Jaklub Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Tytuł: mechFox Gatunek: platformówka Opis: DEMO https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=29385 27.04.2012 sterujemy lisem w zielonym berecie, kończyny (tego lisa) są metalowe. można wykonywać za ich pomocą różne ciekawe czynności, takie jak przypięcie się do sufitu czy odbicie się od ściany. towarzyszy nam podobny lis (w chuście) i 4 koty, z których każdy operuje bronią (po drodze w paczuszkach można znaleźć lepsze modele, które można później rozdać podopiecznym). kiedy gracz wciska przycisk odpowiedzialny za oddanie strzału, koty natychmiastowo przenoszą się do postaci gracza i strzelają w różnych kierunkach. wrogów można unicestwiać za pomocą kończyn lisów (dostajemy za to punkty doświadczenia) lub broni (to jest łatwiejsze, ale poza punktami i eliminowaniem zagrożenia gówno z tego jest). kiedy pomimo naszego niesamowicie sprawnego systemu samoobrony wróg wymierzy nam cios, tracimy określoną ilość złotych sztabek. gdy ich zapas się skończy, zgon. jednak nawet jeżeli śmierć wydaje się niechybna, zawsze można spróbować się uratować - złotko tracone jest stopniowo. gra polega na zaliczaniu kolejnych plansz. tempo rozgrywki jest całkiem szybkie, przez stejdże można zarówno przebiegać, jak i je eksplorować (są dosyć rozbudowane). głównym źródłem inspiracji jest sonik i nieco mniej bajonik komando. niegdyś był też rejmen, ale hak już jest w sumie niepodobny do pięści. gra jest obecnie pisana na Nintendo Wii (homebrew), pojawi się również port na PC. speszyl fenks dla Phoenixa za nazwę, która zostanie prawdopodobnie użyta. Autorzy: Programowanie: Jaklub Fabuła: Jaklub Grafika: Jaklub (kiedyś także cieniowanie od szpaka99) Muzyka: jeszcze nie jestem pewien skąd ją zerżnę Screeny: nieco starsze nowy film Z DEMA film średniej świeżości stary film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Marca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Tytuł.... BlukajFox ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Tytuł.... BlukajFox ! what Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 gra dynamiczna jak widac na filmiku, a i animacje smieszne, ogolnie cala gra jest humorystyczna i gra chyba jest wiecej niz tylko w poczatkowym stadium rozwoju, juz na ta gre czekam :thumbsup: e: a co do tytulu gry: red hook Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 nazwa dla gry: Kambucha Islands: Adventures of Little MechFox. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 FENEK kurfa, i nie ma, ze nie! bo czekamy na to z t-1000-em :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xedom Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Tytuł, hmmm... może "Foxy Schizo" :D Grafika lisa jest chyba ta sama co z twojej gry HB na PSP :) "Climber Fox", "Rope Fox", "Adventures of the Fox: Marijuana"? :D A tak na poważnie nie mam pomysłu na tytuł, a sama gierka może być fajna ;) Powodzenia w programowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Gra zapowiada się bardzo fajnie. Jest przede wszystkim dynamiczna. Jak wyjdzie to na pewno zagram :) Ps. Co do tytułu to nie mam pomysłu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Aż kusi by Ci to przepixelować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 wybierz moją nazwę a gra wiadomo - pysznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 BjOnDgA (przetłumaczę - 5 ;) ) Wygląda to ciekawie i czekam z niecierpliwością. BTW co z mega q*bertem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 dzięki za posty MechFox. i liek dat bo czekamy na to z t-1000-em :D co Aż kusi by Ci to przepixelować. aż takie brzydkie? :( BjOnDgA (przetłumaczę - 5 ;) ) Wygląda to ciekawie i czekam z niecierpliwością. BTW co z mega q*bertem? mega q*bert umrzył, bo był źle skonstruowany. gdybym zaczął to dzisiaj, to bym może nawet skończył. ale nie chce mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Taki pikselowaty JazzJackrabbit, wygląda przyzwoicie i więcej niż znośnie :). Podoba mi się, szczególnie, że mechanika rozgrywki wygląda stabilnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Przypomniałem sobie mój stary projekt. Co prawda była to zupełnie inna gra, ale skoro już mówiliśmy o mega q*bercie to ten projekt był na tą samą platformę. Pamiętam, że był już edytor postaci, można było ustawić kolor skóry, oczu, fryzury. Można było zmienić fryzurę na ok 40 do wyboru. Wybrać 4 rodzaje butów, animacje,... kurde, dużo do wymiany. Niestety projekt przepadł. :( Może kiedyś do tego wrócę, bo to był dobry pomysł. BTW. bardzo bym się ucieszył z powrotu do mega q*berta. :) Ja może też wrócę do mojego projektu. Ecchh. :D EDIT: Pamiętam, że był też zapis na external ram'ie. Achh... zaczynam tęsknić za tamtym projektem. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 aż takie brzydkie? :(Najgorsze nie jest, ale nie powala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Pomysł na nazwę gry:"Taki śmieszny lis, zbierający monety z falującym ogonem i łańcuchem na, którego końcu znajduje się hak". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataner Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Bionic Fox! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Może ,, King Fox " :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DemonSlayer Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Bardzo fajnie się zapowiada ta gierka, dobrze dobrana muzyczka do gameplayu. W grze będą jacyś bossowie? Bo prawde mówiąc to właśnie takie rzeczy są najciekawsze w tego typu produkcjach. Co do nazwy to według mnie najlepszą propozycją z tych, które tu padły jest "Bionic Fox!", ponieważ hak kojarzy się z serią gier Bionic Commando. Co do grafiki to może nie jest jakaś super, ale przynajmniej nie razi po oczach i wygląda elegancko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Tomasz Lis. NA ŻYWO Coś niegroźni ci wrogowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Cos widze powiazanike do sonica. Male. Wiec gra powinna sie nazywac Tails: Episode 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Najgorsze nie jest, ale nie powala. w sumie teren nie jest najciekawszy. do następnych leveli będę robił tilesety oparte na kratce 32x32 (ale pierwszej planszy nie chce mi się przebudowywać trzeci raz, więc upiększę grafiki, które już mam) Pomysł na nazwę gry:"Taki śmieszny lis, zbierający monety z falującym ogonem i łańcuchem na, którego końcu znajduje się hak". nie kupiłbym gry o takiej nazwie, poza tym straszny skrót (tślzmzfoiłnkkzsk) Bardzo fajnie się zapowiada ta gierka, dobrze dobrana muzyczka do gameplayu. W grze będą jacyś bossowie? Bo prawde mówiąc to właśnie takie rzeczy są najciekawsze w tego typu produkcjach. Co do nazwy to według mnie najlepszą propozycją z tych, które tu padły jest "Bionic Fox!", ponieważ hak kojarzy się z serią gier Bionic Commando. Co do grafiki to może nie jest jakaś super, ale przynajmniej nie razi po oczach i wygląda elegancko. bossowie (duży lub parę mniejszych) będą na każdej mapie Tomasz Lis. NA ŻYWO Coś niegroźni ci wrogowie. jak już cię złapią, żrą dość dużo sztabek (20 minimum) Cos widze powiazanike do sonica. Male. Wiec gra powinna sie nazywac Tails: Episode 1 za mało niebieskich jeży, czerwonych kolczatek i wąsatych grubasów w grze, a bohaterowi brakuje ogona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Pomysł na nazwę gry:"Taki śmieszny lis, zbierający monety z falującym ogonem i łańcuchem na, którego końcu znajduje się hak". Z błędem interpunkcyjnym na bank by nikt nie kupił. Zastanów się nad swoim błędem i idź czynić lepiej. W końcu wiosna jest ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Marca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Ogólnie to postać jest prawie niewidoczna na tak pstrokatym tle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Ogólnie to postać jest prawie niewidoczna na tak pstrokatym tle. jest doskonale widoczna, ale kolory trochę się stonuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 lisek umarł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 lisek umarł ? nie, zbiera siły to filmidło dawałem wcześniej, ale jedyną złą wieścią jest to, że prawdopodobnie nie będzie multi przez sieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Ruch jest fajny i dynamiczny, a multi na czym mialoby polegac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 a multi na czym mialoby polegac? 8 graczy w tym samym czasie przemierza te same plansze ale tego już raczej nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 8 takich rozpedzonych liskow na jednej planszy? Moglyby byc niezle jajca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi