dyzmek Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 witam otoz podjołem się nauki gml-a ale nie wiem jak naj lepiej , jakim sposobem by mi się wchłaniało w mózg bym zapamiętywał proszę podawać propozycję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Pisać programy wykonujące daną czynność kilka razy. Powinieneś za którymś razem zapamiętać sposób wykonania i nie będziesz musiał zaglądać do dokumentacji czy czegoś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Rzucić sobie prosty cel, np.: "Skakanie po platformach", czy "Rozrzut strzału" i spróbować to wykonać. Nie robić z tego od razu gry! Jak zabraknie ci wyzwań to pograj w coś i spróbuj zrobić jakiś element tej gry np.: "Znikanie ścian jak w Alien Territory Borka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Metoda małych kroczków,robić coś małego i stopniowo to udoskonalać aż będzie naprawde świetne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 1 Grudnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Programować, programować i jeszcze raz programować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Wszystko zostało już powiedziane. Ale żeby nie było niezrozumienia powiem "Pr0gr4m0w4ć" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Proponuję pisać jakieś małe programiki/gry nawet kiepskie lecz coś robiące. Możesz nawet najpierw przepisywać linijkę po linijce z przykładu, ale potem staraj się już z pamięci. Ja tak się uczyłem i w końcu się nauczyłem. Możesz też uczyć się korzystając z klocków i "tłumacząc je" np. w programie ActionDecoder. Tak też próbowałem ale mi nie wychodziło, więc przerzuciłem się na przykłady. Życzę Ci powodzenia i dużo cierpliwości! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 zacznij myśleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Ja jak robię grę, to rozbijam to sobie na moduły, np. ekwipunek, poruszanie itd. te moduły na problemy, a to na jeszcze mniejsze części. W końcu te części są takie mał, że aż banalne, robię jedną, potem drugą, sklejam, kombinuje i powoli zaczyna coś wychodzić. Też tak spróbuj robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 W każdym nowym projekcie stosuj różne nowe funkcje, których przedtem nie używałeś. Przeczytaj w dokumentacji o ich działaniu i zastanów, się, gdzie możesz je umieścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 okey dzieki tam bede robil dziekuje wam ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi