Filar Społeczności ANtY Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Hej, jak w tytule, szukam telefonu z Androidem do około 1000 zł. Póki co te dwa modele zwróciły moją uwagę: HTC Desire - http://htcpartner.pl/podstrona.html?id=14&a=specyfikacja Galaxy S Plus - http://www.samsung.com/pl/consumer/mobile-...HKDTPL-features Jakieś doświadczenia z nimi? Wady, zalety, uwagi, który lepszy? A może jakiś inny? W tej dziedzinie jestem kompletnym nowicjuszem i do teraz żyłem sobie ze starym sony eriksonkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Brałbym Samsunga, ale to taka moja opinia. Za bardzo nie patrzyłem na telefony do 1000zł jak kupowałem swój, więc innych nie podam. ( No może Xperia Neo V, którą ma kumpel, 700zł kosztuje teraz chyba ) Samsung ma nowszy, wyżej taktowany procek. Większy wyświetlacz, hmm ... Tutaj masz dokładnie podane: http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/5020/4258/0/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Dzięki za porównanie, sporo rozjaśnia ta stronka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Do tego, jeśli zamierzasz się bawić w modyfikowanie ( oprogramowanie użytkowników, podkręcanie procka itd. ) to warto sobie sprawdzić na forach jak jest z supportem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Jeszcze nad tym się zastanawiam http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_ray-3972.php Tylko, czy na 3,3" ekraniku można filmy oglądać? Tak w porównaniu do tego 4" samsunga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Ja mam 3" i mi się dobrze ogląda filmy xD Zależy jak kto lubi. Jak masz gdzieś w okolicy jakiś sklep, jak media markt czy coś, to zazwyczaj można telefon do ręki brać i sobie popatrzeć jak działa ( u mnie tak jest ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Bież z większym wyświetlaczem. Miałem LG GT540 z 3" wyświetlaczem, zmieniłem na Galaxy S i nie żałuję. Jak patrze na telefony z miejszymi ekranami to wydają mi się takie malutkie i nie poręczne. min 4", z rozdzielczością conajmniej 480x800. Na stronie http://forum.android.com.pl możesz dowiedzieć się więcej o poszczegulnych modelach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Ok, teraz tylko myślę Xperia Arc, czy Samsung Galaxy S ale bardziej ku temu drugiemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Oddaję głos na Samsuga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Oddaję 1000 głosów na Samsunga Galaxy S, tyle że oryginalnego, nie jakiegoś plusa srusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Oddaję 1000 głosów na Samsunga Galaxy S, tyle że oryginalnego, nie jakiegoś plusa srusa. Czemu? Skoro w plusie procek lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Dorzuć 100zł (albo kup używanego za jakieś 950zł) i kup LG Swift 3D, jedyne minusy to 512MB RAMu, i kiepska bateria. Sam go mam, i jeszcze żadna gra czy aplikacja z Marketu nie przycinała. Poza tym masz kamerę 3D (w 2D 1080p, w 3D 720p), konwerter gier, dedykowane menu w 3D, dwurdzeniowy procek 1GHz, 8GB wbudowanej pamięci, wyświetlacz 4,3". Filmy ogląda się bardzo dobrze, a format MKV odtwarza bez najmniejszej ścinki (chyba nie muszę wspominać, że z AVI radzi sobie równie dobrze?). Telefon niby duży, ale dobrze leży w dłoni, a po kilku dniach można się przyzwyczaić. Ja go dorwałem na Allegro za 1049zł, teraz to nie wiem jakie są ceny, ale myślę, że w tych granicach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Chociaż jestem zwolennikiem symbiana "belki" polecam Galaktykę S jeśli koniecznie android. Musisz zwrócić uwagę na to że często te wszystkie taktowania jaki to nie mają szybki procek jest chwytem marketingowym (patrz Nokia 500 i jej wspaniały 1Ghz którego komórka nie wykorzystuje chociaż w 50%) jednak w przypadku tego Szrotsunga naprawdę czuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Nie mam dużo czasu na szerszą argumentację, sorry. SGS Plus nie jest lepszy od SGS, przynajmniej tak wnioskuję po opiniach znajomych, moich obserwacjach i ogólnych domysłach, mogę się mylić. Ogólnie SGS już trochę ma. Może dasz radę załatwić SE Xperia Play? Mistrzostwo, którego nie da się opisać słowami :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=2249882180 to? A mógłbyś uzasadnić jakoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 High End Smartphone + PSP = SE Xperia Play. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Kurde, fajna sprawa z tego co widzę ale szkoda, że to wygląda jak telefonik sprzed 5 lat za 200 zeta / zabawka :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Jak dla mnie Xperia Play jest za ciężka ale zależy co kto lubi, zdecydowanie telefon nie dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Z tego co czytałem w necie to ta Xperia Play to syf. Gałki niewygodne, to całe wysuwane coś zaczyna latać po jakimś czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Bierz Samsunga Galaxy S Plus, wyświetlacz AMOLED robi swoje, 1,4GHz procek, 4GB pamięci, wszystko na nim lata pięknie. Kupiłem i nie żałuję ani złotówki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Mój najlepszy przyjaciel ją ma. w BF czy Minecrafta grało się naprawdę fajnie. W realu wcale nie wygląda najgorzej, jakość wykonania jest porzadna, slider jak slider, po pewnym czasie dziala slabiej. Bierz Samsunga Galaxy S Plus, wyświetlacz AMOLED robi swoje, 1,4GHz procek, 4GB pamięci, wszystko na nim lata pięknie. Kupiłem i nie żałuję ani złotówki Tu moja szybciutka argumentacja: wyświetlacz AMOLED, owszem, nie ma konkurencji na rynku (dlatego tak wielbię samsungi), aczkolwiek SE odwalił kawał porządnej roboty, nie wiem jak ta technologia w Xperii Play się dokładnie nazywała - Bravia? Kolory są niezłe, pod słońcem da się coś zobaczyć. 1,4GHz procek, ale nie ma takiego potencjału jak ten z Xperii Play, można to łatwo sprawdzić grając sobie w gry z dedykowanego sklepu dla Xperii Play. 4GB pamięci to w dzisiejszych czasach żaden ewenement :P . Wybór należy do Ciebie. Jeśli wolisz zabaweczkę, bierz Xperię, jeśli chcesz solidny telefon z najlepszym wyświetlaczem pod słońcem - bierz SGSa. A jak wiadomo, w high-endowych smartfonach to jeden z najważniejszych parametrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi