I am Lord Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Tytuł: Newton Pong Gatunek: pong Opis: 3D pong z wieloma piłkami i zacnym AI Gra posiada - 3 poziomy trudności AI, można grać na dwóch graczy. - realistyczny silnik fizyczny ( Newton engine ) - 4 mapki różniące się odrobinę gameplayem z racji innego kształtu powierzchni. To jest ostateczna wersja gry, już nie będę z tym nic kombinował. Sterowanie: W, S - lewa paletka up, down - prawa paletka F12 - SS F11 - mouse look Download: Newton Pong exe 8MB Source Newton Pong Autorzy: Programowanie: Huder Grafika: Huder Engine: GMOgre Houdini port Screeny: https://gmclan.org/up539_5_screen_3_12_2011__164146.html https://gmclan.org/uploader/539/screen_3_12_2011__163539.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 1. jak wszedlem w settings, klikniecie w ktora kolwiek pozycje wywalalo error, ze jest poza tablica. E:fajne ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Dziwne że tego nie zauważyłem :P zaraz poprawę Edit: ok znowu można pobierać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 To 3D przypomina mi stare gry z Cyber Mychy :P Takie jakieś kanciaste, ale ok. Może fajne, pobiorę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 gra się bardzo fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 3 Grudnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Z tą estetyczną grafiką to trochę chyba przegiąłeś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Z tą estetyczną grafiką to trochę chyba przegiąłeś :D ok wywaliłem :P Edit: miałem zmienić wygląd paletek ale za późno się kapnąłem, sorry :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 będziesz wrzucał kod źródłowy? bo jestem ciekaw jak AI zrobiłeś :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 A no tak zupełnie zapomniałem, podopisuję komentarze i wrzucam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exampler Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Na początku wydała się doskonała, ale potem co mi przeszkadzało: 1. Ograniczona sterowność. Wystarczy raz kliknąć i już o duży dystans przeskakuje paletka, co uniemożliwia zwiększenie precyzji strzału (kierunku). Straciłem przez to chyba 6 punktów w jednym meczu, bo chcąc instynktownie przesunąć paletkę lekko do góry albo na dół ona uciekała spory kawałek od piłki. Gdyby sterowanie było myszką, pograłbym sobie jeszcze z godzinę. 2. Widoczność jest słaba. Niekiedy wydawało mi się, że piłka leci prosto na paletkę, nagle wpadała do dziury. Co się okazywało? - o 2px może za daleko była paletka, a chciałem odbić pod kątem. Nie wiem albo zwiększyć paletkę, albo zrobić ją bardziej kanciatą. I jeszcze co polecam zrobić - multiplayer. 4.49/5 ~ 4/5 (jak większość moich średnich z przedmiotów :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 co to za pong, jeśli po przegranej nie wyskakuje satanistyczny filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 I jeszcze co polecam zrobić - multiplayer. Multiplayera masz bo przecież możesz grać w dwie osoby przy jednym komputerze, chodziło Ci chyba o grę przez neta, ale trzeba czasami pomyśleć co się pisze. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowron1993 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Multiplayera masz bo przecież możesz grać w dwie osoby przy jednym komputerze, chodziło Ci chyba o grę przez neta, ale trzeba czasami pomyśleć co się pisze. ;P To ty powinieneś pomyśleć co piszesz. To chyba normalne że chodziło mu o to, aby dodał możliwość gry przez sieć ^.^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 ja ci mówię, zrób odnowioną wersję szatańskiego ponga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exampler Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 nie jesteś zabawny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Nie to żebym nie próbował być, ale w porządku, widać nie miałeś do czynienia z tym o czym mówiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 racja, grafika przypomina te stare gry które kosiłem godzinami, ale dla mnie 5/5 :) gra się naprawdę przyjemnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamparampa Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Czy tylko ja nie mogę grać, bo obiema paletkami steruje komputer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 W opcjach rozgrywki ustaw sobie, którą paletką chcesz grać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowron1993 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 W opcjach rozgrywki ustaw sobie, którą paletką chcesz grać. A właśnie... powinieneś ustawić że od razu komputer steruje którąś z paletek bo też się na początku wkurr.... zdenerwowałem że grać nie mogę ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Bo jak testowałem to na AI vs AI i zapomniałem zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zmodyfikowałem tę grę bo nie odpalała na win7, http://www.mediafire.com/download/17aqb2kg...wton%20Pong.rar może ktoś sprawdzić czy teraz odpali? Na win 8.1 chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Nawet na XP śmiga. :P Jakby było multi byłoby epicko. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Na xp to wiem że śmiga bo GMogre pod win xp był robiony. Ale ludzie na yoyo reportowali że na win7 im nie działało jak skompilowałem w GM8. Multi jest ale na jednej klawiaturze a nie online. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Huder, ta gra ma taki niewykorzystany potencjał! Ja bym dodał tu jeszcze jakieś turnieje, fabułę, edytor plansz, multiplayer przez neta, albo w ogóle usługę sieciową i serwer postawił. Kurna chata, to świetna gra, wcześniej widziałem ją tylko na skrinszotach i aż się dziwię, że nie przetestowałem. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 I tak nic z tym nie zrobię, raz że zapomniałem obsługi ogre, dwa że i tak ledwo był kompatybilny z GM8 i się z nim tylko użerałem. Jedyne wyjście to zrobić to na unity ale prawie nie ruszałem go. No chyba że jakimś cudem ktoś zrobi bibliotekę fizyczną 3D pod GMS. Ale wiadomo nie będzie wtedy tych fajnych realtime cieni. fabułę lol pong Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Fabuła w pongu to by była niezła rewolucja w tego typu grach! :D EDIT: O lol, odpaliłem sobie Easy vs Hard i mecz był prawie cały czas wyrównany, pod koneic trochę przykoksił hard i wygrał. Z kolei Hard vs Hard, to prawy Hard już wygrywa 1:6. xD EDIT2: Oookkk, Easy vs Hard 7:10, Hard vs Hard 2:10. WTF?! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Nie wiem czasem AI ma jakieś odpały xD musiałem się gdzieś w obliczeniach walnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Raz wygrałem 10:1 i 10:3 bodajże (oba na Easy), a raz przegrałem 10:9. Ale wtedy zmieniłem sobie stronę na prawą, for lulz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi