Piotrek1910 Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Tytuł: GameDos Starter Opis: Jest to program dzięki któremu odpalisz każdą gre ms dosową. A teraz krótka historia: Więc tak ostatnio mój kolega wysłał mi linka do Wolf'a 3D na androida. Odpaliłem sobie pograłem i postanowiłem, że pobiorę sobie też na komputer. Niestety gra nie chciała mi się uruchomić. Poszukałem troche w necie i przeczytałem o programie Dosbox dzięki któremu odpali się każdą gre dosową. Tylko, że takie za każdym razem wpisywanie komend jest monotonne więc pomyślałem, że napisze program by ułatwić innym to. Download: Pobierz Rozmiar pliku: 1.34 MB Autorzy: Programowanie: Piotrek1910 Grafika: Ikona z netu tylko tekst "Game" dodałem. Screeny: Tak ogólnie wygląda cały program. Klikasz "..." wybierasz plik gry który chcesz uruchomić. Tak wygląda gra po przetworzeniu. w folderu "game" jest cała gra. Jak otworzycie plik game.conf tam możecie sobie skonfigurować odpalenie gry: fullscreen itp. Jakieś tam ustawienia ;D Program działa na .NET Framework 3.0. Testować i informować o problemach. Proponować co można ulepszyć a co dodać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Bo do dosboxa po prostu trzeba robić osobne skróty konfiguracyjne dla każdej gry. Nie potrzeba do tego żadnych zewnętrznych programów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Ja sobie robię plik cmd i tam pisze wszystkie skróty z dosboxa działa jak marzenie :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smikoszet Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Cóż, jak ktoś jest takim leniem jak ja to nawet przydatny program ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Lepiej po prostu skopiować plik konfiguracyjny do głównego katalogu dosboxa. ( domyślny config jest w %localAppdata%/dosbox ) Zedytować sobie tą nową konfigurację ( poustawiać sobie parametry pod grę i dopisać na jego końcu ścieżkę do gry. ) Zrobić skrót do dosboxa i w elemencie docelowym dopisać -conf "nazwaKonfigu.conf" I to tyle jak się ten skrót odpali to zostanie załadowana i gra i konfiguracja do niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mallo Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Mi na pewno się nie przyda, na komendach cisnę, a jak w coś często gram to robię oddzielną konfigurację z autoexekiem. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Oczywiście rozumiem was. Stworzyłem to dla takich ludzi którzy nie potrafią używać dosbox'a, albo po prostu ludziom którym nie chce się bawić w różne wpisywanie komend. @Edit: Po za tym program sam tworzy plik bat który odpala program dosbox.exe -conf game.exe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mallo Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 A tak w ogóle, to powinieneś dodać możliwość dodatkowych parametrów (typu "-file"). :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Takich programów jest kilka np. DosBox Game Launcher Chociaż DosBox chyba nie jest w 100% kompatybilny Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Popieram przedmówców. Ja robię tak, że trzymam wszystkoo w C:\dx, a w pliku konfiguracyjnym mam mount x: C:\dx i X:. Więcej nie potrzebuję do szczęścia. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Ja robię sobie pliczek cmd z np. takim kodem ".\DOSBox-0.73\dosbox.exe" ".\war2.exe" -exit -conf ".\DOSBox-0.73\dosbox.conf" kopiuje dosboxa do folderu z grą i odpalam grę za pomocą tego cmd działa jak bym odpalał grę z exe czy bat i folder może nazywać się jak chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 17 Listopada 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 a ja mam takie sobie na pulpicie skróty C:\DOSBox\DOSBox.exe -c "mount e c:\DF\dfcd -t cdrom -label Daggerfall" -c "mount c c:\DF -freespace 1000" -c "c:" -c " cd dagger" -c "dagger" -c "exit" –fullscreen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Liona najgorszy sposób imo xD Ja mounty i resztę ustawień mam w pliku konfiguracyjnym. Bo to co się napisze w nim na samym końcu działa jak cmd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Mi ten sposób odpowiada kopiuje do byle jakiej gry już przygotowane pliki zmieniam parę pierdół i gotowe te parę kb więcej mi nie przeszkadza i bez problemu mogę dać 2 osobie by mu od razu działało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Kopiowanie całego emulatora do każdej gry zamiast skopiować 1 plik od configa brzmi lamersko :D Np do X-Com2 mam na końcu configa napisane: mount C E:/ C:/ cycles 5000 mixer master 25:25 cd gryCD\x-com2cd terror.com I zrobiłem skrót do dosboxa z polecieniem -conf "xcom.conf" ( xcom.conf jest w głównym katalogu dosboxa ) I wszystko gra, samo ustawia prędkość emulacji, poziomy głośności i odpala grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi