LolikZabijaka Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Cześć, robię grę przygodową, grafikę i silnik gry mam gotowy. Problem, że nie mogę wymyślić niektórych wątków fabularnych. Gra polega na tym że daje się różnie przedmioty różnym ludziom i ma się z tego korzyści, typowa przygodówka. Problem w tym że nie mogę wymyślić, jakich ludzie tam dać i co im mogę dać, a oni mnie. Główny wątek gry, to kradzież auta - ukradli nam malucha i musimy zgłębić kto to zrobił i gdzie jest samochód. Zainteresowanych zapraszam na GG 7344078. Szczegóły podam na PW, bo nie chcę zdradzać fabuły. Dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Gdyby fabuła była moją jedyną przeszkodą w tworzeniu gier... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 24 Czerwca 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zrób grę o kolesiu który daje dzieciom lizaki a te w zamian dają mu klocki lego, z których on buduje później wehikuł czasu aby się w nim cofnąć i capnąć złodzieja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Stwórz postacie stereotypowe, co za tym idzie, będzie łatwiej się domyślić o co loko. Na przykład Nyga niedoszły raper - Smoke Weed. W zamian dostajemy CD, które wręczamy dziadkowi, miłośnikowi muzyki subkulturowej (hippis) itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 @UP Nie... niedoszły raper hippis Czy ja dobrze zrozumiałem? :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 miłośnikowi muzyki subkulturowej = hippis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 nie no, super fabuła Compi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zrobiłem już kilka postaci: Dresiarz - daję mu fajki - on mnie przepuszcza Agnieszka - zgubiła telefon - mam kastet spuszczam wpier... dresowi, zabieram telefon - tylko nie wiem co ona mi może dać. Ratownik - daję mu klucz - naprawia karetkę - nie wiem co mi da Policjant - nie ma Metal - nie ma i kilka postaci, jeśli chcecie, to wrzucę grę z ustawionymi npc i będzie łatwiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Dodaj Bedzioma. Dasz mu +10 do Inteligencji a w zamian dostaniesz stuletnią wdzięczność GMClanowiczów. ewentualnie dyzmkowi daj słownik, ta sama historia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Robisz grę pokroju "Kwatermaster" na Amigę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 tylko nie wiem co ona mi może dać. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 tylko nie wiem co ona mi może dać. i wolisz nie wiedzieć. Dodaj Bedzioma. Dasz mu +10 do Inteligencji a w zamian dostaniesz stuletnią wdzięczność GMClanowiczów Dobry pomysł :) -- Dodaj Morro. Dasz mu mordoklejkę, żeby się zamknął a w zamian dostaniesz stuletnią wdzięczność Bedzioma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 24 Czerwca 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Imho gmclanowicze > bedziom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Ojtam ojtam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 24 Czerwca 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Przestales byc smieszny tak ze 185 postow temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Przestales byc smieszny tak ze 185 postow temu Zaraz. Ale wtedy już się zarejestrował i mógł pisać w sygnaturce i na swojej stronie :I Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Chcecie się licytować, to idźcie na PW albo GG. Tu jest silnik Gry, zobaczcie go sobie i ewentualnie zaproponujcie rozmieszczenie potencjalnych przedmiotów i NPC :) Gra @Edit Klawisze: Strzałki - poruszanie się Spacja - wejście/ wyjście z budynku Enter - przewijanie tekstu F12 - Inwentarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 @Morro :lubieto: Hippis - dasz mu maryszkę, a on coś w zamian. :P Ok, już POŁYKAM. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Wiem, że to temat o fabule, a nie o samej grze, ale powineneś pozbyć się tego nudnego platformowego chodzenia. Zrób zamiast tego osobne screeny, między którymi się przemieszczamy + mapę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi