AlanW Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Dlaczego nie mogę się połączyć w grze zrobionej z 39dll podając swoje ip zamiast localhosta (na nim działa) ? Jest to wina mojego internetu (radiowy Era) czy problem jest gdzieś w kodzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Grudnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Swoje IP, tzn. ? Może nie masz bezpośredniego adresu IP a jesteś za jakim routerem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlanW Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Nie mam routera a moje ip sprawdziłem na tej stronie http://www.mojeip.net/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Grudnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 To jak łączysz się z internetem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zapewne za pomocą modemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Może masz mobilne IP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlanW Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 pisałem, że mam z ery (blueconnect) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Grudnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Więc masz zapewne zablokowane porty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlanW Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Da się temu jakoś zaradzić? (pewnie dlatego nie mogę proxy ustawić..) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Grudnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Tak, korzystać z normalnego internetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlanW Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 z tym na pewno nie da się nic zrobić? tzn. z moim internetem nie postawie serwera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Grudnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Skontaktuj się z obsługą klienta, nie znam specyfiki oraz ustawień tej usługi. Dać się da, ale raczej nie ma opcji, żeby klientom odblokowywali porty, czy udostępniali zew. IP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlanW Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 eh no dobra - mam teraz przynajmniej kolejny powód żeby mi neta w końcu zmienili ;p dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 29 Grudnia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Przy bezprzewodowym necie nie da rady, miałem to samo jak miałem neta z Playa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Grudnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Wiesz, na moim laptopie bezprzewodowo jakoś hostowałem Almorę... tutaj raczej chodzi o internet HDSPA i inne tego typu za pomocą sieci komórkowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlanW Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Dokładnie - połączenie jest tu siecią komórkową. Temat chyba do zamknięcia, chociaż sprawdzę to jeszcze na kompie z ,,normalnym'' internetem dla pewności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlanW Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Pojawiło się jeszcze jedno pytanie ale problem podobny więc pisze w tym temacie: Da się jakoś otworzyć porty czy jak to działa bo na dałem kilku osobom z ,,normalnym'' internetem żeby sprawdzili na tej stronie http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ jaki mają otwarte i wszystkie tak jak u mnie są zamknięte. Czy to się nowe otwierają jak są potrzebne przy stawianiu serwera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Grudnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 W przypadku gdy kilka komputerów korzysta z tego samgo IP, czyli znajdują sie za routerem/switchem/firewallem/modemem, to porty są zablokowane i należy je przekierować z urządzenia na konkretną maszynę. Teoretycznie otwarte porty masz w przypadku: Neostrada/UPC/Podobne, ich modem, jeden komputer bezpośrednio kablem ethernet/USB do ich modemu, bez opcji podłączenia więcej niż jednego sprzętu do tego modemu. W pozostałych przypadkach albo dostawca blokuje porty, albo sprzęt który posiadamy w domu pozwala je przekierować na konkretną maszyne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlanW Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 A zdradzisz jak tego dokonać ale znasz jaki poradnik na ten temat bo widzę, że mam większe braki w tym temacie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Grudnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 W instrukcji od routera znajdziesz. W każdym inaczej, zazwyczaj logujesz sie na niego przez www i tam ustawiasz porty w odpowiedniej zakładce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlanW Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 No dobra, wątpię żeby komuś chciało się szukać instrukcji od routera by sprawdzić czy mój program działa ale wiem przynajmniej jak wygląda problem (a jeszcze - jak nie ktoś nie ma kilku komputerów z 1 IP to powinien mieć jakiś port otwarty?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Ta stronka co podałeś jakaś dziwna jest bo ja mam odblokowany ten port W3 a ona pokazuje że nie lol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlanW Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 już sam nie wiem - nie wiedziałem, że większym problemem będzie hostowanie serwera niż zrobienie programu ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Jak chcesz sprawdzić swoje ip to nie przez jakieś durne strony, które wykryją ip twojego dostawcy tylko w start>uruchom>cmd>ipconfig Wtedy będziesz mógł określić czy masz wewnętrzne czy zewnętrzne Jak masz ruter to ustaw mu opcję DMZ na twój wewnętrzny adres ip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlanW Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 wiem że się w konsoli sprawdza IP ale myślałem że te na stronce jest takie samo, a szybciej tam wejść ;) a te ustawienia to popróbuje jak pójdę do kogoś z innym internetm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi