XBlacKX Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Jak w temacie, co polecacie bardziej ? Mnie interesują najbardziej podzespoły dla komputerów, i nie wiem który kierunek będzie dla mnie lepszy, co się bardziej opłaca i ogólnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Informatyk, bo elektronik to prawie wymarły zawód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 idz do szkoly muzycznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XBlacKX Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Chciałbym do muzycznej, ale nie ma w pobliżu :) Dlaczego elektronik to prawie wymarły zawód ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Bo tak chcą producenci wszelakiego sprzętu elektronicznego. Żeby nic nie naprawiać, tylko wywalać na śmietnik i kupować nowe. No chyba, że celujesz w inżyniera projektującego elektronikę... ale traf w taki zawód w Polsce. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XBlacKX Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Dobra, przekonałeś mnie. Jeszcze jedno pytanie, mając prawdopodobnie takie oceny na świadectwie ang - 5 inf - 6 fiz -3 mat - 2 mam jakieś szanse ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Na co? Na informatykę? Ja nie wiem jak jest teraz z rekrutacją do szkół itd., to już pytanie do równolatków. Ale ta dwója z matmy to do poprawy. Może nie na teraz, ale w liceum na pewno, żeby na studiach być ogarniętym jakoś. Też nie cierpiałem matmy, ale przepękać trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XBlacKX Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Chodzi o technikum Na 3 mogę wyjść, ale to i tak mam jakieś szanse ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 To już zależy od technikum i ludzi chcących tam się dostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Jeśli nie zaszły zmiany to głównie brany jest wynik z egzaminów. Oceny też, ale nie mają znaczącego wpływu. A to całe dostawanie się i napięcie wokół: ściema. Bo nie ma czegoś takiego jak liczba ograniczonych miejsc w szkołach średnich (no chyba że w skrajnych przypadkach) w przeciwieństwie do studiów, a jak jest za dużo chętnych to kombinują na wszystkie sposoby aby upchać chętnych (np. podział na grupy). Tak więc śmiało bij tam gdzie chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Dokładnie, zwłaszcza, że jest niż demograficzny, a młodzież "debilniejsza". :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Jeśli idziesz do państwowej to: - Matma na 5 - Matura z Matematyki rozszerzona - Matura z Fizyki rozszerzona - Matura z Informatyki rozszerzona Jeśli idziesz do prywatnej to: - Matura Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 @XBlacKX zrób tak jak ja. Nie baw się w podania, od razu zanieś dokumenty do interesującej Cię szkoły. Ja byłem dopisany na listę jako 31 w 30 osobowej klasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Z tym upychaniem i dzieleniem na grupy to nie do końca, u mnie np było 38 na 24 miejsca i tamten nadmiar musiał iść na drugi wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 - Matura z Informatyki rozszerzona Fervi HEHE CHYBA NIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 HEHE CHYBA NIE Jak na jakiejś wsi jesteś, to może nie, ale na Polibudzie Wrocławskiej nie staraj się iść na informatykę z podstawową matmą. Ja poszedłem do prywatnej, od razu zostałem przyjęty i jest dobrze (chociaż spore czesne) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Na cholerę ci rozszerzenie z informatyki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 W końcu o co chodzi? O studia czy technikum? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Bo na informatykę na Polibudzie sami geniusze chodzą, a takie dodatkowe pierdułki liczą się? Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 W końcu o co chodzi? O studia czy technikum? :huh:ano ktoś wieku autora tematu nie przeczytał i nie wie że xczornYx jeszcze w gimnazjum jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XBlacKX Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 ano xczornyx jeszcze w gimbuziarni stacjonuje i chce iść do technikum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 >pytanie się o swoją przyszłość na forum internetowym robisz to źle wybierz to co Cię bardziej kręci, proste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Na studiach elektrotechnicznych prawdopodobnie będzie specjalizacja "odnawialne źródła energii" Z tym można pracować w elektrowniach. Mój kumpel z roku wyżej (absolwent) z tej specjalizacji już sobie załatwił prace w el. wodnej przy Poznaniu. Duże zapotrzebowanie jest też na konserwatorów wiatraków w el wiatrowych. Przedstawiciele takich elektrowni sami czasem do szkoły wpadali roznosić ogłoszenia o praktyki albo prace. http://www.wykop.pl/ramka/808951/mapa-energetyczna-kraju/ potencjalne miejsca pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Medycyna i prawo to jedyne liczące się kierunki. Pozdrawiam! :rockon: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 wiedziałem, że staś doda swoje 3 grosze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi