karolo320 Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Tytuł: ruła Gatunek: zręcznościówka Opis: Fruwamy sobie w tunelu unikając beczek. Ogólnie, moje pierwsze cuś w 3D. Zrobione, bo nie miałem internetu 2 dni :(. Jeśli ktoś byłby chętny zobaczyć kod (już nawet komentarze zrobiłem) i nie wyśmiać mnie po oględzinach, tylko wytłumaczyć, co jest źle i odpowiedzieć mi na kilka pytań, to z chęcią podeśle mu projekt. Download: https://gmclan.org/up7221_4_ru_a.html Rozmiar pliku: 0.98MB .rar Download z wrzucaniem wyniku na stronke, żeby było spoko: https://gmclan.org/up7221_4_ru_a_multi.html Autorzy: Programowanie: ja + Utermiko ze swoją dllką do HTMLa Fabuła: to raczej jest plagiat speedx3d z androida Grafika: ja! Muzyka: nikt Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Z tego co wiem to CrackGM zrobił coś podobnego. Proponowałbym dać jakiś "celownik" dla ułatwienia unikania kolizji. Zdawało mi się, czy szybkość gry wzrasta wraz z ilością punktów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Speedx3D z andoirda jest podobne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Speedx3D z andoirda jest podobne Fabuła: to raczej jest plagiat speedx3d z androida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T-800 Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 moje pierwsze cuś Slabe, nawet jesli to twoja pierwsza gra to mogles sie bardziej postarac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Slabe, nawet jesli to twoja pierwsza gra to mogles sie bardziej postarac. Ty również. https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=29832 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Slabe, nawet jesli to twoja pierwsza gra to mogles sie bardziej postarac. Musiałeś się dowartościować i wystawiłeś ocenę 1? W takim razie wyrównuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 15 Lutego 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Musiałeś się dowartościować i wystawiłeś ocenę 1? W takim razie wyrównuję. no to ja powinienem wyrównać znów wstawiając 1? Ogarnijcie się, po to jest średnia ocen, że każdy wystawia na ile myśli, że gra zasługuje, a nie, żeby średnią wyrównać na tyle ile on uważa, że powinno być. Od zawsze na gmclanie takie herezje uskuteczniacie, meh :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 no to ja powinienem wyrównać znów wstawiając 1? ranisz mnie :( Zdawało mi się, czy szybkość gry wzrasta wraz z ilością punktów? Tak. Wynik to prędkość tunelu mnożona razy ileśtam Slabe, nawet jesli to twoja pierwsza gra to mogles sie bardziej postarac. Dzięki za tę konstruktywną krytykę, następnym razem poprawię te błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Po mojemu to sam goły silnik na którym można by zrobić coś fajnego dlatego nie wystawiam oceny. Ale proste a wciągające. I szybkość w sam raz, tego można pogratulować ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Jak zobaczyłem screeny od razu pomyślałem o tej gierce z androida :D Nawet niezła kopia, ale mało rozwinięta. A co do ocen to powinna być lista kto jaką ocene wystawił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Niezbyt odkrywczy koncept, Karolku, ale i tak miła odmiana po zagraniu w The Grid.. Grafika zbyt prosta, niezbyt przyjemna, ale to silnik, więc nie oceniam. Gameplay nie taki zły, można się chwilę pobawić (ale przydałby się celownik, jak już Utermiko proponował). 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 to nie być silnik(kod jest tak sztywny, że nic się nie doda praktycznie), to być minigra. Jak dorobie menu (nigdy), to uznam, że jest skończona. Grafiki to tutaj nie ma xD Jak według ciebie ma wyglądać ten celownik, bo nie potrafię sobie wyobrazić takiego czegoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Zrób postać która biegnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 A nie mógłby to być tunel z kryształami, a byłoby się jakimś górniczym sprzętem do wydobywania i można by niektóre tylko skały zjadać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 to nie być silnik(kod jest tak sztywny, że nic się nie doda praktycznie) Przepisz to od nowa i przemyśl propozycję Threefa i Shil bo wyszła by z tego fajna gierka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Gdyby jeszcze korytaż się zaginał i rozdwajał to by było bosko. Ale tak na łatwiznę, to możesz zrobić coś takiego że podczas biegu możesz zbierać miecze, i np.: zielony miecz będzie mógł zabijać zielone gobliny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T-800 Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Gdyby jeszcze korytaż się zaginał i rozdwajał to by było bosko. Ale tak na łatwiznę, to możesz zrobić coś takiego że podczas biegu możesz zbierać miecze, i np.: zielony miecz będzie mógł zabijać zielone gobliny. Klania sie to co mowilem wczesniej, o braku kreatywnosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 16 Lutego 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 jak t-800 pisze to jest sensownie, jak taxi mu wchodzi na konto to bucha nienawiscia na wszystkie strony TAXI! Jak nie chcesz, by twój synalek dostał bana, to kwestie postowania pozostaw mu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 według mnie taxi, t-800 i ich grafik i menadżer i nie wiem kto jeszcze, to ta i sama osoba. Zresztą któryś z adminów wspominał, że logują się z jednego IP e: a w ogóle, to grę oceniaj, a nie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 16 Lutego 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 po co placic 9k miesiecznie za neta skoro mozna miec jednego na mieszkanie, nie? gra spoko, fajnie ze sie leci szybciej i jesli sie nie myle to z czasem pojawia sie tez wiecej przeszkod. Moj rekord niecale 6k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 6852 to moj wynik, ale jeszcze popracuje nad tym ;) Co do gry fajna minigierka, dodalbym jeszcze zakręty lewo prawo góra dół, jakąś muzyczke, bo się musze wspierać z neta grając w to (chociaż też potem możesz dać opcje wyciszenia muzyki), jakieś animacje chociaż podświetlanie tych białych kwadracikow na jakiś kolor, mogą migać, mogą być dziury w które się spada itd.. Potencjał jest. Podoba mi się jej prostota. Sterowanie to troszkę trwało zanim przestałem klikać przyciski na klawiaturze i chwyciłem mysz... Moim zdaniem pomysł z dodaniem postaci która biegnie by popsuła to uczucie latania i zwariowanego wiru. Warto to kontynuować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 rekord 7664 Przy dużej prędkości tak krótki zasięg widzenia zbyt mocno utrudnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Jakby nie utrudniał, to by się latało w nieskończoność ;x trzeba sie wiekszym refleksem wykazać Mogę zwiększyć zasięg widzenia, albo troszkę wraz ze wzrostem szybkości, ale i tak wątpie, czy ktoś to teraz ściągnie :D Co do gry fajna minigierka, dodalbym jeszcze zakręty lewo prawo góra dół, jakąś muzyczke, bo się musze wspierać z neta grając w to zakrętów nie umiem zrobić. Myślałem nad tym, ale ta gra to moje 2 pierwsze dni z 3d i użyłem zbyt sztywnych rozwiązań chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Całkiem fajne, dodaj jakąś zgrabną muzyczkę, punkty do zbierania, może jakiś bloom i będzie gites :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Hejka, zrobiłem wrzucanie wyników na stronke, żeby było spoko już hakerzy popsuli, dranie bez serc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Nie dziwie się jak podałeś wszystkie dane zapytań w jednym poście. Ale i tak by to rozgryźli, że użyjesz nick i punkty. Żeby ci nie hakowali dalej punków zmień zapytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 i tak zdekompilują grę, sprawdzą co wysyłam i sami sobie wyślą :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ereg Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 dobrze sie gra :thumbsup: jak dla mnie wolal bym jesce dodac mozlivosc grania ve dvuch playerach. chyba nie zatrudne zrobic PL1 vs PL2: - sterovanie na keyboard - mniej przeskod i nizsa szybkosc pozvoli na konkurencie - odrucanie przecivnika v bok przy kolizji na przeskody - jump by uniknoc zderzeniu s innym graczem moze i koop by sie dal: - by otvorzyc brane, treba stluc kvadrat vybranego koloru. ve dvuch =dva kvadraty itp. - albo koop v stylu ja zbieram zielone, ty modre a inne nam ubierajom lives tzrymam kciuki :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi