Skocz do zawartości

Jaka karta graficzna ?

dyzmek

Rekomendowane odpowiedzi

ok dzieki wielkie na prawde podsymuwujac moge sie pokusic o ta karte ? allegro.pl/gigabyte-radeon-hd4650-1024mb-ddr2-pci-e-1gb-hdmi-i1954289366.html

na necie piszą że ta moja karta to jest zintegrowana intel gma 950 chipset ale skoro mozna ja odpiac to dobrze sa rozne programy i sterowniki zmodyfikowane wspierajace dzialanie tej karty ale one u mnie nie chasaja kupuje nowa karte ale od kiedy mozna odpinac karte zintegrowana ?

Wiesz co masz zrobić? Zainwestować w nowy mózg. Każdy tłumaczy ci najlepiej jak umie, a ty nadal nie wiesz tak naprawdę, co to jest złącze PCI. Poszukaj na forach internetowych o tematyce sprzętu komputerowego, doedukuj się na Wikipedii, a jak będziesz miał choćby podstawową wiedzę na dany temat - wtedy pytaj.

ja mam ale to nie chodzi oto , tylko mi huder powiedzial ze nie mam zintegrowanej a ja mam zintegrowana i co od kiedy karty zintegrwane sie wyciaga ?

drodzy panstawo to jest port pci-e x16 https://gmclan.org/up6167_5_agp_pcie.html nie jest taki sam jak u mnie te dwa biale wydaje mi sie ze ten jest troszke dlozszy niz te biale u mnie.

Karty zintegrowanej nie da się wyjmować bo jest wbudowana w płytę główną. Czy z Płyty głównej wystaje ci wejscie od monitora? Jeżeli tak to masz zintegrowaną.

Powiedziałeś jeszcze że masz wpięte coś pod Pcie x16 i ma to coś wejście HDMI więc wnioskuję z tego że to też jest k. graficzna.

EDIT:

Czy to jest twoja płyta główna?

3_030eb47bc8ba.jpg

Kartę sieciową to ty masz zintegrowaną, muzyczną/dźwiękową i grafikę także masz zintegrowaną. A to w tym porcie pcie x16 jest zapewnie 2 kartą graficzną, której za pewne nie używasz bo monitor masz wpięty w wejście od zintegrowanej ( to niebieskie takie pod różowym szeregowym wejściem )

aha ja teraz probowalem podlaczyc pod inne gniazda nie da rady a jak sprawdzic i waczyc jak cos ta karte ? jak sprawdzic czy jest wlaczona ?

huder a nawet jak nie podlacze do tego monitora a wlacze ja w biosie to bedzie chodzic ? wiec jak ja wlaczyc w biosie znaczy sprawdzic czy jest wlaczona :-)