Compi Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Gatunek: FPS/MC Opis: W tej grze masz za zadanie budowanie twierdz z klocków i zabijanie przeciwników. Gra powstaje na uszczuplonym silniku CAGEa aby zaoszczędzić na fpsach w gigantycznych światach. Fortress jest głównie robiony do gry multiplayer, ale można także uruchomić tryb single, gdzie można spokojnie wycraftować sobie mapkę. Czekam na jakieś pomysły! Autorzy: Programowanie: Lord Compi Grafika: MCsite.pl, Quake Planet Muzyka: Cenzor - C64 Comeback Screeny: Wersja 0.1.1: Wersja 0.0.1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 MINECRAFT + TOWER DEFENSE? :w00t2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XBlacKX Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 ładnie, ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Kiedy będzie można przetestować? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Ace of spades, download. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 26 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Już niedługo, tylko uda mi się to pod Windowsem skompilować ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Super game tylko w czym wy te gry robicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 W paincie. W Game Maker'ze -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 26 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Liczba fpsów u mnie jest bardzo niska, bo nie mam dobrych sterów do radeona. U was nie powinno spadać poniżej ~40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 26 Grudnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Już niedługo, tylko uda mi się to pod Windowsem skompilować ;) I to i to Niedługo wypuszcze demko, tylko skompiluje to pod Win32 jeszcze A tak na temat to świetny pomysł na grę, ciekawe, czy czymś się inspirowałeś. Zresztą co ja mówię, po twoim poprzednim tak oryginalnym pomyśle można się było tego spodziewać. Nie mogę się doczekać, żeby sobie zagrać, pobudować w zabugowanym świecie Fortressa 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Liczba fpsów u mnie jest bardzo niska, bo nie mam dobrych sterów do radeona. U was nie powinno spadać poniżej ~40 te tekstury robią wrażenie jakby świat nie był z bloków zbudowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubin Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Bardzo fajna gierka się zapowiada, szczególnie na multi, czekam na download. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 A tak na temat to świetny pomysł na grę, ciekawe, czy czymś się inspirowałeś. Zresztą co ja mówię, po twoim poprzednim tak oryginalnym pomyśle można się było tego spodziewać. Nie mogę się doczekać, żeby sobie zagrać, pobudować w zabugowanym świecie Fortressa 3D Brzmi jak duszona, ulatniająca się zazdrość z badziewnego 3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Pochodnie dodane! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha_i Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Trochę nienaturalnie wyglądają(gdy patrzy się na całość, to naprawdę dziwnie to wygląda.). PS.ogień też jakiś "Paint'owy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Trochę nienaturalnie wyglądają(gdy patrzy się na całość, to naprawdę dziwnie to wygląda.). PS.ogień też jakiś "Paint'owy". Chodzi o pochodnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 pochodnie to bardziej na sciany sie wiesza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 pochodnie to bardziej na sciany sie wiesza Też można ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 jest już taka gra, jak ktoś tam wyżej napisał - Ace Of Spades Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Rozpikselizowałem teksturki i powstał fajny oldschoolowy klimat. Niebo mnie się trochę kojarzy z taką starą 8-bitową grą z c64, Giana Sisters ;) PS. Nigdy nie grałem w majnkrafta :P @EDIT: Co powiecie na taką muzyczkę w tle: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 To są drzewa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 fajny oldschoolowy klimat. Nie Niebo mnie się trochę kojarzy z taką starą 8-bitową grą z c64, Giana Sisters Większość starych gier miała niebo jednolitego koloru z palety. Co powiecie na taką muzyczkę w tle: Obożemojeuszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowron1993 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Rozpikselizowałem teksturki i powstał fajny oldschoolowy klimat. Niebo mnie się trochę kojarzy z taką starą 8-bitową grą z c64, Giana Sisters ;) PS. Nigdy nie grałem w majnkrafta :P @EDIT: Co powiecie na taką muzyczkę w tle: Jedyne co mi się podoba to twój avatar :) Chyba nie myślisz na poważnie nad tą muzyką? -.- grafika nie aż tak tragiczna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 grafika mi sie podoba, ale muzyczka nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Ja czekam na tą grę jak na BB i turrisa. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Skrypt randomizacji terenu po całonocnej walce zaczął w końcu randomizować teren ;) Póki co jest prowizorycznie, ale postaram się to udoskonalić ;) @EDIT: Już jest lepiej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 hmm... FPS 5, FPS 7??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 To nie wygląda dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 To tylko u mnie na linuksie tyle fpsów :( Na drugim kompie wyciąga ~40 po wygenerowaniu (GeForce jakiśtam 128 ~1gb ram) @EDIT: Generator działa coraz lepiej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 No to już mi lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi