MatiZZek Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Witajcie powie mi ktoś ja kzrobić gre ze lecisz samolotem i strzelasz do pojawiających sie przeciwników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Polecam MS office. Ewentualnie paint, ale musisz umieć malować akwarelami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatiZZek Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Polecam MS office. Ewentualnie paint, ale musisz umieć malować akwarelami. Ale ja tak na serio się pyutam bo ja początkujacy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Na jaką odpowiedź oczekujesz? Krok po kroku jak zrobić? A nawet jeżeli byś taką dostał to potrafiłbyś sam coś w niej zmienić? No właśnie... Najpierw naucz się podstaw, a nie będziesz zadawał więcej takich pytań. A tak btw - da się robić gry w pawet pointcie. Nie robiłem nigdy, ale widziałem takie gierki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatiZZek Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Na jaką odpowiedź oczekujesz? Krok po kroku jak zrobić? A nawet jeżeli byś taką dostał to potrafiłbyś sam coś w niej zmienić? No właśnie... Najpierw naucz się podstaw, a nie będziesz zadawał więcej takich pytań. A tak btw - da się robić gry w pawet pointcie. Nie robiłem nigdy, ale widziałem takie gierki :P Daj linka do teog poradnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Umiesz napisać chociaż jedno zdanie bez błędu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatiZZek Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Umiesz napisać chociaż jedno zdanie bez błędu?Szybko piszę :P no to moze ktos dac link do dobrego poradnika ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Dokumentacja: https://gmclan.org/index.php?wiki Tu jakieś kursy: https://gmclan.org/index.php?czytajart=33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 http://sandbox.yoyogames.com/make/tutorials trzeci tutorial po angielsku ale program nie jest po polsku z reszto widzę że się spieszysz i nie trafiasz w klawisze na klawiaturze. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Daj linka do teog poradnika. "Krok po kroku jak zrobić?" - to była ironia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 "Krok po kroku jak zrobić?" - to była ironia... Przecież mu podałem poradnik krok po kroku tylko że jest po angielsku więc nie oszukuj go że nie ma. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Są bo chyba do studia jest nawet taki załączony, ale ja akurat to zdanie mówiłem z ironią :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Ja robiłem gry w Power Point :psichix: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 W starych przykładach jeszcze na GM8.0 jest scrolling shooter Ja robiłem gry w Power Point :psichix:Sądziłem że tego rodzaju ikonki typu Psyś, są zastrzeżone dla Administratorów :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Nejman Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zamiast sobie utrudniać, zajrzyj do folderu Examples(gm:8 itp), albo demo(gm:studio). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Jak zrobić grę strzelanke samolotem Też chciałbym wiedzieć, jak się robi gry za pomocą samolotu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Jak zrobić grę strzelanke samolotem Musisz zostać pilotem myśliwca i uczynić grą strzelanie do czegokolwiek (to już kwestia nazwania czynności strzelania). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Też chciałbym wiedzieć, jak się robi gry za pomocą samolotu...Proste! Rozbrajasz cały samolot, prócz pistoletu. Ustawiasz tak wszystko aby było celem i łatwo się poruszało pistoletem. No i proszę! Gra zrobiona. Have fun GL xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRC Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Odpalasz GM 8.1 i na samym początku po prawej pokazuje Ci się "Tutorial" na samym dole tego paska zmieniasz na "Scrolling Shooters" i masz jak zrobić taką grę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Proste! Rozbrajasz cały samolot, prócz pistoletu. Ustawiasz tak wszystko aby było celem i łatwo się poruszało pistoletem. No i proszę! Gra zrobiona. Have fun GL xD Nie to nie tak się robi!! Kupujesz jakiś samoloty, jakiś tani np: F18(tylko ok. 1mld $) wynajmujesz taliba samobójce, i każesz mu lecieć na przeciwko i strzelasz do nich ;) Grafika fotorealistyczna!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amaterasu Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 MatiZZek, nie wszyscy chyba pamiętają, jak sami chcieli zrobić swoją pierwszą grę i mieli podobne problemy. Nie znajdziesz niestety nikogo, kto zrobi za ciebie całą grę. Większości musisz nauczyć się sam. Szczęśliwie GM ma szeroką bazę przykładów i tutoriali na swojej stronie, Lechu4444 podał adres z tutorialami, od których zresztą sam zacząłem przygodę z GM-em 5 lat temu. Dodatkowo, na stronie naszego forum znajdziesz dział "Download", w ktorym jest jeszcze więcej przykładów, przydatne narzędzia pomagające początkującym w napisaniu swojej gry i wiele więcej. To sporo pracy, ale nie ma za bardzo szans na łatwiejszy start. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Nejman Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 MatiZZek łap :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi