kriso99 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Proszę mi wytłumaczyć jak postawić server w 39dll na kompie na razie wiem że mam ip zmienne, zewnętrzne, odblokowałem porty, ale nie wiem czy dobrze posiadam livebox v2 z tp/orange Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Wypróbuj no-ip. Osobiście z tego rozwiązania nie korzystałem - gdyż nie potrzebuje. Tak więc zachęcam do eksperymentowania. http://www.no-ip.com/getting_started.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 no dobra ale na czym polega mój problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 mam ip zmienne, zewnętrzneCzy takie zewnętrzne... raczej nie. posiadam livebox v2 z tp/orangeStąd problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 wytłumaczysz czy tak nie za bardzo?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek012 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 masz po prostu tepse wiec nie postawisz za bardzo serwera, no-ip moze ci zadziała jak nie to zostaje hamachi. Jak nie rozumiesz to wygooglój sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Włącz serwa i niech ktoś z zewnątrz przeskanuje twoje ip w poszukiwaniu otwartych portów, jak nie znajdzie porta gry to masz źle odblokowane. @up: najgłupsza żecz jaką dzisiaj słyszałem. Co ma tepsa do stawiania serwa oprócz zmiennego ip? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 ma ktoś czas sprawdzić ze mną czy działa? bo chyba działa czekam na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 uderzta się wszyscy w dekielki jak dobrze masz skonfigurowany router - przekierowane porty albo strefę DMZ w routerze na swojego kompa - to bedzie działac, tylko IP będzie się zmieniać niestety (zazwyczaj wraz z resetem routera, chociaz w TP chyba oni czasem sami zdalnie przypisują nowe IP) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Od dynamicznego IP jest właśnie no-ip.com, tak jak napisał Konrad-GM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 DZIĘKI GNYSEK! czekałem na ciebie w tym temacie! rzeczywiście chodziło o strefę DMZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi