Jakim Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Hej, skoro Batalia minęła, wrzucam szkic gry z fizyką. Jest 11 poziomów o różnym stopniu trudności, oprawa - całkowity szkielet (niestety nie umiem graficzyć). Celem gry jest umieszczenie jak największej ilości niesfornych kropel wody w odpowiednim miejscu. Praktycznie całe sterowanie odbywa się za pomocą myszki i spacji. Gra korzysta z ExtremePhysics.dll, który działa raczej przyzwoicie, chociaż ma pewne swoje wady. Screen: Download: http://jakim.pl/files/h2o.rar Sterowanie: R - restart T - losuj poziom +/- następny/poprzedni poziom SPACJA - zmień rodzaj stawianych obiektów LPM - postaw obiekt PPM - wybierz następny obiekt Gry nie oddałem na Batalię, miałem raczej ciekawsze zajęcia :P. W zasadzie potrzebuję jedynie oprawy na ten moment i poziomów, reszta to kwestia mniej niż jednego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Trudne to, to :D 1 level tylko przeszedłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Ta gra nie ma być łatwa ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Mogłeś dać jakiś przycisk play, bo często trzeba się ścigać z wodą w postawianiu klocków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 To jest właśnie ten element zręcznościowy :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Jakiś dupny :P Jak bym chciał zagrać w klikankę na czas to bym kacz de klowna sobie zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 w ogóle tego nie ogarniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 w ogóle tego nie ogarniam Z tego żółtego kwadracika wypływa woda, masz ją doprowadzić jak najwięcej się da do szarych kwadracików, omijając czerwone bo tam woda ginie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Kurde trudne to zgadzam się z HuderLord żebyś dał pause i play bo tak jest za trudno :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Trudne to troszkę. Ani jednego poziomu nie udało mi się przejść. Sądzę, że w pełnej wersji na początku będzie jakiś tutorial oraz prostsze poziomy. Gra jest wg. mnie fajna, lecz trudność poziomów trochę zniechęca do grania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 właśnie, tutorial bo odpalam grę i nie wiem co do czego i o co chodzi doprowadzić gdzieś wodę? ale gdzie? do czerwonych kwadracików? do czego służą poszczególne rzeczy które budujemy? weź no to ogarnij ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Ogarniaj posty :P 4x UP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 trudne ale jakże świetne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 6 Czerwca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Przecież to nie aż tak strasznie trudne, 2 albo 3 poziomy przeszedlem z czego 1 nie zajal mi nawet 10 sekund Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Przecież to nie aż tak strasznie trudne, 2 albo 3 poziomy przeszedlem z czego 1 nie zajal mi nawet 10 sekund :blink: Szacun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Tutorial będzie, także poziomy ułożę tak, by poziom trudności rósł (wedle mojego subiektywnego odczucia trudności). Poza tym, jakieś sugestie? Plan co do oprawy mam, ale potrzebuję czarnucha do takiej roboty, no chyba, że pasuje wam minimalistyczna grafika (z muzyką to jeszcze jakoś ujdzie ;)). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Poprzerabiaj na neonki, ciecz niech też się świeci, ewentualnie dodaj różnokolorową co by się kolorki mogły mieszać. Super spritów do tego nie potrzeba tylko trochę zabawy z programowym mieszaniem. Efekt może być zacny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 6 Czerwca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Tu proof na to, ze te 2 zaliczylem - https://gmclan.org/uploader/7618/h2o.png Zaraz wrzuce jakis mini tutorial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Ten po prawej był chyba najłatwiejszy. Ale inaczej mi się udało to przejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 6 Czerwca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 OK, tu objaśnienie klocków zapomniałem o pochylniach i tych kręcących się, ale to chyba nic trudnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 No i tutorial z głowy :D. Jakby ktoś chciał pobawić się w tworzenie poziomów, mogę udostępnić odpowiednie narzędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Nie działa mi : ( . Brak pliku muzycznego. A dokładniej music/main.xm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Rozpakowałeś archiwum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Nie mam pojęcia zatem, co jest nie tak. Co masz w katalogu data\music? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Okej, wina winzipa, który wstawił wszystko do jednego folderu :rolleyes: . Metodą prób i błędów sam sobie poustawiałem jakoś, pogram i zrecenzuję. Edit: Pierwszy poziom przeszedłem bez większych problemów, na kolejnym wymiękłem. Interfejs to jakaś katastrofa, nie mówię już o dziwnym połączeniu spacji z myszką i takich tam. Proszę, zmień to, bo gra byłaby świetna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 7 Czerwca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Ja bym bardzo chetnie porobil jakies mapki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Sernat: masz jakieś ciekawe koncepcje interfejsu? Chell: jutro/pojutrze wyślę stosowny edytor, cierpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 7 Czerwca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T-800 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Bardzo fajna gierka jak na mój gust..., ja osobiscie chcialbym zrobic kiedyc Powder Toy ;), szkoda tylko ze grafika nie jest najlepsza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi