Trzynasty Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 GM obsługuje joysticki - czy pod to można "podpiąć" pad? Czy wtedy działa (lub są jakieś dll do gm) wibracja i drążki analogowe czy jak to się tam zwie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Przejrzałeś wgl eventy dla joysticka? One powinny Ci wszystko wyjaśnić. Poza tym wybrałeś zły dział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Nie wiem dokładnie gdzie to powinno być bo to niby banalne pytanie o gm, jak zły dział to proszę o przeniesienie i przepraszam. Eventy to kierunki i przyciski - znaczy co? Ponawiam pytania, bo to mi nic nie wyjaśnia. @edit: dopeiero załapałem że pomyliłem działy - miało być dla początkujących <facepalm> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raalsky Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 A jaka jest różnica pomiędzy padem, a joystickem? (nie, nie w wyglądzie). Jakieś gałki, jakieś przyciski itp. Wszystko znajdziesz w eventach. Nie ma dla GM'a różnicy czy korzystasz z Joystick'a czy Pada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Podłącz tego pada/joystick i sprawdzaj jakie przyciski/drążki czy co tam jeszcze GM przechwytuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Właśnie nie mam pada i zastanawiam się czy kupić i porobić na nie gry w GM. Sprawdzał ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Ja kiedyś sprawdzałem w GM 7 i działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Czy wtedy działa (lub są jakieś dll do gm) wibracja i drążki analogowe czy jak to się tam zwie? Bo w takim razie pewnie GM8/8.1 też ma taką opcje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Ja używam padów od Xboxa 360. Do wersji nie studio wystarczy GM XInput.dll który jest banalny w obsłudze, w wersji Studio obsługa padów jest już wbudowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Dokłądie chodziło mi o dualshocki a raczej podróbki z allegro po 20zł. Co potrafi ten dll i gdzie go można znależć(+instrukcja jakaś:D)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Prawdopodobnie znajdziesz, jak tylko poszukasz... Szukajcie, a znajdziecie, tak? ;) Xinput Dll For Game Maker XInput is a DirectX input method designed for Xbox Controllers (in case you didn't know). Since forum searches only resulted in a GEX extension for XInput support, and I'm still sticking with GM6.1 Registered, I made this Dll in Visual Studio with a little help of source codes. [..] Benefits: Seperate trigger support instead of one axis (Z-axis) Xbox Force Feedback support! (rumble) Download Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Ale ja piszę że chodzi o pady od PS, po za tym nie ma sposobu na wszystkie pady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Jest, wbudowane funkcje GM. Jest na GMClanie przykład jak zrobić konfigurację klawiszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Jest, wbudowane funkcje GM. Jest na GMClanie przykład jak zrobić konfigurację klawiszy. Gdzie? Po za tym: Czy wtedy działa (lub są jakieś dll do gm) wibracja i drążki analogowe czy jak to się tam zwie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Marca 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 W dupie. Wejdź na stronę główną i przejrzyj dział przykłady. Co do wibracji, przeczytaj opis DLLa. Jesteś jakiś ograniczony umysłowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi