Nikas Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Jak to u nas jest z wydawaniem gier? Chodzi mi o to, że np. daję grę zrobioną w game makerze na taką desurę, oni biorą 30%, a yoyogames? też coś bierze z naszych zarobków? Bo coraz częściej o tym myślę, ale zastanawiam się też, czy to nie było 6 zmarnowanych lat, bo zaraz się okażę, że przy wydawaniu gry będę dostawał z 20% zarobionych pieniędzy... Ktoś obeznany w temacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Have I the right to sell games created with Gamemaker? Yes. GameMaker will enable you to create games that can be exported in various formats in .exe, HTML5, iOS, Android, etc. Publishing your game is not part of GameMaker: Studio and is not the responsibility of YoYo Games but please see our Studio FAQ - http://wiki.yoyogames.com/index.php/GameMaker:Studio which lists the kind of questions regarding creating and releasing games. As long as your IP is your own then you have no copyright issues to contend with. Notification of copyright requires three things, first: either the copyright symbol "?" (not ? ), or the abbreviation "Copr." or the word "Copyright" followed by the year of first publication and the name of the holder. Notification is however, not required under the laws set down by the Berne Convention in an ammendment of the 1976 Copyright Act. For more information see: http://www.copyright.gov/ http://en.wikipedia.org/wiki/Copyright For discussions and advice from other developers please go to our Studio Forum topic - http://gmc.yoyogames.com/index.php?showforum=104 Jeśli publikujesz grę na własną rękę (ew. przez platformę typu Desura), to YoYo nic do tego, o ile oczywiście nie złamałeś EULA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 no to fajniusio, że się nie mieszają a mógłbyś coś do powiedzieć o EULA? gdyż jestem nowy w temacie, ale chciałbym wiedzieć o tym coś więcej np. jak złamać te zasady czy coś? aa jeszcze jedno tam jest tylko o game maker studio, a np. jeśli chodzi o game maker 8.1 czy 8.0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Umowa jest taka sama dla wszystkich produktów. Tu masz całą treść: http://wiki.yoyogames.com/index.php/Game_Maker_EULA Chodzi przede wszystkim o zakaz ingerowania w kod samego programu, więc w praktyce nie masz się czego bać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 a można by wysłać grę do czasopisma komputerowego? są z tego jakieś ludzkie pieniądze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Chyba najlepiej samemu się ich spytać - w najgorszym wypadku skończysz w CD-Ekszynowym Action Redaction :P Ale jakoś nie zauważyłem, żeby na covery czasopisma wrzucały jakoś szczególnie ochoczo mało znane gry - w końcu dobry pełniak to najlepsza promocja dla takiego pisma. Jak już wrzucają coś mniej znanego to jako freeware albo demko - przynajmniej tak mi się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Ano, dwa razy w sumie widziałem GMowe gierki na coverach CDA, zawsze były we freewarach (co mnie w sumie nie dziwi). Strange world: Castaway i They Need To Be Feed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 To mało widziałeś chell. Ja tam nie kolekcjonuje cda action a prawie zawsze znajdzie się tam jedna gmowa gierka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Ano, dwa razy w sumie widziałem GMowe gierki na coverach CDA, zawsze były we freewarach (co mnie w sumie nie dziwi). Strange world: Castaway i They Need To Be Feed strange world nawet nie wysylalismy, sami wzieli do CDA i umiescili ;p [wiec nie, nie dostajesz nic, niby czemu skoro freeware] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Ale nawet jeśli download był dostępny, musieli mieć informację o licencji jakąś. To jak to jest ;> ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Nic nie musieli. Przecież darmowe mogą robić z tym co chcą PS.Chyba avatar zmienił ci rozmiary albo mam buga :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Nic nie musieli. Przecież darmowe mogą robić z tym co chcą PS.Chyba avatar zmienił ci rozmiary albo mam buga :P F5 Musieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Bynajmniej. Freeware to licencja polegająca na umożliwieniu rozpowszechniania utworu bez żadnych profitów dla autora. Ale tutaj chodziło Caporegime'owi chyba o to, czy czasopismo dołączyłoby za opłatą grę z GM-a jako pełniak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Za pełniaki to oni płacą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Usłyszałem kieydś o takim projekcie jak : "Grywalność ponad wszystko". Jest to sprzedaż pudełkowa gier indie. Strasznie się na to napaliłem, jednak szybko zmizerniałem, gdy dowiedziałem się, że chodzi o gry pokroju "Super meat boy" czy "The ball" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Bynajmniej. Freeware to licencja polegająca na umożliwieniu rozpowszechniania utworu bez żadnych profitów dla autora. Ale tutaj chodziło Caporegime'owi chyba o to, czy czasopismo dołączyłoby za opłatą grę z GM-a jako pełniak. Ale gdzie była wzmianka o freeware? Jeśli była, ok. Ja zakładam, że nie. Ale to już raczej pytanie do waxxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 szczerze to nie pamietam ale raczej byla wzmianka o tym zreszta nie bedziemy hejtowac ich za to ze sobie wzieli sami chcac lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 No wiadomo, że nikt się nie przyczepi, bo nikogo to nie krzywdzi, a nawet wręcz przeciwnie, więc mogli na to przymknąć oko :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 dobra, załóżmy, że jednak chcę kupić gm:studio i zacząć wydawać gry na androida i iOS czemu te moduły są takie drogie? czym one w ogóle są? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 no żeby im się też opłaciło bo tylu ludzi tego nie potrzebuje co zwykłego gma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 no luz, ale co to jest ten moduł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 możliwość skompilowania pod daną platformę, tak ciężko się domyślić? >.> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 dziękuję kapitanie oczywisty ale dokładniej, jakiś pliczek czy jak? bo 200$ to naprawdę sporo, chociaż jak już się to kupuje to raczej z zaplanowaniem zwrotu pieniędzy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Nowy klucz produktu który odblokowuje ukryte w czarnych odmętach kodu możliwości! :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 no i o to mi chodziło dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 200$ za granicami wydaje sie duzo mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi