Rudy Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Saga Homeworld Wszystko we wszystkim, Start w jedynce, powrót na Kharak, pierwszy kontakt z wojownikami Kadesh, Historia wygnanych i najlepsze - lądowanie na ojczyźnie ;) potem dodatek Calaclysm, narodziny Bestii, jej ponowne przybycie po zmodernizowanej Matce, pierwszy kontakt z Naggarokiem, repulsor Normada... i oczywiście zakończenie :) Homeworld 2 - intro, pierwsze spotkanie z Bentusi, bitwa o Pancernik i jego pierwsze użycie przeciw najeźdźcom, potem zakończenie bitwy ze Strażnikami z Abbasid (wtajemniczeni wiedzą ;) ), oczywiście Wrota Balcory i bitwa o Sajuuka. I końcówka, wielka bitwa o Higaarę, przybycie zabójców planet, działo Sajuuka i ten cały ogrom :) . Każda z tych scen jest dopracowana w najdrobniejszych detalach. Muzyka, efekty dźwiękowe i wizualne, całe przedstawienie sceny wręcz wyreżyserowane jak w najlepszym filmie s-f :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Homeworld 1 przesunąć na 7:40 Pamiętam, jak byłem praktycznie miażdżony przez wroga, którego ciągle przybywało z Hyperspace'a a tu taka miła niespodzianka w postaci dodatkowej floty od kogoś komu się chyba pomagało. Zacna chwila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 sanitarium - poczatek gry MEtro 2033 - mapka tunnels z przeciwnikami nie przepadajacymi za swiatlem latarki / spotkanie z bibliotekarzem Medal of honor allied assault - omaha beach Medal of honor to nowe - bullets or broken bones? bones heals.. i pulapka z telefonem w ktorejs misji rangersow Beyond good and evil - bylo pare dobrych scen ktorych nie chce spoilerowac blair witch project (1) - pierwsze pojawienie sie potworow call of cthulu dark corners of earth - atak rybakow na hotel elder scroll oblivion - misja dla gildji zabojcow, zabawa w "szukanie skarbu" ;) Thief: Deadly Shadows - sierociniec!! Jak pierwszy raz nie przygotowany podszedlem do tej misji to mialem kisiel w gaciach, drugie podejscie po zrobieniu odpowiednich zakupow (od cholery flashbangow) nie mialo juz tego klimatu Another world - cala gra! a co. Prawie ze plakalem przy koncowce (gralem w to jakies 15 lat temu) Abe oddysey - patrz wyzej ;) kolejnosc przypadkowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Beyond good and evil Jak byłem mały dostałem na gwiazdkę ^^ Wyśmienita gra. A spotkanie z bibliotekarzem jest fajne też w Icewind dale II, w elfickiej twierdzy na końcu gry ;) Duchowi bibliotekarza chciałeś wytłumaczyć że to jeden, wielki, rozwalony burdel, nie biblioteka a on cię zwyzywał :( Tylko nie pamiętam czy to tu było... W Baldur's Gate II są też fajne rozmowy z 'gośćmi' przytułku Czarowięzy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Zakończenie Half-Life 2: Episode Two. Nie chcę spoilerować, ale każdy kto grał, to wie, że to zakończenie jak żadne inne, kusi by zagrać w kolejną część gry, a tej nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 W Oblivionie fajniejsza misja Bractwa była z włamaniem się do więzienia na sam początek gry, żeby ubić tego niemiłego mrocznego elfa :). Jeszcze ta opcja dialogowa "You're going to die in here!" którą ten elf na początku gry do ciebie mówi. EDIT: No nie powiem, szukanie skarbu też było fajne : D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 A skoro mowa o TES, pamięta ktoś w Morrowind młot "Skull Crusher"? Miejsce w jakim był umiejscowiony na prawdę zabierało dech w piersiach. Przechodziło się przez kryptę która otwierała się na wnętrze wulkanu. Trzeba było nieźle się po gimnastykować bo skrzynka w której ten młot był wisiała w powietrzu. Miejsce to było pięknie zaprojektowane i na prawdę dało się poczuć tamten klimat. Fotka Jeszcze ciekawie było w "Tel Vos" gdzie wieża maga Telvani scalona była z cesarską, a w podziemiach była opowiedziana ciekawa historyjka :). Gracz znajdywał kartki z dziennika. Historia opowiadała o tym że budowniczy mieli problemy z rozbudową więzienia i ogólnie narzekali. Kartki były porozrzucane w zawalonych korytarzach, a to budowało bardzo ciekawy dreszczyk emocji. Ostatnia kartka brzmiała "ON TU JEST...", a gdy się odwróciłem stał za mną Żywiołak Ognia :) Sam Morrowind miał wiele świetnych momentów, jak np.: Przepowiednie Nerevaryjskie które były zapisane w taki sposób że ich treść stawała się oczywista dopiero po tym jak już się spełniły :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Oblivion Moment w którym Gray Fox przekazuje nam swoją czapkę i historia się zmienia t-t. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Shot Moment w którym bohatersko wpier#### się w ścianę LF2 Moment w ktorym wreszcie przechodzisz kampanię po raz pierwszy ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Kolejny temat szybko się stacza dzięki ignisowi. Zbanujcie go raz a dobrze, takie to trudne?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Zrobiłem coś złego? Podałem tylko moment który mocno na mnie podziałał, taki jak w opisie tematu 'nie zapomnę'. Kampania na Hard w Little Fighter II nie jest taka łatwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Fakt,pokonanie Juliana na Hardzie daje wielka satysfakcję..;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Mhm. Sam Julian trudny ale on ma jeszcze rzesze rycerzy których potem też musisz pokonać. Kiedyś jeszcze właśnie Juliana pokonywałem a ci rycerze mnie dobijali. Co jeszcze? O Baldurze mowiłem... Tak nie fabularnie to zaje**ście się czułem rok temu w pewnej wyścigowej grze MMO :) Zapewniłem mojemu teamowi wygraną i mi gratulowali Turcy :) A najlepsze to że miałem może pierwszy lvl ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Mi zawsze zostawał sam Julian:D A najmocniejszą chwilą w grze dla mnie jest...pojedynek Vadera z Galenem w Star Wars The force unleashed. To było boskie Aa.. i jeszcze końcówka Batman Arkham City. Zakończenie i napisy końcowe..fantastyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Kolejny temat szybko się stacza dzięki ignisowi. Zbanujcie go raz a dobrze, takie to trudne?. +1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Oblivion Moment w którym Gray Fox przekazuje nam swoją czapkę i historia się zmienia t-t. Oo, muszę się w takim razie wziąć w końcu za Gildię Złodziei ; D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 28 Listopada 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 W Gothicu pamiętam... moment, w którym magowie opowiadają nam o Xardasie, a nieco później samo spotkanie z tymże Xardasem. W obu przypadkach to po prostu dialogi, ale to uczucie, że oto właśnie odkrywa się wielka tajemnica... Jest też chwila późno w grze, kiedy to idziemy do Starego Obozu, a tu nie chcą nas wpuścić... i po chwili w rozmowie z przyjacielem dowiadujemy się, co się stało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 I w Gothicu III to mordowanie tak potężnego maga... ahh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 W Bitwie o Śródziemie II jest fajne jak (nawet niekoniecznie pierwszy raz) zrekrutujesz dzięki pierścieniowi bohatera :) Zależnie od nacji... Galadriela/Sauron ;) A jak z Sauronem masz jeszcze nazguli i armię orków/uruków to z przeciwnika robisz sieczkę :D Wspaniały moment... A Gothic? Zawsze miałem uprzedzenie do tej gry ale skoro serio tak fabularnie ciekawe to spróbujemy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 A Gothic? Zawsze miałem uprzedzenie do tej gry ale skoro serio tak fabularnie ciekawe to spróbujemy :) WHAT THE F**K? Ah, no tak. Pokolenie Gothica III, który miał sporo negatywnych recenzji ze względu na optymalizację i błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Ja? Nigdy w niego nie grałem towarzyszu :) Kierowałem się w tej kwestii recenzjami znajomych ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 A weź, Morro, daj se siana z takim argumentem. A ty Igni znajdź sobie lepszych znajomych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Nie sądzę, że trzeba. Bardzo mądrzy ludzie :) Ale w kwestii gier oldskule i ortodoksy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Ja? Nigdy w niego nie grałem towarzyszu :) Kierowałem się w tej kwestii recenzjami znajomych ;) gothic I i II to najlepsze gry rpg (osadzone w tym klimacie, bo lepszy od gothica jest fallout) jakie wyszły ever IMO, a trójka fatalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Znam od małego takowe i jak dla mnie najprawdziwsze RPG są z Black Isle :P Ale pożyczę płytę od kolegi i może zmienię zdanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Morro, polecam gildię złodzieji, szczególnie przedostatnią misję "Ultimate Heist" włamanie do pałacu aby zwinąć tytułowe "Elder Scrolls" długo zapadnie ci w pamięci, serio. HINT: do tej misji załatw sobie łuk, będzie ci potrzebny do otwarcia drzwi. Nie pytaj, jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 gothic I i II to najlepsze gry rpg (osadzone w tym klimacie, bo lepszy od gothica jest fallout) jakie wyszły ever IMO, a trójka fatalna A od fallouta final fantasy. Przynajmniej na płaszczyźnie fabularnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Jaki jest sens porównywać obie te gry? Fallout jest post-apo a FF nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Mówię o moich doznaniach odnośnie fabuły przy każdej z tych gier. Nie musisz isę ze mną zgadzać : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Jesli chodzi o skosnookie RPG-i to Suikoden II bije wszystkie na glowe (nawet Chrono Triggera). Wciagajaca bogata fabula na ktora mamy wplyw, 120 cos unikalnych postaci, wiele trybow walki (duele <3), miliard rzeczy do odblokowania i zamek, ktory posiadamy i w ktorym mozemy robic mase rzeczy. Koncowa scena z dawnym przyjacielem w miejscu rozdzielenia bohaterow jest piekna po prostu. I spadac z przereklamowanym FF. Imo najlepsza byla dwojeczka, szkoda ze do jej oryginalnosci nie powrocili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi