Maniek Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Tytuł: jLogo Gatunek: Program Edukacyjny Opis: Jest to program, który ma nauczyć programowania i logicznego myślenia.Jest bardzo podobny do Logo Komeniusza i interpretuje język LOGO(tak jak on). Download: http://www.speedyshare.com/files/27412707/LOGO.zip Rozmiar pliku: ok.35kb Autorzy: Programowanie: Mati B. Screeny: Proszę o ocenę:) PS Działa pod Linux(pod nim pisany) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Dawaj na uploader gmc ^^ Nie ściągam z innego :P mam za wolny transfer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Bardzo proszę: http://www.gmclan.org/up7161.html ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Marca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Znaczy się demo logo komeniusza można już w szkołach zastąpić czymś, co jest bardziej funkcjonalne ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Ja chce w szkole C++! Nie wiem po co dają tam takie proste rzeczy, jakby szkoła była głównie dla tej zd*****łej części uczniów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Pisząc ten program, chcę po prostu zakasować nauczyciela informatyki, który dawał mi słabe stopnie z języka interpretowanego w moim programie:P @up Potwierdzam.Byłem z tego najsłabszy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Ja też chciałbym w szkole mieć coś wykraczającego poza obsługę pakietu Microsoft Office Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Ja chce w szkole C++! Nie wiem po co dają tam takie proste rzeczy, jakby szkoła była głównie dla tej zd*****łej części uczniów. A ja nie chcę. I co? Co mnie obchodzi, że Ty chcesz C++? Szkoła ma nam tylko pomóc, nauczyciel powinnien nam tylko wspomnieć o językach, i ew. omówić teorię programowania. Może też nam zobrazować programowanie za pomocą programów typu Logo Komeniusz. Resztę ucz się sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Marca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Tu zaskoczenie - studia też Cię nie nauczą C++. Raptem podstaw, które sobie sam w 5 dni możesz przerobić w internecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 W profilowanych liceach(które znikną niebawem) uczą php+mysql jeśli to cię zadowala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Powiem Wam tyle...Projekt nie został zaliczony... :crying: Choć chodzę do II gim. i nikt nie programuje w mojej szkole, nauczyciel informatyki widząc mój program powiedział, że jest do d***y... Ale mocny jestem i postanowiłem, że będę rozwijał ten projekt i tyle:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 No Woman No Cry Ten twój nauczyciel jest nienormalny jak nikt nie programuje, a ty się przynajmniej starasz, to powinien to uszanować. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Wiem:) Ale projekt będzie na 100% rozwijany i podeślę innemu nauczycielowi z mojej szkoły by to zobaczył;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Może on to zrobił, abyś od razu nie spoczywał na laurach, bo ledwo zacząłeś dobry projekt? Wtedy byś się zniechęcił, bo byś się za nie wiadomo jakiego boga uważał. Możliwe, że tak zrobił. Tyle, że wtedy nie nad**iał by na ten projekt. :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Nie..Dałem już mu z 6 projektów(dużych) i to samo...Innym każe pisać coś na 6 a mi nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morti Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Też tak miałem ale z nauczycielką od infy, która nie wiedziała że jest jakiś język inny od HTML (nadal myśli że w nim się pisze gry i programy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 co to za kolko wzajemnej adoracji? (nawiasem mowiac u mnie jest na odwrot co tydzien do dwoch przynosze dla facy z infy jakis projekt i z racji ze nikt inny w szkole(u mnie jest gima i liceum) nie umie nic poza podstawy wspomnianego c++(jestem w II gim.)) a co do samego programu jest znosny, nigdy nie lubilem logo, bo "kujony" z klasy od razu uwazaly sie za mega informatykow bo umialy narysowac prostokat. Dodaj tryb hard/zaawansowany to bedzie 5/5, a teraz ciesz sie 4/5 e: usun ten bug ze mozna pisac z oknie loga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Co zrobić by ten Tux ruszył d*pe,ma komendy i co dalej ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 17 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 W zoltym polu pod plansza mozesz wpisac np. np 100. W zoltym polu po lewej stronie planszy mozesz deklarowac zmienne,funkcje,petle,warunki itp.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Powiem Wam tyle...Projekt nie został zaliczony... :crying: Choć chodzę do II gim. i nikt nie programuje w mojej szkole, nauczyciel informatyki widząc mój program powiedział, że jest do d***y... Ale mocny jestem i postanowiłem, że będę rozwijał ten projekt i tyle:) Możesz mu przekazać ode mnie oficjalnie, że chyba jest nienormalny. Większość 2-go Gimnazjalistów to zwykłe pierdzidupy, które na informatykę chodzą tylko po to, aby siedzieć na NK, Facebooku i przeglądać razem "sweetaśne" zdjęcia. Jeżeli on nie docenia twojej pracy, to niech lepiej napisze. Być może, nauczyciel Ci po prostu zazdrości! Nie przejmuj się! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Ja też zgadzam się z przedmówcami, chociaż wolałbym takiego nauczyciela, niż takiego, który praktycznie za darmo (jedna gierka w GM, w zeszłym roku) daje mi cały czas 6, za byle co. I bezwarunkowe 6 na koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Czyli wolisz mieć niższą ocenę niż 6? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Wolę coś umieć. Żeby później móc pracować w Google, zarabiać kokosy i móc przychodzić kiedy chcę i wychodzić kiedy chcę. Słyszałem, że tam sie dobrze pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 ja dostałbym 6 na koniec I semestru za symulator algorytmu life (w GMie), gdyby nie to, że "pierwsze półrocze to jeszcze nie wszystko, zobaczymy co będziesz robić w drugim". I to się nazywa nauczycielka: widzi, że się starasz i docenia to, ale nie wstawi ci 6 za nic. Dodatkowo wie, że mam projekcik gierki w opracowaniu, więc jak składała mi życzenia na wigilii klasowej, to dodała, żeby mi się udało. Szkoda tylko, że nie mogą nas w gimnazjum uczyć choćby takich najprostszych rzeczy z programowania. Edit: masz genialnego nauczyciela. Skoro twierdzi, że program jest do dupy, to poproś, żeby pokazał ci w podstawie programowej wpis o programowaniu interpretatora, albo przynajmniej jednego ucznia w klasie, który byłby w stanie też to zrobić (no chyba, że masz w klasie jakichś orłów programistyki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Właśnie o to chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 17 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Mam pytanie: O co chodziło z tym trybem hardcore? :twisted: W Najnowszej wersji dodałem rysowanie drzewka zmiennych i funkcji :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Rób dalej, kiedyś można by z tego skombinować niezłą gierkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Program fajny, bardziej mi się podoba od orginału. 5/5 Co do nauczyciela: Koleś sam nie umie programować, a że ci zazdrości to ciebie tępi. Tacy ludzie nie powinni uczyć gdyż sam byłem ofiarą podobnego człowieka lecz z innego przedmiotu Edit: podnoszenie i opuszczanie pisaka nie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 @up Działa :rolleyes: Do podniesienia pisaka to: pod a do opuszczenia to: opu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Witam! Wydałem nową, pełniejszą wersję! Co zmieniłem i dodałem: * obsługę wielu żółwiów * zmieniłem GUI * naprawiłem BUG z przycinaniem lewego paska * naprawiłem BUG z lekko odchylonym poruszaniem się żółwika * zmieniłem interfejs * poprawiłem kod *.jar Nie dam, ponieważ jest to wczesna wersja 1.0.1, ale jeśli chcecie przetestować wersję niestabilną możecie pisać na PW:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi