B&G MoH Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Witam Otóż mam takie pytanie, co zrobić żeby gra pobierała zasoby tylko do tego roomu, który aktualnie jest uruchamiany?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Zwolnić zasoby pobrane do rooma przed wyjściem z niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B&G MoH Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Zwolnić zasoby pobrane do rooma przed wyjściem z niego. A nie ma jakiegoś kodu, że gdy gra się uruchamia to ma wczytać pliki tylko do pierwszego rooma? Bo mam już dość sporo plików i przy uruchamianiu trzeba sporo odczekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Czyli, że ładują Ci się tylko te potrzebne do 1 room'u? Po prostu ładuj zasoby w Creation Code room'u? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Maja 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Oczywiście, że taki kod jest. Trzeba go tylko sobie napisać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B&G MoH Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Oczywiście, że taki kod jest. Trzeba go tylko sobie napisać ;) Teraz zapewne napisałbym, że chciałbym aby mi ktoś taki kod podał, ale ktoś pewnie zaraz napisze jakąś wymijającą odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Najpierw napisz co dokładnie chcesz osiągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B&G MoH Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Najpierw napisz co dokładnie chcesz osiągnąć. Chciałbym kod dzięki któremu gdy uruchamiam grę to żeby mi pobierało zasoby tylko z pierwszego roomu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Proponowałbym do każdego roomu dodać plik tekstowy, w którym będzie napisane, jakie zasoby będą w tym roomie potrzebne. Potem już tylko funkcje dodawania zasobów, w których argumentami będą dane w pliku tekstowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Maja 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Albo tablicę/stos/inną strukturę w której zapiszesz ścieżki plików na dysku, a przy starcie roomu będziesz ładował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Ja bym to zrobił tak jak wyżej, a następnie w room_end usuwał je (sprite_delete,sound_delete itd). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi