dyzmek Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 https://gmclan.org/up6167_5_dell_optiplex_g...ntium_d_3_.html to jest zdjecie moiej plyty glownej a tamta karta graficzna to ta co mi ja polecili do tej plyty glownej tutaj na gmc. gdzie ja podpiac tamte 2 biale to jest pci 16 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 kazda karta jest tym przerywanem w lewo ej to jak podlaczyc dana karte ? i jaka moze byc do mojego optiplexa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Te czarne złącze to PCI-E. Jest cieńsze i dłuższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 to co mam podpiete pod to czarne u mnie to co to moze byc ? jakas karta jest pod pieta z bialym wejsciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 jakas karta jest pod pieta z bialym wejsciem takie wejście jak tutaj? http://pcarena.pl/uploads/images/nowak/lea...500-gt-hdmi.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 tak huder takie i co to jest ? wejscie takie tylko ze bez tego zoltego koleczka i bez tych urzadzen na karcie u mnie sama karta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 To jest karta graficzna, a wejście to nazywa się HDMI do podłączania nowoczesnych monitorów HD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 czyli ja nie mam zintegrowanej ? wiem o niej tyle ze ma 224 mb mozna ja odlaczyc jak kupie nowa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 ok dzieki wielkie na prawde podsymuwujac moge sie pokusic o ta karte ? allegro.pl/gigabyte-radeon-hd4650-1024mb-ddr2-pci-e-1gb-hdmi-i1954289366.html na necie piszą że ta moja karta to jest zintegrowana intel gma 950 chipset ale skoro mozna ja odpiac to dobrze sa rozne programy i sterowniki zmodyfikowane wspierajace dzialanie tej karty ale one u mnie nie chasaja kupuje nowa karte ale od kiedy mozna odpinac karte zintegrowana ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 wiec co mam zrobic ? mozna miec zintegrowana karte ktora sie odpina ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Wiesz co masz zrobić? Zainwestować w nowy mózg. Każdy tłumaczy ci najlepiej jak umie, a ty nadal nie wiesz tak naprawdę, co to jest złącze PCI. Poszukaj na forach internetowych o tematyce sprzętu komputerowego, doedukuj się na Wikipedii, a jak będziesz miał choćby podstawową wiedzę na dany temat - wtedy pytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 ja mam ale to nie chodzi oto , tylko mi huder powiedzial ze nie mam zintegrowanej a ja mam zintegrowana i co od kiedy karty zintegrwane sie wyciaga ? drodzy panstawo to jest port pci-e x16 https://gmclan.org/up6167_5_agp_pcie.html nie jest taki sam jak u mnie te dwa biale wydaje mi sie ze ten jest troszke dlozszy niz te biale u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Karty zintegrowanej nie da się wyjmować bo jest wbudowana w płytę główną. Czy z Płyty głównej wystaje ci wejscie od monitora? Jeżeli tak to masz zintegrowaną. Powiedziałeś jeszcze że masz wpięte coś pod Pcie x16 i ma to coś wejście HDMI więc wnioskuję z tego że to też jest k. graficzna. EDIT: Czy to jest twoja płyta główna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Najprościej będzie jak zrobisz te cholerne zdjęcie w końcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 tak to moja plyta glowna to co huder pokazuje a zdjecie swoiej dalem to rowniez ta https://gmclan.org/up6167_5_dell_optiplex_g...ntium_d_3_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 No więc jaki masz problem bo ja tu żadnego nie widzę. Masz pcie x16 i tam wpinasz nową kartę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 bo ja mam podpiete cos z bialym wejsciem na zewnatrz co to moze byc ? karta sieciowa ? bo skro graficzna jest wbudowana to to jest cos innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Kartę sieciową to ty masz zintegrowaną, muzyczną/dźwiękową i grafikę także masz zintegrowaną. A to w tym porcie pcie x16 jest zapewnie 2 kartą graficzną, której za pewne nie używasz bo monitor masz wpięty w wejście od zintegrowanej ( to niebieskie takie pod różowym szeregowym wejściem ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 aha to ciekawe co to za karta tamta :-) jakas hdmi ona nie dziala jak nie jest wkrecona pod monitor ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 To zależy czy w biosie masz jeszcze ją włączoną. Ale możesz sprawdzić bo prawdopodobnie wystarczy podłączyć do niej monitor tym: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 aha ja teraz probowalem podlaczyc pod inne gniazda nie da rady a jak sprawdzic i waczyc jak cos ta karte ? jak sprawdzic czy jest wlaczona ? huder a nawet jak nie podlacze do tego monitora a wlacze ja w biosie to bedzie chodzic ? wiec jak ja wlaczyc w biosie znaczy sprawdzic czy jest wlaczona :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Już mi się nie chce z tobą gadać ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Ja to bym mu odpowiadał tylko wtedy, jeśli konstruował by pytania poprawnie. Tak to się niczego nie nauczy. Co do karty graficznej, podpinania, sprawdzania czy działa itd. to polecam google. Tego jest masa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 mi pokazuje ze mam dwie takie same https://gmclan.org/up6167_5_moje_karty.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Nie wiem o co może teraz chodzić, sorry :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Odinstaluj sterowniki i zainstaluj jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 a kij w to i tak kupie inna moze ktos zamontowal mi jedna taka samom jak ta co mam bo mi zawsze pokazuje i pokazywalo tak jak teraz ze mam dwie takie same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi