dzelo3 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Wtam Wszystkich ... Mam Pytanie. czy da się z trzech plików (GMK, PHP, DLL) zrobić jeden (GMK) ??? Konkretnie to chodzi mi o przykład : Wysyłanie Maili Autor : PsichiX Data : 10 Październik 2010 najlepiej proszę o zrobienie gotowca... link do plików : Link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Nie da się tak połączyć, chyba że archiwum SFX(tak się to nazywa?), takie samowypakowywujące się :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Da się, używając Include Files oraz robięc rozszerzenia (Extensions). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 a nawet binarnym zapisywaniem plików (ale to już bez sensu, biorąc pod uwagę Include Files) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzelo3 Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 znalazlem programik konwertujący z dll na gml ale nie za bardzo kumam jak obsłużyć to co z tego wyszło a samo php da się wżucic do GM-a ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Po co chcesz łączyć trzy pliki w jeden projekt .gmk? Z tego, co napisałeś sądzę, że chcesz używać w Game Makerze różnych języków programowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 w GM8 da się upakować do gmk co się chce i gra będzie te pliki automatycznie wypakowywać przy uruchamianiu aplikacji do 3 możliwych miejsc, które sobie wybierzesz: - do folderu przeznaczonego na tymczasowe pliki. - do folderu z grą - własna ścieżka Robi się to w opcji resources>include files Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 najlepiej proszę o zrobienie gotowca... weź się ogarnij i przeszukaj forum a nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzelo3 Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Świetnie a da sie zrobic tak zeby nie bylo widac tych plikow ??? albo zeby te pliki ciągle byly w includesach bez koniecznosci zapisywania ich gdzies podczastrwania pracy programu ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Jeśli nie chcesz ich od razu wypakowywać, zaznacz opcję 'Don't export automatically'. Żeby można było użyć tych plików, trzeba jednak je wypakować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzelo3 Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 zaraz, a da sie ukryc pliki ? (jakies ważne windowsowe pliki są ukryte zeby ich przypadkiem nie usunąć) może da sie coś takiego zrobić z tymi plikami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 jeśli chcesz, by nikt nie zobaczył - do folderu przeznaczonego na tymczasowe pliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzelo3 Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 próbowałem. GM nie wykrywa dll'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 dlatego musisz go wczytać z tego miejsca, skąd go masz GML temp_directory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzelo3 Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 GML EtLibraryLoad( 'temp_directory/Ether.dll' ) tak ??? nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 temp_directory+'/Ether.dll' Chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzelo3 Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 ooo działa ;] dzieki wszystkim za pomoc jak chcę zadać następne pytanie to mogę w tym temacie ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 No już lepiej, niż zakładać nowy temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Możesz nic i nikt tego nie zabrania :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzelo3 Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 ok. no więc tak : - czy da się wysłać komuś plik GMK bez jego zgody ??? - i czy można zrobić tak żeby ten program bez uruchamiania sam znalazł aplikację ( w tym przypadku GG ) i podmienił się za główny plik ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Wirusa w GM nie zrobisz. 1. Raczej nie. 2. Program bez uruchamiania nie uruchomi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzelo3 Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 :P widziałem sporo "wirusów" w GM tylko że w tym przypadku to będzie złodziej haseł: 1.pokazuje się okno startowe gg oraz komunikat że przez przypadek usuneły się zapamiętane dane do logowania i trzeba je wprowadzić jeszcze raz 2.wpisujesz dane, a po kliknięciu przychodzi do mnie email z danymi 3.pokazuje się komunikat że wystąpił problem z gg i trzeba usunąć oraz zainstalować jeszcze raz aplikacje. 4.po instalacji "problem" znika i logujesz się normalnie na gg 5.a ja mam twoje hasło i mogę się podszywać pod otrzymane konto oraz czytać archiwum. Nadal czekam na odpowiedzi do tych dwóch pytań... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 chcesz napisać trojana czy inne gówno to ja ci w tym nie pomogę... zresztą jak nazwa mówi Game Maker służy do tworzenia gier... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Że nazywa się game maker to nic nie znaczy. Ja w game makerze robie przeważnie programy, które w tym momencie są mi potrzebne. A co do tego, że robi wirusa to trzeba zostawić to jego sumieniu. (Ja też rozsyłam kumplom "wirusy", ale wszystko trzeba robić w granicach rozsądku -chodzi mi o to żeby nie rozwalały komputerów, ale denerwowały) na temat: 1. Możesz wysłać jako darmowy odpowiednik Offica z dodatkowymi bajerami (Pobaw się ikonkami itd.) czy coś w tym stylu. 2.Jeżeli nie uruchomisz programu to on nic nie zrobi :). Ale jak zrobisz to tak jak pokazałem wyżej to osoba, która to ściągnie na pewno uruchomi(i machina pójdzie w ruch). Następnie niech programik uruchomi plik .bat a w nim można pokombinować z podmianą plików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzelo3 Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 już wymyśliłem coś innego :P 1.powiem że to program usuwający reklamy na start gg 2.osoba sama odbierze plik, po czym zrobi jak w instrukcji - czyli podmieni główny plik gg na moją aplikacje :P 3.na końcu aplikacja pokaże komunikat błędu oraz polecenie ponownego zainstalowania i gotowe 4.sprawdzam maila i mam haslo tej osoby :D ale piszcie dalej jeżeli wiecie jak : 1. przesłać komuś plik bez wiedzy tej osoby 2. automatycznie uruchomić u kogoś aplikację 3. podmienić automatycznie jakiś program na aplikację zrobioną w GM ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 dzelo3, wiesz że za takie rzeczy można iść siedzieć? w przypadku niepełnoletnich jest to czasem poprawczak :) jeśli jednak chcesz pisać takie syfy to jeśli chcesz być w tym dobry to musisz sobie radzić sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Po kij podmieniać gg? Wystarczy sobie wysłać plik od profilu programu, ale algorytmu odczytywania hasła do programu i serwera z oczywistych powodów ci nie podam. Spytaj wujka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 OH, MAN! Nie wyślesz komuś GMK, jeśli nie ma GM-a, a jak ma to mu sie GM uruchomi. Musisz wysłać EXE, bo GMK, to tylko szablon, plik ogólny, którego niekt bez GM-a nie uruchomi. Poza tym, jak myślisz, że sie ktoś na to nabierze, to tylko kompletny idiota. I drugie poza tym - na jakie śmigiełko ci czyjeś GG? Prezydentowi masz zamiar passy ukraść, czy co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 chce być "chakelem"... chce do tego użyć najnowszej, najbardziej zaawansowanej technologi - Game Maker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Oj tam. Ja też nieraz robię sobie jajca z kolegów. Może on chce po prostu wziąć pasy jakiegoś swojego wroga i wysłać do jego dziewczyny tekst: Zrywam z tobą ty paskudo! Takie żarty to chyba sobie może robić nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi