta "kto lubi koty", ale zamiast "ja, ja" są odpowiedzi "ja nie, ja też nie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 3 Grudnia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 do ciekawej szkoły musiałeś chodzić :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi