PolskiFrancuz Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Chcę aby lvl był tłem paska: GML if view_current=0 {x=view_xview+view_wview-256; y=view_yview+view_hview-48; c=view_current draw_sprite(lvl,lvl,view_xview[c]+640,view_yview[c]+32,); // Ustaw kolor na czerwony draw_set_color(c_red) // Rysuj tło pasku ze zdrowiem draw_rectangle(view_xview[c],view_yview[c],view_xview[c]+100,view_yview[c]+32,0) // Ustaw kolor na zielony draw_set_color(merge_color(c_lime,c_green,0.5)) // Rysuj pasek ze zdrowiem draw_rectangle(view_xview[c],view_yview[c],view_xview[c]+health,view_yview[c]+32,0) } } Co nie działa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 może to? draw_sprite(lvl,lvl,view_xview[c]+640,view_yview[c]+32,); Czy mi się wydaje, czy masz zmienną nazwaną tak samo jak zasób ze spritem. Poza tym na końcu tej funkcji masz jakiś pusty przecinek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Stycznia 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Obrazek malujesz na view + 640, a paski na view + 0 - uczą was jeszcze na matematyce o osiach współrzędnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Tamto już ogarnąłem,dzięki :) GML // Ustaw kolor na czerwony draw_set_color(c_red) // Rysuj tło pasku ze zdrowiem draw_rectangle(view_xview[c]+64,view_yview[c]+440,view_xview[c]+300,view_yview[c]+460,0) // Ustaw kolor na zielony draw_set_color(merge_color(c_lime,c_green,0.5)) // Rysuj pasek ze zdrowiem draw_rectangle(view_xview[c]+health*3,view_yview[c]+440,view_xview[c]+64,view_yview[c]+460,0) a pasek zielony wylatuje poza czerwony,jakby hp było na "-",a komenda no more health działała z opóźnieniem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Założe się że health*3 jest większe od 64, a resztę dopowiedz sobie sam. atw to masz 16 lat a nie umiesz używać proporcji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 a jak to naprawić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi