Bedziom Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Mi chodziło o to, że nie jest tak, że w każdej z książek jest to samo... A ja nie uważam Karola za mało inteligentnego. Poza tym, to czy oglądaliście Przesłanie Prawdy? Jak nie, to zobaczcie, a zrozumiecie, że pisząc coś o kimś tak naprawdę opisujecie siebie, nie jego. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Jeżeli powiem, że masz zielone oczy, to niekoniecznie oznacza, że ja mam zielone oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 O cechy charakteru chodziło.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Ja tam CHERUBa mogę polecić ;x Fajna seria, nie ma liniowości w fabule i naprawdę bardzo przyjemnie się czyta. Ja każdą z tych książek przeczytałem 3-4 razy :D To bardzo ciekawe. Rozumiem, że na fabułę książki ma się wpływ, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Eeee...? Nie rozumiem, o co Ci znowu chodzi ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 @up nie ma liniowości w fabule Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Whoops :blush: Sorry... Dobra, to już jest czepianie się. Wiecie, o co mi chodzi >.< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Whoops :blush: Sorry... Dobra, to już jest czepianie się. Wiecie, o co mi chodzi >.< o to że piszesz głupoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 10 Grudnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Tak się składa, że może być "liniowa" i "nieliniowa" fabułą poza grami. Bywają rościutkie fabuły oparte na zasadzie "od przypadku do przypadku", czyli - jeden wątek, w nim sklejone ze sobą kilka epizodów, niemających ze sobą nic wspólnego. Jak np. wyprawa w lochy ze skarbem. Sklejamy ze sobą: epizod "walka ze smokiem", "ucieczka przed toczącą się kulą", "ucieczka z pokoju iluzji" itp. i mamy taką tam "fabułę". Można te epizody dowolnie usuwać, mnożyć, mieszać itp. Przykład - dowolna kreskówka typu Tom & Jerry, gdzie w sumie mamy nie tyle fabułę, co serię kilkusekundowych skeczy na ten sam temat, "Jerry dokopuje Tomowi". Fabułą nieliniową można nazwać złożoną, wielowątkową historię, w której poszczególne wydarzenia splatają i zazębiają się; już w początkowych postępkach bohaterów widać zapowiedzi odległych zwrotów akcji, a z kolei echa jakiejś ważnej czynności odnaleźć można i w kolejnych rozdziałach. Każde zdarzenie, każdy epizod jest tu ważny i wynika logicznie z poprzednich oraz jest niezbędny do wywołania kolejnych. Nie da się niczego wyjąć, wykasować żadnej sceny bez rozwalenia połowy fabuły. Przykładem - a choćby jakakolwiek dłuższa powieść, Władca Pierścieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 1 chapter Revenge 4 ukoncozny jutro zaczynam tworzyc 2 chapter przewiduje 4 chaptery w grze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 to będzie najgorętsza premiera w te święta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 da gra jest piękna miałem pełne portki podczas grania 5/5 dyzmek górą lamusy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Nikas nie nazywaj mnie lamusem dobra ? nie chcesz nie graj to jest prosta strzelanka a nie jakieś modern warfare 2d kolejna i być może ostatnia odsłona przygód zielonego więc trzymaj dla siebie swoje zdanie jeżeli ma być ono złe bądż poniżające kogoś czy każdy kto wspina się po mału na górę programistyczną musi być spychany przez takich jak ty ? ludiz pełnych ironi dogryzajacych innym , chyba nie wiec cicho tam badz i gry nie pobieraj jak ci sie nie podoba to prosta strzelanka na jeden badz 2 wieczory. a co do gry dla tych zainteresowanych chodz chyba owych nie ma to zrobilem juz 3 rodzaje broni 2 rodzaje karbainow i pistolet bedzie jeszcze wiecej bedizmey je dostawac w raz z tym gdy wrogoie beda trudniejsi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 on nazwał lamusami tych, którym Twoja gra się nie podoba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 jeżeli tak to przeprosiny dla Nikasa a tych co sie gra nie podoba powiem tyle nie grajcie jak sie nie podoba jeszcze raz nikas przepraszam cie myslalem ze nazwales mnie lamusem i ze gra jest do kitu :-( sorry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 tu nie można wstawić nic innego, niż losowe xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Tak się składa, że może być "liniowa" i "nieliniowa" fabułą poza grami. Bywają rościutkie fabuły oparte na zasadzie "od przypadku do przypadku", czyli - jeden wątek, w nim sklejone ze sobą kilka epizodów, niemających ze sobą nic wspólnego. Jak np. wyprawa w lochy ze skarbem. Sklejamy ze sobą: epizod "walka ze smokiem", "ucieczka przed toczącą się kulą", "ucieczka z pokoju iluzji" itp. i mamy taką tam "fabułę". Można te epizody dowolnie usuwać, mnożyć, mieszać itp. Przykład - dowolna kreskówka typu Tom & Jerry, gdzie w sumie mamy nie tyle fabułę, co serię kilkusekundowych skeczy na ten sam temat, "Jerry dokopuje Tomowi". Fabułą nieliniową można nazwać złożoną, wielowątkową historię, w której poszczególne wydarzenia splatają i zazębiają się; już w początkowych postępkach bohaterów widać zapowiedzi odległych zwrotów akcji, a z kolei echa jakiejś ważnej czynności odnaleźć można i w kolejnych rozdziałach. Każde zdarzenie, każdy epizod jest tu ważny i wynika logicznie z poprzednich oraz jest niezbędny do wywołania kolejnych. Nie da się niczego wyjąć, wykasować żadnej sceny bez rozwalenia połowy fabuły. Przykładem - a choćby jakakolwiek dłuższa powieść, Władca Pierścieni. Chyba na odwrót :D . Pojęcie fabuły liniowej i nieliniowej to pojęcie powstałe na potrzeby gier, nie książek. A dla mnie przykładem książek z fabułą nieliniową mogą być tylko i wyłącznie książko-gry (nie pamiętam jak to ustrojstwo się nazywało) ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Gry paragrafowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Uwaga zamieszczam nowy screen z prac to akurat pierwszy level drógiego chaptera nad którym aktualnie pracuję. https://gmclan.org/up6167_5_screenshoting_1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Plamki nachodzą na postacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 to strzaly wroga ktore zostana zmienione :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 strzelaja odciskami stóp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 znaczy to sa strzaly ktore beda zmienione w grze juz ich nie bedzie beda inne :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Revenge 4- już niebawem !!! ;D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Musze to powiedzieć,bo nie wiem czemu jeszcze nikt tego nie powiedział. Twoje gry są beznadziejne,a robisz jeszcze jedną część tego-czegoś.Grafikę byś chociaż zmienił,bo jak ją widzę to mam ochotę usunąć sobie konto :| P.S: Jest takie coś jak Edytuj i duże litery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Strasznie pusto i kanciasto na tych planszach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowron1993 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Musze to powiedzieć,bo nie wiem czemu jeszcze nikt tego nie powiedział. Twoje gry są beznadziejne,a robisz jeszcze jedną część tego-czegoś.Grafikę byś chociaż zmienił,bo jak ją widzę to mam ochotę usunąć sobie konto :| P.S: Jest takie coś jak Edytuj i duże litery. A ty po takim okresie użytkowania z Game Maker'a wciąż zadajesz na forum pytania na poziomie początkującego, albo i gorzej... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 I co w związku z tym? On nie publikuje dennych gier, które wszyscy propsują ironicznie lub za postępy autora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 @up: Lofciam cie <3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Grywalność w R4 będzie niesamowita. Niecierpliwie czekam na pełną wersję :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi