Micanser Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Paint ma duże możliwosci, jeśli potrafi się w nim dobrze tworzyć. My o tym wiemy :) Proszę wracać do tematu. Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Jakie mają być wymiary tej książki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 może: EDIT: Na podstawie palety z FAQ i czcionka nie pasuje. EDIT2: Tu już ze standardową czcionką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Dobra. Zrobiłem w Photoshopie ładną książkę i zaraz wam ją pokażę, tylko teraz mi powiedzcie, jaka to czcionka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Lipca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Zaram dam wszystkie info (dla photoshopa). Napis: Czcionka: Verdana bold 9 bez wygładzań Layer style: Stroke: 1px, outside, blend mode normal, opacity 100% Drop Shadow: Blend mode multiply, opacity 50%, angle 117, distance 2px, spread 0%, size 2px Cień dla ikony taki sam jak przy napisie, z tym że ikona ma być za napisem. No i jak się przyjrzycie dwóm pierwszym ikonom, to one mają w niektórych polach filtr inner shadow. Niestety nie mogę sobie przypomnieć jak robiłem tą ciemnoczerwoną obwódkę. :/ Czy ręcznie czy strokiem. Cobra: Nie mogą być dwie podobne ikony obok siebie. To ma być książka. Zakol: Bardzo ładne, ale nie ten styl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Ok, zrobiłem. :) W razie czego można jeszcze coś dodać, poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Lipca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Dobre tylko ten cień po prawej jakiś taki rozmyty. Jeszcze ja zrobię książkę i porównamy. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Hmmm... Robiłem wszystko zgodnie z twoimi zaleceniami. Troszkę poprawiłem kontury. Teraz lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Lipca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Tak, ale wiesz, jeszcze ja chcę spróbować, skoro robiłem całego skina. ;P Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Wyglada super, tylko ten napis 'dokumentacja' wg mnie troche nie pasuje... Trzeba by znalezc jakis synonim :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Lipca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Na stronie oficjalnej jest dział documentation, więc stąd ten napis. "Polska dokumentacja" jest za długa. Typy: - polska instrukcja - manual PL - polski manual - manual po polsku - polski GM HELP - polski poradnik Ja bym został przy dokumentacja PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Jeżeli mamy głosować to mi bardziej odpowiada ikonka Patrysława. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Ikona super :) Ja głosuję za "manual PL" - proste i krótkie :] PS: Ja też za Patem, jego ikonka jest jakaś taka bardziej... nowoczesna? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 `manual PL` + Ranmus.icon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Help PL + ikona Ranmusa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Mnie podobają się obydwie, ale ta Patrysława chyba bardziej pasuje do wyglądu strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczygieł Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Napis pod ikonką najlepszy by był po prostu help PL. A ikonka... Obie są fajnę, ale żadna mi nie pasuję :P . Ta Ranmusa ma, że tak powiem, fajniejszy kształt, ale za to ta Patrysława lepszy kolor :D . Może połączenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Mi się wydaje że ikona Ranmusa bardziej pasuje. Manual PL! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Może zróbcie temat: Dyskusje na temat polskiego helpa. xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Lipca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Po co, admin ma ostatnie słowo i tyle. :P Zresztą to moduł gnyska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Lipca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 no ranmus zrobił taką ikonkę że lepszej się chyba nie dało :D daj jakiejoś tutoriala jak ty to robisz :P ja się zabieram tymczasem za kończenie tego modułu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Lipca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 BTW, tak wygląda to teraz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 :thumbsup: Dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Jednak "dokumentacja"? EDIT: Dlaczego to jest w "Inne", a nie w "Game Maker"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Lipca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Jednak "dokumentacja"?A nic nie zostało jeszcze ustalone. Napisałem przecież, że to moduł gnyska i on tu "żondzi" :) . Jednak cały czas sugeruję dokumentację z prostej przyczyny - nie jest za szeroko, a i help czy manual to angielskie zwroty, a dużo osób ma kłopoty z tym językiem, więc napis powinien być po polsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Ale są już takie angielskie wyrażenia jak Uploader czy FAQ, a HELP to bardziej popularna nazwa moim zdaniem niż dokumentacja ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Lipca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 A znasz coś po polsku co nadaje się na zamiennik uploadera? Poza tym help nie oddaje w pełni co jest zawartością, a dokumentacja tak. To już lepszy manual albo handbook. Tylko po co mamy korzystać z takich wyrazów, skoro akurat tutaj dokumentacja pasuje idealnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Mi raczej dokumentacja nie kojaży się z helpem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Lipca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Dobra, żeby było niedomówień czemu nie ma help lub manual. To co jest w GM, w menu help pod opcja Contents to dokumentacja programu (z instrukcją obsługi włącznie). Dlatego okno w pasku menu widnieje jako Game Maker Help, ponieważ dokumentacja GM'a jest dostarczana standardowo w formacie chm. Dodatkowo dokumentacja jest dostępna w wersji html'owej oraz pdf. A na naszej stronie będzie w formacie właśnie html, więc nie ma potrzeby opisywania ikony jako help. Poza tym Mark Overmars nigdzie nie używa takiego zwrotu jak "Game Maker Help". Zresztą pierwsze zdanie w "helpie" wszystko wyjaśnia: "The documentation for Game Maker is divided into four parts". Analogicznie, na oficjalnej stronie w menu widnieje "documentation". Nie będzie opisu slangowego, bo nie ma takiej potrzeby. Help'a to sobie można w rozmowach używać, a na stronie ma być oficjalne nazewnictwo. Jeszcze jakieś pytania? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Lipca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 yhm ja się zastanawiam nad wersją pomoc PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi