Caporegime Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Tytuł:Na dalekiej Ukrainie Gatunek:RPG 3D Opis: - Capo, przecież tu nic nie ma. - Liczy się że to już Demko a nie Zapowiedź. To znaczy, obiecałem demko na wczoraj, niestety mam spory problem z elementami 3D, chyba będę musiał przepisać wszystko do nowego projektu, ten nawiedziły złe duchy podmieniające tekstury. Ale teraz o fabule. Jan Darnicki był poważanym szlachcicem zamieszkującym lewobrzeżną Ukrainę, dopóki jego dwór nie został zajechany przez bandę Kozaków pod dowództwem Maksyma Wariuszki, sławnego gwałtownika i bandziora. Nasz bohater jednak nie zamierza dać sobą pomiatać jakiemuś przygłupowi z osełedecem na głowie, więc od razu podejmuje się odbudowy dawnej siły by zemścić się na Wariuszce. Nie będzie to zadanie łatwe, bowiem po zagonie kozackim cały majątek Jana stanowi mały dworek ogrodzony lichym ostrokołem. W grze na razie możemy rozwijać postać, kupować nowe ciuchy i broń, naprzykrzać się sąsiadom (w końcu szlachcic na zagrodzie równy wojewodzie), i oczywiście zwiedzać spory kawał Ukrainy - miasta, wsie, stepy, groty, przyjdzie też popluskać się w Dnieprze. Rozbudowa majątku i zaciąganie służby jest wpisane w wątek fabularny. ... znaczy, tak ma być. Aktualnie mam mały chaos, i jest niezliczona ilość funkcji - chodzenie, rozglądanie się, przełączanie akcji (na razie nie działające oglądanie i jeszcze mniej działający atak) rolką w dół, bieganie shiftem. Najważniejszą funkcją gry jest wyłączanie eskejpem. Download:stąd bo GMklanowy uploader mnie nie lubi. Tera wrzuciłem na mediafire, nie wiem czy Wam też zawsze wykrywa tam trojana. Rozmiar:41,19MB(łooo, dużo) Autorzy: Programowanie:Caporegime, z dużą pomocą Waszą Fabuła:Caporegime Grafika:Ta, którą możecie podziwiać w demie jest z CG Textures Muzyka:Na razie nie ma :( Screeny: Screen 1 Screen 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 rozwiazalem zagadke z uploaderem: Maksymalny rozmiar pliku: 30MB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Racja. Aż sam się zdziwiłem jak przeczytałem rozmiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 moj komp wymiekl na wczytywaniu :D unexpected error when running game, czy cos takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronia1996 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 karolo jak ty pobrałeś? płacić trzeba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Co tam jest że tyle waży? Ano i wrzuć na mediafire np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 11 Lutego 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Wrzuc na ludzki serwer, bo ten jest okupowany przez użytkowników premium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Wrzuć na rapida lub speedyshare. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 co wam serwer nie pasuje, jest dupny przycisk "POBIERZ" i pobiera, co prawda 60kbs/s ale jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Wrzuć na megaupload;> A tak poważnie bo ze zmarłych nie ma co żartować. To robiłeś na podstawie przykładu z yoyo? Bo podobne bardzo na pierwszy rzut oka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 co wam serwer nie pasuje, jest dupny przycisk "POBIERZ" i pobiera, co prawda 60kbs/s ale jest. Co nam nie pasuje? Plik: na dalekiej ukrainie.rar Serwer: zajęty. Przyczyna: wszystkie sloty są aktualnie zajęte przez użytkowników premium. Nie da się pobrać z free. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Wrrreszcie wyszło :D Pobieram, w edicie coś nabazgrole EDIT: O kufa, zatrudnij jakiegoś grafika bo nic się tu kupy nie trzyma - tekstury ze zdjęć i szabelka namalowana farbami :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Czemu on moich tekstur nie używa to nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Szabelka Regga robiona w photoshopie czy innym gimpie. A tekstury z CG, moim zdaniem trzymają całkiem dobry poziom, może ja je źle dobrałem. @Adrian: tak, sporo tu jest z tego przykładu. Teraz szukam innego, w którym jest ruch kamery przy poruszaniu się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 12 Lutego 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Szabelka Regga robiona w photoshopie czy innym gimpie. A tekstury z CG, moim zdaniem trzymają całkiem dobry poziom, może ja je źle dobrałem. Tak :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Download:stąd bo GMklanowy uploader mnie nie lubi Rozmiar:41,19MB(łooo, dużo) tamten uploader też Cie chyba nie lubi :/ serwer: zajety Przyczyna: wszystkie sloty są aktualnie zajęte przez użytkowników premium. ilość pobran: 2 co szkodzi podzielic na 2 party i zaladowac na gmclan??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 1. Pierwszą rzecz jaką zauważyłem to ta słaba trawa. Masz dobrą teksturę ale nie potrafiłeś jej dobrze wykorzystać. Jest zbyt rozciągnięta na tej ziemi i przez to wygląda jak kupa kleksów. 2. Jeszcze te nakładające się na siebie textury ( widać to na trawie ) 3. Coś jest nie tak z perspektywą, ma ona za duży zoom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 1. Tak, zamiast po prostu ciapkać trawę to zrobię rysowanie kwadratu nieco mniejszego niż tekstura. 2. Widać przez to rozmycie, jak zrobię to z punktu 1. i usunąć rozmycie powinno być lepiej. 3. Cieszę się że nie tylko mi się tak wydaje, wstyd przyznać ale jeszcze tą sprawą się nie zajmowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 A mi się nawet nie otworzyło :( error Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 @caporegime twoje ambicje są większe od możliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Przestraszyłem się gdy zobaczyłem że JestiPrawi się napisał. No, ale nie jest źle. Też zauważyłem że przekładam chęci nad możliwości. To niby nie jest takie trudne, ale moje często giną gdy siadam go GMa :D Na razie będę przepisywał 3D do nowego projektu, może po prostu usunąłem jakąś ważną linijkę kodu. Zastanawiałem się nad jakimś programem do tworzenia terenu (coś jak A New Home czy jakuś tak), poprawa w grafice byłaby na pewno spora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtop...p;#entry3875142 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Dzięki, Huder, ładne i przyjemne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sminer Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Niewiem czemu ale jak otworzylem to mam tylko wielki kwadrat ze scianami i dzurami dookolo, a rolka zmieniam z widoku na szabelke, to juz koniec czy mi cos nie dziala?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 W pełni wykorzystałeś funkcje gry :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 jak tam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 24 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Dłuższy czas nie zaglądałem, ostatnio dłubałem przy budowaniu jakiejś tam części świata i tworzeniu, a raczej wybieraniu postaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi