Phantom Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Witam:P Szukam mappera do gry tworzonej w RPG Makerze XP, rozgrywka będzie toczona we współczesnych czasach:) Szczegóły na gg: 45555577 Phantom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 17 Stycznia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Czyli w sumie szukasz kogoś kto zrobi za ciebie grę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 tak, skrypty, fabuła, wszystko inne zrobi się samo <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 18 Stycznia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Tak też podejrzewam, bądź co bądź to RPG Maker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Tak też podejrzewam, bądź co bądź to RPG Maker Rpg Maker ma swój własny język skryptowy jak GM w którym można zupełnie przebudować mechanikę gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Dokładnie, jest to Ruby, język programowania jak każdy inny ^_^ Tak że Chell your argument is invalid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Nie do końca jego "argument is invalid", większość RPG Makerowców tzn jakieś 90% używa tylko i wyłącznie edytora map, opcjonalnie zmienia/dodaje nowe przedmioty, postacie i to wszystko, a na skrypty nawet na patrzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Poza tym, RPG Maker ma bardzo dużo możliwości na klock'ach i tego kodu nie trzeba za bardzo używać. Wiem, bo używałem go przez pewien czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Rpg Maker jest spox, parę poprawek w RUBY i można trzasnąć wspaniałą gierkę. Jak by jeszcze były porty na mobile... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 19 Stycznia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 klock'ach sor'ry, a'le AHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAH'AHAHAHAHAHAHAHAH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Za dużo angielskiego :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 A ja zauważając słowo "mapper" skojarzyło mi się z osu! odrazu :D Racja, z RPGMakera można wytrzasnąć świetną gierkę, nawet taką która będzie lubiania przez miliony(i nawet grana przez PewDiePie :D) http://vgboy.dabomstew.com/other/ib.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Tak, w RPG Maker można zrobić świetną grę, bawiąc się w RUBY. Jednakże ponad 90% gier w cale nie ma kombinowania w RUBY, a rozkładając to bardziej, to: a)20% gier jest robione na odwal się. b)40% to robienie samych mapek i eventów c)30% to zmienianie całej bazy danych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 To The Moon powstał w RPGMaker i to jest najlepszy dowód na to, że w tym programie można zrobić świetną grę :-) . Najważniejszy jest pomysł, a jak ktoś ma pomysł, to już obojętne w czym to będzie realizować, byle zrealizował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 To The Moon powstał w RPGMaker i to jest najlepszy dowód na to, że w tym programie można zrobić świetną grę :-) . Najważniejszy jest pomysł, a jak ktoś ma pomysł, to już obojętne w czym to będzie realizować, byle zrealizował. Prawda. Gracz ma gdzieś jak i w czym to zrobiłeś. Liczy się tylko efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XBlacKX Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Prawda. Gracz ma gdzieś jak i w czym to zrobiłeś. Liczy się tylko efekt. Dla nerdów ma znaczenie w czym jest zrobione :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 To ciekawe w czym robili bf3 albo gta IV. Mi się zdaje ,że to gm:studio lub podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Ja stawiam C++. Ja osobiście znam kolesia, który mówi, że nigdy nie zagra ani nie kupi gry z Game Maker czy RPG Maker. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 To zależy jak będzie wykonana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 To ciekawe w czym robili bf3 albo gta IV. Mi się zdaje ,że to gm:studio lub podobnie. Pisanie takiej gry w gm'ie byłoby bardzo niewygodne. Dla nerdów ma znaczenie w czym jest zrobione :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 To ciekawe w czym robili bf3 albo gta IV. Mi się zdaje ,że to gm:studio lub podobnie. BF3 powstało na Frostbite, a GTAIV na RAGE, a jak się te silniki oprogramowuje to wiedzą ci co z nich korzystają - może w C++, może własnymi językami skryptowymi. Ja osobiście znam kolesia, który mówi, że nigdy nie zagra ani nie kupi gry z Game Maker czy RPG Maker. Rozumiem, że ten Twój kolega specjalnie każdą grę bada w internecie czy czasem nie została zrobiona w jakimś makerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Rozumiem, że ten Twój kolega specjalnie każdą grę bada w internecie czy czasem nie została zrobiona w jakimś makerze? Mówi, że widać na pierwszy rzut oka, że to jakiś maker. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 ciekawe co o cinders powie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Cinders, Hotline Miami, czy chociażby o Almorach (tak liczba mnoga :P). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 @Boad Powinieneś mu powiedzieć, że gra jest napisana w C++, a później jak mu się spodoba powiedz, że to GM. :D Ja osobiście znam kolesia, który mówi, że nigdy nie zagra ani nie kupi gry z Game Maker czy RPG Maker. Z RPG Makerem jest tak, że może nie lubi jRPG i przez to mu się nie spodoba, ale Game Maker... ? Racja, z RPGMakera można wytrzasnąć świetną gierkę, nawet taką która będzie lubiania przez miliony Parallel Worlds jest świetny i z RPG Makera XP, wciąż czekam na drugą część. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi